Πολιτική Φιλοσοφία


Ως ενεργός πολιτικός, θα πολεμώ πάντα για τα συμφέροντα του Ελληνικού Έθνους.
Η πολιτική μου δράση συμπυκνώνεται στο εξής μήνυμα προς τις κατοχικές αρχές:
«Δεν αναγνωρίζω καμμία κατοχική εξουσία. Ούτε φορολογική, ούτε αστυνομική, ούτε δικαστική, ούτε νομοθετική, ούτε εκτελεστική. Είστε κατακτητές. Αρνούμαι την οιαδήποτε συνεργασία μαζί σας. Θα σας πολεμήσω μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μου».
Ως ενεργός πολιτικός μάχομαι υπέρ ιδεών που ενδυναμώνουν το Ελληνικό Έθνος δημογραφικώς, γεωπολιτικώς, οικονομικώς, πολιτιστικώς, στρατιωτικώς.   
1. Θρησκεία
Ασπάζομαι την Ελληνική Θρησκεία των Πατρώων Θεών και Μητρώων Θεαινών, και αγωνίζομαι ως πολιτικός για την επισημοποίησή της στην Ελλάδα.
Αγωνίζομαι για την ανέγερση των Ναών των Πατρώων Θεών και την προστασία όλων των Μνημείων του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
Στο Μαντείο των Δελφών θα γίνεται η αφή του ιερού πυρός από Ελληνίδα Ιέρεια, αντί να στέλνει μισθωμένο αεροπλάνο η κυβέρνηση στην Ιερουσαλήμ για να λάβει το «αληθινό» φώς.
2. Πολιτειακό ζήτημα
Καλώ όλες τις λαϊκές συνελεύσεις να αυτοανακηρυχθούν σε Συντακτική Εθνοσυνέλευση, επαναστατικώ δικαίω. Καλώ τον Λαό σε ανατροπή της κατοχικής κυβερνήσεως με εξέγερση, και μετά ελεύθερες εκλογές διοργανωμένες από τον Ελληνικό Λαό.
Καλώ τον Λαό σε αποχή από τις κατοχικές εκλογές.
Αναβίωση του θεσμού της Εκκλησίας του Δήμου σε όλη την Ελλάδα.
Η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία να εκλέγεται σε διαφορετικό χρόνο, ώστε να μην υπάρχει εξάρτηση των δύο εξουσιών.
Ζητώ να καταργηθεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Λαός να είναι ο τελικός κριτής και να αντικαταστήσει τον Πρόεδρο στις εξουσίες και στα καθήκοντά του.
Όταν υπάρχει προφανής δυσαρμονία μεταξύ Λαού και κυβερνήσεως, ο Ελληνικός Λαός να διαλύει την βουλή με δημοψήφισμα.
Οι νόμοι της Εθνοσυνελεύσεως και της εκτελεστικής εξουσίας να επικυρώνονται ή να ακυρώνονται από τον Ελληνικό Λαό.
Εμπνεόμενος από το Λυκούργειο σύστημα, ζητώ ο Ελληνικός Λαός να κατέχει μερίδιο εκτελεστικής, δικαστικής, και νομοθετικής εξουσίας. Ήτοι λαϊκές πολιτοφυλακές, λαϊκά δικαστήρια, συχνά δημοψηφίσματα δεσμευτικού χαρακτήρος. 
Το νέο Σύνταγμα να επικυρωθεί απευθείας από τον Λαό και όχι δια αντιπροσώπων. Το Σύνταγμα να συνταχθεί με προτάσεις από τον Λαό, και όχι από μία κλειστή ομάδα συνταγματολόγων.
Η Εθνοσυνέλευση να περιλαμβάνει εκπροσώπους ομογενών. Θεωρώ κυρίαρχη ιδεολογία το Έθνος, και όχι περιοριστικώς τους πολίτας εντός Ελλαδικού χώρου.
Υποστηρίζω το στοιχείο της ανακλητότητος των εκπροσώπων της εκτελεστικής, δικαστικής και νομοθετικής εξουσίας. Ο Ελληνικός Λαός θα είναι ο κριτής για την ανακλητότητα των κρατικών αξιωματούχων.
Υποστηρίζω την επιβολή ποινικών κυρώσεων αναδρομικώς στους πολιτικούς της μεταπολιτεύσεως οι οποίοι κυβέρνησαν την Ελλάδα. 
3. Γλώσσα
Η Αρχαία Ελληνική γλώσσα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία, και μάλιστα από το νηπιαγωγείο.
