Friday, July 17, 2015

Η πρακτορολογία βλάπτει σοβαρώς τον εγκέφαλο



Όπως γίνεται συνήθως μετά από κάθε σύγκρουση με τους πραιτωριανούς, γέμισε το διαδίκτυο από αναρτήσεις που διαδίδουν είτε φήμες είτε μισές αλήθειες περί πρακτόρων. Είτε για τις απεργίες, είτε για τις φωτιές.

Στο κάτωθι δημοσίευμα αναπαράγεται η φήμη ότι στις συγκρούσεις συνελήφθησαν ξένοι και αντεξουσιαστές. Άρα, όσοι συγκρούονται με τους πραιτωριανούς είναι ύποπτοι πράκτορες που θέλουν να εμποδίσουν τον κόσμο να διαδηλώσει ειρηνικώς. Το γνωστό παραμύθι. Λες και οι πραιτωριανοί χρειάζονται προσχήματα από ξένους πράκτορες για να κτυπήσουν τον κόσμο. Τόσα χρόνια κτυπούν απροκλήτως, δεν χρειάζονται προσχήματα.

Από το 2010 η ίδια φήμη αναπαράγεται και αναγεννάται από τις στάχτες της. Εδράζεται στους μύχιους πόθους των ελληνόφωνων προβάτων για αποφυγή συγκρούσεως με το κατοχικό καθεστώς. Η ακροδεξιά και συντηρητική αντίληψη θέλει ανατροπή μόνον με τανκς και συνταγματάρχες. Οιαδήποτε άλλης μορφής βία, γι' αυτούς είναι ύποπτη. Προέρχεται από πράκτορες. Και φυσικά "μπαχαλάκηδες".

Η δική μου απάντηση είναι ότι η βία που υφίσταται η κοινωνία μας από το καθεστώς προέρχεται από ηλίθια πρόβατα που αρνούνται να υπερασπιστούν τον εαυτό τους δια της βίας μπροστά στην οικονομική γενοκτονία που υφίστανται. Και επειδή δεν τολμούν να παραδεχθούν την δειλία τους, ανακαλύπτουν παντού πράκτορες και προβοκάτορες.

Ας πάρουμε όμως την θεωρία ότι οι συλληφθέντες ήταν ξένοι, Ολλανδοί, Ιταλοί, κλπ.

Πόθεν προκύπτει ότι ο συλληφθείς ξένος είναι πράκτορας; Είναι γνωστόν ότι γίνονται πανευρωπαϊκά συλλαλητήρια για διάφορους λόγους και μεταφέρονται ακτιβιστές από χώρα σε χώρα. Πχ η πανευρωπαϊκή διαδήλωση στην Γένοβα το 2001 στην σύνοδο της G8, όπου έλαβαν μέρος πολλοί Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός πρωθυπουργός.

Δηλαδή οι Έλληνες που συγκρούστηκαν με την Ιταλική αστυνομία στην Γένοβα το 2001, ήταν πράκτορες;

Γιατί να μην υπάρχουν ξένοι οι οποίοι έχουν τις ίδιες απόψεις με μας για την ιμπεριαλιστική νεοφιλελεύθερη ΕΕ και θέλουν να μας συμπαρασταθούν συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις μας όπως έχει γίνει αρκετές φορές με Έλληνες που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις στο εξωτερικό;

Αλλά όταν ο ραγιαδισμός και η συνωμοσιολογία έχει διαπεράσει τον μυελό των οστέων, είναι δύσκολο να ακουστούν αντικειμενικές αναλύσεις.

Σκοπός αυτών των γελοίων δημοσιευμάτων είναι να μας πείσουν ότι όσοι συλλαμβάνονται ή όσοι συγκρούονται βιαίως με το κατοχικό καθεστώς, είναι ύποπτοι, πράκτορες, ξένοι, μπαχαλάκηδες. Τις ίδιες βλακείες άκουγα εναντίον μου επί 4 χρόνια, επειδή μιλούσα για βίαιη σύγκρουση με τις κατοχικές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά.

