Saturday, July 25, 2015

Η έξοδος από την ευρωζώνη πρέπει να συνοδευτεί με θεμελιώδεις αλλαγές σε πολιτειακά, στρατηγικά, εθνικά, και ηθικά ζητήματα



Μετά την συνειδητοποίηση ευρέων στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας ότι χωρίς έξοδο από την ευρωζώνη θα καταστραφούμε τελείως, ο πολιτικός διάλογος πρέπει να επεκταθεί σε πολιτειακά, στρατηγικά, εθνικά, και ηθικά ζητήματα. 

Αρκετά μέτωπα, κόμμματα, και κινήματα που τώρα υποστηρίζουν το εθνικό νόμισμα, λόγω της καταρρεύσεως των προσδοκιών για έναν "έντιμο συμβιβασμό" με τους ευρωπαίους κατακτητές, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η επαναφορά του εθνικού νομίσματος από μόνη της δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της οικονομίας. 

Διατηρώ σοβαρότατες επιφυλάξεις για όσα κόμματα και μέτωπα μιλούν υπέρ του εθνικού νομίσματος, ότι δεν θα αφομοιωθούν από το μνημονιακό κατεστημένο. Τα περισσότερα εξ αυτών μιλάνε για κοινοβουλευτικό αγώνα. Ο κοινοβουλευτισμός θα τους αφομοιώσει πολύ γρήγορα, και θα λησμονήσουν την συγκρουσιακή τους διάθεση. 

Η δική μας προσέγγιση περιλαμβάνει την έξοδο από την ΕΕ, όχι μόνον έξοδο από την ευρωζώνη. Περιλαμβάνει την κατάργηση του κοινοβουλευτισμού και την σύγκληση Επαναστατικής Συντακτικής Εθνοσυνελεύσεως. Περιλαμβάνει την οικοδόμηση ενός Ελληνικού Imperium και αναπροσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής με πολλαπλές συμμαχίες εκτός Ευρώπης. Περιλαμβάνει μία εθνοκοινωνική και εθνοφυλετική πολιτική στο εσωτερικό της Χώρας. Περιλαμβάνει έναν άλλο αξιακό κώδικα βασισμένο στα πρότυπα της Αρχαίας Ελλάδος. 

Μέχρι στιγμής ο πολιτικός διάλογος στον κύριο όγκο του αντιμνημονιακού στρατοπέδου περιορίζεται στο ζήτημα του εθνικού νομίσματος. Σε κάποιους κύκλους συζητούν μέχρι και για έξοδο από την ΕΕ, και ενίοτε για Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Δεν μας αρκεί. Πρέπει να ανοίξουμε διάπλατα την συζήτηση για πολιτειακά, στρατηγικά, εθνικά, και ηθικά ζητήματα.

Αλλιώς θα καταλήξουμε να θεωρούμε ότι η επαναφορά στην δραχμή είναι η φιλοσοφική λίθος που θα μας λύσει όλα τα προβλήματα. 

Το εθνικό νόμισμα είναι ένα εργαλείο, το οποίο στα κατάλληλα χέρια μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα. Όμως αρκετά κινήματα που μιλούν για εθνικό νόμισμα, στα υπόλοιπα ζητήματα εκφράζουν έναν απαράδεκτο συντηρητισμό, κάτι που θα αποτελέσει τροχοπέδη για τον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα.

Europa delenda est (Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί)

2 comments:

  1. Προκαλεί κατακλυσμιαίο γέλιο να οραματίζεται κανείς αυτοκρατορίες βασιζόμενος σε εκφυλισμένους νοτιοβαλκανικούς πληθυσμούς,ψοφοδεείς και φθίνοντες.
    Αναρωτιέμαι αν φταίει η ζέστη και η άπνοια για τέτοιες παραισθήσεις.
    Επιπλέον ομιλείτε περί Αρχαίας Ελλάδος και μιμήσεως της από οργανικά αναλφάβητους αχρείους !

    ReplyDelete
  2. Η ιστορική άγνοια πάντα συγγενεύει με την πολιτική ευήθεια. Οι αυτοκρατορίες κτίζονται σε βάθος αιώνων με την σκληρή εργασία πολλών γενεών. Η ανοικοδόμηση μίας αυτοκρατορίας απαιτεί σχέδιο και όραμα, πολύ πριν υλοποιηθεί.

    Όμως το βασικότερο στοιχείο για να ανοικοδομηθεί η αυτοκρατία είναι η ανηλεής εξάλειψη συμπεριφορών, σκέψεων, και συναισθημάτων που αναπαράγουν εικόνες αδυναμίας, μειονεξίας, και μεμψιμοιρίας.

    Ιφικράτης

    ReplyDelete