Η πρώτη αιτία για την αδιαλλαξία της Γερμανίας να συζητήσει διαγραφή του ελληνικού χρέους είναι προφανής και έχει καταγραφεί στον διεθνή Τύπο - θα ζητήσουν και οι άλλες χώρες διαγραφή του δικού τους χρέους.
Όμως υπάρχουν και δύο βαθύτερες αιτίες.
Όταν ένας τραπεζίτης έχει υποθηκεύσει ένα ακίνητο αξίας 100 χιλιάδων ευρώ αντί δανείου αξίας 30 χιλιάδων ευρώ, έχει κίνητρο να μην πληρωθεί το δάνειο προκειμένου να εκπλειστηριαστεί το ακίνητο.
Η δημόσια και ιδιωτική περιουσία της Ελλάδος αξίζει πολύ περισσότερο από τα μνημονιακά δάνεια που έχουν ληφθεί. Όσο είμαστε εγκλωβισμένοι στα μνημόνια, η εμπορική αξία των Ελληνικών περιουσιακών στοιχείων απομειώνεται, και όπως έγινε με τα περιφερειακά αεροδρόμια, θα καταλήξουν στα χέρια των δανειστών.
Οι Ευρωπαίοι κατακτητές έχουν οικονομικό συμφέρον από την μη αποπληρωμή των δανείων.
Μετά το 1960 όταν οι περισσότερες χώρες στον κόσμο είχαν αποκτήσει την εθνική τους ανεξαρτησία από τις αποικιοκρατικές δυτικές δυνάμεις, η Δύση άρχισε να χρησιμοποιεί νέες μεθόδους διεισδύσεως και επιρροής στις πρώην αποικίες της.
Το φαινόμενο της νεο-αποικιοκρατίας έχει αναλυθεί στην διεθνή βιβλιογραφία από την δεκαετία του 1960, αλλά λησμονήθηκε στην Ελλάδα λόγω επικρατήσεως της φιλοευρωπαϊκής Αριστεράς.
Τώρα επανήλθε στο προσκήνιο, αλλά η ζημιά έχει ήδη γίνει στην Ελλάδα.
Οι νεοαποικιοκρατικές δυνάμεις όπως η ΕΕ έχουν κίνητρο και συμφέρον να δημιουργείται δημόσιο χρέος ώστε να χρησιμοποιείται ως μηχανισμός πολιτικού ελέγχου των οφειλετριών χωρών.
Η νεοαποκιοκρατική στρατηγική έχει ως επίκεντρο τον οικονομικό έλεγχο όλων των υποδομών του υποτασσομένου κράτους, συμπεριλαμβανομένου και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Η ΕΕ δεν έχει κανένα πολιτικό συμφέρον να επιτρέψει την διαγραφή χρέους, ασχέτως αν αυτό δημιουργεί οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα.
Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει οι Ευρωπαίοι κατακτητές είναι τα ιστορικά δεδομένα. Δεν έχουν ενσωματώσει στους υπολογισμούς τους τις αντοχές των λαών της Ευρώπης. Πιστεύουν ότι εσαεί θα αποδέχωνται αδιαμαρτύρητα τον οικονομικό σαδισμό της τραπεζικής ληστοσυμμορίας.
No comments:
Post a Comment