Όποιος πιστεύει ότι το κατοχικό καθεστώς θα καταρρεύσει ειρηνικώς, πάσχει από εγκεφαλική βλάβη.

Εις ό,τι αφορά τις πυρκαϊές και την ταυτόχρονη ανάφλεξη σε πολλά μέτωπα, ακούστηκαν πάλι οι γνωστές θεωρίες περί πρακτόρων. Στην δεκαετία του 1990 όντως η τουρκική ΜΙΤ είχε βάλει φωτιές στα νησιά μας ως αντίποινα για την βοήθεια της Ελλάδος προς το PKK. Αλλά αυτό αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Όταν οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 7 μποφόρ, και όταν ανάψει μία φωτιά είτε ακουσίως είτε εκουσίως, οι άνεμοι την μεταφέρουν σε πολλά μετωπα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Δεν χρειάζονται πράκτορες για αυτή την δουλειά. Επιδρά συνδυασμός παραγόντων. Αφ' ενός η ταχύτητα του ανέμου και αφ' ετέρου η ξηρασία του καλοκαιριού μαζί με την έλλειψη προληπτικής δράσεως.

Την στιγμή που πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ, σε ποιά εστία να πρωτοσβήσεις την φωτιά; Ακόμη και αν την σβήσεις, θα μεταφερθεί αλλού από τους ισχυρούς ανέμους.

Η βασική λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι τα προληπτικά αντιπυρικά έργα. Μεταξύ άλλων η εγκατάσταση μονίμων καταιονιστήρων μέσα σε δύσβατες περιοχές και όπου υπάρχει πυκνή βλάστηση. Σε αυτές τις περιοχές οι καταιονιστήρες θα καταβρέχουν προληπτικώς ανά τακτά διαστήματα ώστε να αποφευχθεί η ξηρασία, και καταιγιστικώς όταν αρπάξει φωτιά.

Φυσικά, η προληπτική νομοθεσία ήτις θα απαγορεύει την οικοπεδοποίηση των καμμένων δασών, και η κατασταλτική νομοθεσία ήτις θα θανατώνει χωρίς έλεος τους εμπρηστάς, είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Αλλά ούτε και αυτά είναι αρκετά. Χρειάζεται αλλαγή κοσμοθεάσεως. Η Φύση είναι ιερά και ζώσα για τους Έλληνες, σε αντίθεση με τον μονοθεϊσμό όστις θεωρεί την Φύση άψυχον υλικό σώμα.

13 comments:

  1. Θέλω να μου περιγράψεις πως θα μπορούσαμε να πάμε σε εθνικό νόμισμα. Εννοώ μια ρεαλιστική διαδικασία, ο πρωθυπουργός ανέφερε οτι δεν γινεται λογω του οτι δεν υπαρχουν συναλλαγματικα αποθεματα για να στηριξουν την δραχμη, ποια ειναι η άποψη σου? Η ρωσια μια δυνατη χώρα κατάφερε με δυσκολία αλλα κρατάει και στηριζει το ρουβλι οσο μπορει, εμεις πως θα τα καταφερναμε? το μακελειό έγραψε οτι ο τσιπρας δεν ζητησε βοηθεια απο την ρωσια?ποια η αποψη σου?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Υπάρχουν ένα σωρό μελέτες, για την έξοδο από μία νομισματική ένωση και την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

      Εδώ ο σύνδεσμος από την μελέτη που κέρδισε το βραβείο Wolfson economics prize, το 2012. Αφορά οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ θέλει να απελευθερωθεί από το ευρώ.

      https://www.capitaleconomics.com/data/pdf/wolfson-prize-submission.pdf

      Σύντομα θα δημοσιεύσω και δικό μου άρθρο με τις παραμέτρους και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή μετάβαση στην δραχμή.

      Το νέο νόμισμα δεν έχει ανάγκη καλύμματος σε χρυσό. Χρειάζεται να στηρίζεται στην παραγωγική εργασία του Λαού μας. Το έχει γράψει ο καθηγητής οικονομικών Άγγελος Αγγελόπουλος στην μελέτη του για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής οικονομίας μετά τον πόλεμο, το 1946.