Καθώς ο πλούτος της γλώσσης συνδέεται αρρήκτως με τον πλούτο των ιδεών, η λεξιπενία συρρικνώνει τους πολιτιστικούς ορίζοντες του Ελληνικού Λαού.
Η μάχη για να καταστεί επίσημη γλώσσα της Ελλάδος θα είναι μακρά αλλά νικηφόρος.
4. Μνημόνιο-δανειακή σύμβαση
Πρόκειται για άκυρες συμβάσεις αποικιοκρατικού τύπου.
Η αμετάκλητη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας αντί χρημάτων αποτελεί επίσημη παραδοχή εσχάτης προδοσίας.  
Θα εισηγηθώ την εις θάνατον καταδίκη των προδοτών.
Ό,τι έχει υπογραφεί μέχρι στιγμής από τους δωσίλογους στερείται νομιμότητος. Ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζω ουδεμία εγκυρότητα στις λεγόμενες «συμβάσεις χρηματοπιστωτικής διευκολύνσεως».
Ως πολιτικός θα διαγράψω το δήθεν εξωτερικό χρέος της Ελλάδος, ως ανύπαρκτο, παράνομο, και προϊόν εκβιασμού.
Τις λογιστικές εγγραφές, που αποκαλούν δάνεια οι εχθροί μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν τις αναγνωρίζω ως έγκυρες.
Αν οι εχθροί μας έχουν δώσει κάποια μετρητά στην Ελλάδα, τα θεωρώ ως προκαταβολή αποζημιώσεως για το οικονομικό ολοκαύτωμα που υφίσταται ο Ελληνικός Λαός.
Θα εισηγηθώ την έκδοση διεθνών ενταλμάτων συλλήψεως για τους ξένους οικονομικούς τρομοκράτες.
Θα εισηγηθώ να επικηρυχθούν οι ξένοι και οι ελληνόφωνοι παράγοντες της ληστοσυμμορίας με το όνομα Τρόικα.
Θα απαιτήσω την άμεση επιστροφή του κατοχικού δανείου από το 4ο Ράιχ, καθώς και τις γερμανικές αποζημιώσεις και τους Ελληνικούς θησαυρούς που εκλάπησαν από τους ναζί.
Θα εισηγηθώ να καταστεί ληξιπρόθεσμο και απαιτητό όλο το ποσό του κατοχικού δανείου, και να επιβληθεί τόκος υπερημερίας 10% ετησίως, για κάθε έτος που το 4ο Ράιχ καθυστερεί την αποπληρωμή του.
Θα εισηγηθώ στους ξένους συμμάχους την κήρυξη παγκόσμιου εμπορικού αποκλεισμού στα γερμανικά προϊόντα.
Θα επιδιώξω με κάθε μέσον την διάλυση του 4ου Ράιχ και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ως άκρως επικίνδυνες οντότητες για την ειρήνη και την ασφάλεια της Ευρώπης.  
5. Δημογραφικό πρόβλημα
Η δημογραφική ευρωστία του Ελληνικού Λαού αποτελεί βασικό στοιχείο επιβιώσεως και Εθνικής Αμύνης.
Αγωνίζομαι για την προστασία της ενδογαμίας και την ενίσχυση των Ελλήνων πολυτέκνων. Καταδικάζω τις φυλετικές επιμειξίες και το δίκαιον εδάφους ως άκρως ανθελληνικές δοξασίες. 
Η βιολογική ιδιαιτερότης των Ελλήνων και η πολιτιστική συνέχεια αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο των πολιτικών μου απόψεων.
Θα αγωνιστώ για την σύσταση δημογραφικής τραπέζης, ήτις θα στηρίξει τους πολυτέκνους.  
Είμαι κατά των εκτρώσεων. Δεν αποτελεί απελευθέρωση αλλά καταστροφή της γυναίκας.
6. Οικονομική ανάπτυξη
Υποστηρίζω την νομισματική ανεξαρτησία της Ελλάδος. Την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και την έξοδο από την ευρωζώνη.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από βαρειά βιομηχανία και όχι από τουριστική «βιομηχανία». Χρειαζόμαστε επενδύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, την βιομηχανία ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών εφαρμογών, στην αεροναυπηγική και την ναυπηγική, στον ορυκτό πλούτο.
Χρειαζόμαστε ωργανωμένη βιομηχανία μηχανουργικών κατεργασιών.
Ο οικονομικός πατριωτισμός είναι η μόνη διέξοδος για την ανάπτυξη της Ελλάδος. Δουλειά στους Έλληνες εργαζομένους. Στηρίζω το κίνημα προτιμήσεως Ελληνικών προϊόντων.
Επιβολή δασμών στα ξένα προϊόντα για να προστατευθεί η Ελληνική παραγωγή.
