Thursday, July 9, 2015

Ανοικτή επιστολή προς την Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή



(Όποιος ξέρει γερμανικά, ας μεταφράσει την επιστολή)

Προς την Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή

Ο Ελληνικός Λαός δεν έχει ανάγκη από νέα δάνεια.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από το δικό της νόμισμα, και από επενδύσεις στην πραγματική οικονομία.

Ένα νέο μνημόνιο θα καταστρέψει τελείως την Ελληνική κοινωνία και θα δημιουργήσει περισσότερη έχθρα μεταξύ των δύο λαών.

Ως Γερμανοί βουλευτές μπορείτε να αποτρέψετε αυτή την έκβαση.

Αν επιτρέψετε στην καγκελάριο Μέρκελ να επιβάλλει ένα νέο μνημόνιο στην Ελλάδα, θα εξοφληθούν μεν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ξένους πιστωτές, αλλά η Ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει τελείως, δημιουργώντας νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους διεθνείς πιστωτές.

Αν δεν το γνωρίζετε, σας ενημερώνουμε ότι θα χάσετε τα χρήματά σας από τα προηγούμενα δάνεια διότι είναι αδύνατον να αποπληρωθούν από μία κατεστραμμένη οικονομία.

Σας καλούμε την ύστατη στιγμή να αποτρέψετε με την ψήφο σας την κλιμάκωση της κρίσεως. Αν αποτύχει η Γερμανική Βουλή, η κρίση από οικονομική και πολιτική θα μετατραπεί σε εθνική και γεωπολιτική.

Αν υπογραφεί νέο μνημόνιο από την κυβέρνηση Τσίπρα, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από την Ελληνική κοινωνία. Το 61% των Ελλήνων θέλουν έξοδο από το ευρώ.

Η καθοδική σπείρα της υφέσεως πλήττει τον πυρήνα της Εθνικής μας υποστάσεως. Ό,τι και να υπογράψει ο κ. Τσίπρας γνωρίζετε ότι είναι αδύνατον να το εφαρμόσει σε μία κοινωνία που είναι έτοιμη να εξεγερθεί κατά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Αν καταψηφίσετε το νέο μνημόνιο, θα γλυτώσετε τα χρήματά σας και συγχρόνως θα αποκλιμακωθεί η υφεσιακή χιονοστιβάδα με την επιστροφή στην δραχμή.

Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα μακροπροθέσμως θα έχει οφέλη και για τους δύο λαούς.

Εναπόκειται στην δική σας ψήφο να αποσοβήσετε μία νέα τραυματική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών.

No comments:

Post a Comment