Tuesday, July 7, 2015

Να κάνουμε την τραπεζική κρίση, ευκαιρία



Αυτές οι ώρες με τις τράπεζες κλειστές είναι η καλύτερη ευκαιρία για μαζική προπαγάνδα υπέρ του εθνικού μας νομίσματος. Να κάνουμε την τραπεζική κρίση ευκαιρία για απελευθέρωση από τα δεσμά της ευρωληστοσυμμορίας.

Ενώ κάποιοι άλλοι παρακαλούν για το άνοιγμα των τραπεζών, εμείς απαιτούμε την δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος. Επειδή οι καθεστωτικές τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για άγνωστο χρονικό διάστημα, είναι αδιανόητο να εξαρτώμεθα από τους εχθρούς μας.

Αυτές τις στιγμές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της κοινωνίας, αντικαθεστωτικοί πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, οικονομολόγοι, εργάτες, αγρότες, επιστήμονες, μηχανικοί, πρέπει να σχεδιάζουν ένα νέο τραπεζικό σύστημα και ένα νέο νόμισμα που θα τεθεί σε λειτουργία παρά και ενάντια στις προθέσεις της κατοχικής κυβερνήσεως.

Οι επαναστάσεις δεν γίνονται με τάξη, ασφάλεια, και σταθερότητα. Οι επαναστάσεις αποτελούν το πεδίο δοκιμασίας νέων αντιλήψεων σε περιόδους δημιουργικού χάους.

Τώρα σε κάθε πλατεία, σε κάθε λαϊκή συνέλευση, συζητάμε για το ποιά πρακτικά βήματα θα ακολουθήσουμε για να δημιουργήσουμε το δικό μας νόμισμα και το δικό μας τραπεζικό σύστημα.

Η έκδοση εθνικού νομίσματος δεν προϋποθέτει την ομαλή αλλαγή της κυβερνήσεως. Έκδοση εθνικού νομίσματος γίνεται πάντα σε περιόδους δυαδική εξουσίας, όπου ακόμη οι επαναστάτες δεν έχουν καταφέρει να ανατρέψουν το καθεστώς, και το καθεστώς δεν είναι ικανό να καταπνίξει την επανάσταση.

Αυτή η στιγμή είναι η κατάλληλη για να διαλύσουμε το κατοχικό τραπεζικό σύστημα, και να δημιουργήσουμε εκ του μηδενός το δικό μας τραπεζικό σύστημα, το οποίο θα υποτάσσεται στο Έθνος, και όχι στις διεθνείς αγορές.

No comments:

Post a Comment