Monday, July 13, 2015

Τσίπρας όπως λέμε TINA (there is no alternative)



Ο κατήφορος του Σύριζα δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Ο ρόλος του Σταθάκη και του Δραγασάκη ήταν γνωστός εδώ και χρόνια.

Από την στιγμή που ο Τσίπρας έδωσε τα οικονομικά υπουργεία και ισχυρές θέσεις στον Μάρδα, στον Βαρουφάκη, στην Παναρίτη, στην Κατσέλη, και άφησε τον Στουρνάρα στην θέση του, η κατάληξη ήταν προδιαγεγραμμένη.

Το παραμύθι που θα ακούγεται από εδώ και πέρα από τον Τσίπρα και την ληστοσυμμορία του είναι το θατσερικό σύνθημα TINA (there is no alternative). Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, θα μας λένε.

Αρκετοί συριζαίοι που πάσχουν από κομματική βλάβη εγκεφάλου καταφεύγουν στην εύκολη δικαιολογία, "μα δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο".

Στην πραγματικότητα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ΜΗΝ επεξεργαστεί ο Σύριζα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την ΕΕ και το ευρώ. Εδώ και χρόνια κάποιοι φώναζαν ότι η Ελλάδα χρειάζεται Σχέδιο Β, αλλά οι κομματικοί τραμπούκοι κατέπνιγαν κάθε αντικαθεστωτική φωνή.

Η Αριστερή Πλατφόρμα έχει 100% ευθύνη σε αυτό το σημείο, διότι πέραν από υπονοούμενα υπέρ της δραχμής, ουδέποτε επεξεργάστηκε ένα λεπτομερές σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδος από την ευρωζώνη.

Ευτυχώς η διάλυση του Σύριζα ξεκίνησε με βήμα ταχύ, και νέες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις θα έρθουν στην επιφάνεια, οι οποίες δεν θα καταπνίγωνται από την υστερία υπέρ του ευρώ, όπως γινόταν 5 χρόνια πριν.

Τελικώς το χαμόγελο του Τσίπρα δεν είναι δείγμα πράου χαρακτήρος, αλλά δείγμα ηλιθιότητος.

"Διαπραγματεύθηκε" πολύ σκληρά για να δώσει γή και ύδωρ.

Τέλος υποσχέθηκε ότι με την υλοποίηση του μνημονίου θα κτυπήσει την εσωτερική ολιγαρχία...

Οφείλω να παραδεχτώ ότι ξεπέρασε σε θράσος και μισελληνισμό τον Σαμαρά και τον Παπανδρέου.

Ο δημόσιος απαγχονισμός στην πλατεία Συντάγματος είναι η ελάχιστη τιμωρία που αξίζει σε έναν πραξικοπηματία ο οποίος είχε το θράσος να δηλώσει ότι εξασφάλισε την αξιοπρέπεια του Λαού και ότι έκανε σεβαστή την δημοκρατία στην Ευρώπη.

Υπέγραψε την πολιτική και φυσική του καταδίκη.

Ας παρατηρήσουμε ότι ο Τσίπρας βάπτισε συμφωνία το νέο τελεσίγραφο της Τρόικα.

Χωρίς να έχει περάσει από την βουλή και χωρίς να έχει γίνει αποδεκτό από τα όργανα του Σύριζα, μιλά για συμφωνία. Και παριστάνει τον σωτήρα, την στιγμή που η άλλη πλευρά μιλά για προαπαιτούμενα.

Δηλαδή τα όσα καλείται να περάσει από την βουλή ο Τσίπρας, δεν αποτελούν συμφωνία για χρηματοδότηση. Αλλά μέτρα οικοδομήσεως εμπιστοσύνης, για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο μνημόνιο.

Ούτε και αυτό πρέπει να μας εκπλήσσει αφού η μετονομασία της Τρόικα σε θεσμοί, έγινε για να εξαπατηθεί ο Λαός.

Ακόμη καμμία συμφωνία για χρηματοδότηση δεν έχει κλείσει.

Δεν αποκλείεται σε λίγες ώρες ή μέρες να προκύψουν νέες απαιτήσεις των Ευρωπαίων κατακτητών.

1 comment:

  1. ........." Εδώ και χρόνια κάποιοι φώναζαν ότι η Ελλάδα χρειάζεται Σχέδιο Β,
    αλλά οι κομματικοί τραμπούκοι κατέπνιγαν κάθε αντικαθεστωτική φωνή."..........

    Αυτό είναι αλήθεια και γινόταν και στην ISKRA και από αρθρογράφους και από σχολιαστές
    επι καθημερινής σχεδόν βάσεως. Αποτέλεσμα τίποτα, στα παλιά τους τα παπούτσια.

    Αλλά όμως εδώ ΣΗΜΕΡΑ ο Βαρουφάκης λέει κάτι ενδιαφέρον:

    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B3%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1-grexit-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%AD%CF%81%CF%81%CE%B9%CF%88%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CF%8C%CF%87%CE%B9

    ReplyDelete