      Επιπλέον, μπορεί να γίνει ένα currency swap, μεταξύ κρατών, και να πάρουμε πχ γιεν ή γουάν, και να τους δώσουμε δραχμές.

      Επίσης μπορούν να υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες χωρίς να χρειάζεται η μεσολάβηση συναλλάγματος, με την βοήθεια ενός αλληλόχρεου λογαριασμού.

      Επίσης μπορεί με ειδική διακρατική συμφωνία οι συναλλαγές να γίνωνται απευθείας με τα εθνικά νομίσματα, όπως γίνεται τώρα στην Ασία μεταξύ Κίνας, Ρωσσίας, Ιαπωνίας, Ιράν. Δηλαδή πληρώνουμε τους Κινέζους ή τους Ιρανούς, ή τους Ιάπωνες σε δραχμές, και μας πληρώνουν σε γιέν, ή γουάν, ή ρούβλια.

      Τέλος οι συστημικές τράπεζες έχουν δικό τους χαρτοφυλάκιο ομολόγων και μετρητών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως συνάλλαγμα.

      Επίσης μέχρι να τυπωθεί η νέα δραχμή θα κυκλοφορεί λογιστικό/ηλεκτρονικό χρήμα.

      Τα περί ανάγκης συναλλάγματος είναι φτηνές δικαιολογίες του Τσίπρα και του άσχετου οικονομικού του επιτελείου.

      Η Ρωσσία δέχθηκε οικονομικό πόλεμο από την Δύση, παρ' όλα αυτά φέτος το ρούβλι ανέκαμψε σημαντικώς σε σχέση με πέρυσι.

      Ο Τσίπρας όντως δεν ζήτησε χρήματα από τους Ρώσσους, ούτε από τους Κινέζους, ούτε από τους Αμερικανούς. Ψεύδεται όταν λέει ότι δεν του έδωσαν. H Αμερικανική Fed από το 2008 έχει τυπώσει τρισεκατομμύρια δολλάρια και τα έχει δώσει με την μορφή currency swap σε ξένες κεντρικές τράπεζες.

      Οι αμερικανοί ηγέτες έχουν τελείως διαφορετική άποψη από τους ευρωπαίους. Τυπώνουν συνέχεια δολλάρια και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βοηθήσουν μία ξένη κεντρική τράπεζα να σταθεί στα πόδια της.

      Αλλά οι ευρωραγιάδες της ηγετικής ομάδος του Σύριζα ψεύδονται συνεχώς.

      Ιφικράτης

      Delete
    2. Μπράβο Ιφικράτη εξαιρετικές απαντήσεις σε ευχαριστώ. Διάβασα και το άρθρο σου http://www.iphicratisamyras.com/2015/07/blog-post_25.html που ασκείς κριτική στον καθηγητή Αγγελόπουλο, συμφωνώ απολύτως μαζι σου σε πολλά. Ισχύει πράγματι οτι ενα απο τα προβλήματα της οικονομιας μας ήταν οτι χτίζαμε μονο οικοδομές,ουτε βιομηχανιες ουτε τιποτα...... ενδιαφερον αυτο με το currency swap και με την μελέτη που κερδησε το βραβειο Wolfson θα τα μελετήσω και θα τα ξανα πουμε. Οσο αφορα το μνημονιο και εγω κατα ειμαι αλλα δεν γινεται να υπαρχει τετοια διαφορα στους μισθους του δημοσιού και του ιδιωτικου τομεα. Καμια κυβερνηση δεν νοιαστηκε για τον ιδιωτικο τομεα, ολοι προσληψεις κανουν για να εχουν κομματικο στρατο.... την Χρυση Αυγη πως την βλεπεις?

      Delete
    3. Είμαι φανατικός υποστηρικτής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά μέσα σε ένα εθνικό πλαίσιο αναφοράς.

      Η Χρυσή Αυγή κάνει ό,τι και ο Σύριζα του 2011. Λέει όχι στα μνημόνια, αλλά ναι στο ευρώ και στην ΕΕ.

      Όποιος δεν κατανοεί ότι μνημόνιο και ευρώ-ΕΕ πάνε μαζί, σημαίνει ότι συνειδητώς ή ασυνειδήτως θέλει να κάνει κακό στην Ελλάδα.

      Ιφικράτης

      Delete
    4. Αν τα πορνοκάναλα σε είχαν στα πάνελ τους θα κερδιζες πολλους υποστηρικτες αλλα βλέπεις η χουντα της ενημερωσης ξερει τι κανει......το κοντρα channel το εχτρα γιατι δεν σε καλουν αλλο γιατι ?μηπως σε φοβουνται !?!?!?!

      Delete
    5. Η χρυσή αυγή δεν θέλει ούτε το ευρώ ούτε την ευρωπαική ένωση . Εσύ μας κάνεις πολλές φορές κριτική ότι δεν σε διαβάζουμε προσεκτικά και δεν σε καταλαβαίνουμε . Εάν δεν έκανες κοπτοραπτική στο σκεπτικό σου θα καταλάβαινες την θέση της . Το πόσο δύσκολο είναι να μπορείς να επιβιώσεις , όταν όλα τα ανθελληνικά όρνια είναι στραμμένα και έτοιμα να σε κατασπαράξουν διαστρεβλώνοντας το κάθε τί που σε αφορά . Είσαι πολύ απλοικός στις προσεγγίσεις σου . Δεν είναι μόνον το δικό σου το τάνι άσπρο . Είμαστε πιά τόσοι λίγοι όσοι αγαπούμε τη Ελλάδα και θέλουμε να μείνουμε δίπλα της . Αλλά δυστυχώς δεν μας αξίζει τίποτε παραπάνω από τον μισελληνικό και λαθρολάγνο σύριζα και αργότερα μια δόση από ΛαφανοΖωή . Αυτή η κυρία που φωτογραφίζεται στα γκέι παρειτ αγκαλιά με ομοφυλλόφιλους δολοφόνους είναι ότι καλύτερο μας αξίζει . .....

      Delete
  2. άστα να πάνε στο διάολο φίλε Ιφικράτη. Όλοι βλέπουνε παντού πράκτορες! Αυτή την φαντασίωση την έχουνε περισσότερο οι Αριστεριτζήδες και οι πρώην κκεδες τύπου Καζάκη. Αλλά και ακροδεξιοί τύπου Ανδρέα Πετρόπουλου έχουνε και αυτή φάει και αυτή την ίδια πετριά...

    Αλλά πιστεύω ότι στην προκειμένη στιγμή πρέπει να υπάρξει προσπάθεια συνεργασίας με όλους αυτούς τους πρακτορόπληκτους για να ξεφορτωθούμε μια και καλή τους ευρωλιγούρηδες....

    ReplyDelete
  3. Σαράντα χρόνια οι κουκουλοφόροι τεμέκ κτυπούν το καθεστώς και παρόλα αυτά το καθεστώς ζεί και βασιλεύει .
    Όποιος πιστεύει ότι το κατοχικό καθεστώς θα καταρρεύσει από τις κουκουλοσυγκρούσεις πάσχει από ανίατη εγκεφαλική βλάβη .

    ReplyDelete
  4. Η μόνη περίπτωση να κάνουν οι Έλληνες επανάσταση , είναι εάν τους βάλεις να δουλέψουν σε παραγωγή . Και η μόνη περιπτωση να δουλέψουν οι Έλληνες είναι με την απειλή της σκληρής κομουνιστηκής μπότας ........

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΜΠΟΤΑ.....ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ

      Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

      Delete
  5. Έγινε δημοψηφισμα και αγνοηθηκε εντελώς. Αυτο σημαίνει οτι και 6 εκατ κοσμος να μαζευτεί και να διαδηλωνει ειρηνικά η κυβέρνηση θα κανει το δικο της.
    Οποτε ποιος ο λογος των ειρηνικων διαδηλωσεων?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πήγαινε πιό κάτω την σκέψη σου.

      TALIBAN

      Delete
    2. Ρε TALIBAN ρητορική ερώτηση εκανα. Συμφωνώ με το κείμενο του Ιφικράτη.

      Delete