Διατροφή αυτάρκεια με στήριξη της Ελληνικής αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.
Υποστηρίζω την μεικτή οικονομία, με έμφαση στην ιδιωτική πρωτοβουλία μέσα σε ένα εθνικό πλαίσιο.
Εκβιομηχάνιση της χώρας με εξαγωγικό προσανατολισμό.
7. Φορολογία
Η φορολογία είναι κλοπή, και αγωνίζομαι διαρκώς για να ποινικοποιηθεί σε βαθμό κακουργήματος.
Θα εισηγηθώ την κατάργηση όλων των φόρων, και στην εργασία, και στην ακίνητη περιουσία, και στην κατανάλωση, και στο κεφάλαιο, και στις γονικές παροχές, και στο εισόδημα.
Η φορολογία είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για την καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας.
Αγωνίζομαι για να μετατραπεί η Ελλάδα σε φορολογική όαση. Χωρίς πόθεν έσχες. Χωρίς υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές.
Η συνεισφορά των Ελλήνων στο κοινό ταμείο θα γίνεται με άλλα μέτρα και αξίες. Ενδεικτικώς, οι Έλληνες συνεισφέρουν στο κοινό ταμείο όταν κάνουν πολλά παιδιά, όταν μελετούν την Αρχαία Ελληνική γραμματεία, όταν κάνουν εφευρέσεις, όταν μαθαίνουν πολεμικές τέχνες.
Τα έσοδα της Πολιτείας θα προέρχωνται από επενδύσεις και εξαγωγές. Οι κρατικοί αξιωματούχοι θα έχουν μισθό μόνον αν παράγει και εξάγει η Ελληνική οικονομία.
Η λελογισμένη χρήση τυπωμένου χαρτονομίσματος αρκεί για να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα της Πολιτείας. Καμμία κρατική ανάγκη δεν δικαιολογεί την κρατική ληστεία του λαϊκού εισοδήματος.
8. Εξωτερική πολιτική
Μπροστά στις καταιγιστικές διεθνείς εξελίξεις η Ελλάδα οφείλει να αναπροσανατολίσει τις διεθνείς της σχέσεις στα 4 μέρη του ορίζοντος.
Η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μονόδρομος, όπως και η συνεργασία με ανερχόμενες υπερδυνάμεις όπως Ινδία, Κίνα.
Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει την εμπορική της ανεξαρτησία. Πρέπει να απεγκλωβιστεί από τον παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου και να αρχίσει να υπογράφει διακρατικές εμπορικές συμφωνίες βάσει εθνικών συμφερόντων.
Υποστηρίζω την βιαία μεταρρύθμιση του σημερινού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Η Ελλάδα πρέπει να συμβάλλει στην δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, εκτός ΔΝΤ-παγκόσμιας τράπεζας.
Η Ελλάδα πρέπει να αναζητά διαρκώς νέες στρατιωτικές συμμαχίες εκτός ΝΑΤΟ.
Η Εθνική ανεξαρτησία ως κύριο στοιχείο της πολιτικής μου φιλοσοφίας έχει ως φυσικό επακόλουθο το ρητό: «Δεν υπάρχουν μόνιμοι σύμμαχοι. Υπάρχουν μόνιμα εθνικά συμφέροντα».
9. Αριστοκρατία
Πιστεύω στην Πολιτεία των Αρίστων.
Η αξιοκρατία θα είναι το βασικό στοιχείο της δημοσίας διοικήσεως.
Τα ικανότερα μέλη αναδεικνύονται με φυσική επιλογή.
Η κληρονομική δημοκρατία πρέπει να εξολοθρευτεί ανηλεώς.   
Η ολιγαρχική φαυλοκρατία πρέπει να αφανιστεί βιαίως.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία πνευματική και εθνοφυλετική Αριστοκρατική ηγεσία που θα την απεγκλωβίσει από το σημερινό αδιέξοδο.  
10. Σκλαβωμένες Πατρίδες
Δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες. Δεν υπάρχουν αλησμόνητες πατρίδες. Υπάρχουν σκλαβωμένες πατρίδες που περιμένουν να τις απελευθερώσουμε.
Υποστηρίζω τους ΕθνικοΑπελευθερωτικούς Αγώνες.
Σε Κύπρο, Βόρειο Ήπειρο, Θράκη, Μακεδονία, Ιωνία η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις. Δεν μπορεί να αδιαφορεί για τα εδάφη και τους πληθυσμούς υπό κατοχήν. Ούτε επιτρέπεται να αδιαφορεί για την αναβίωση του νεο-οθωμανισμού.
Η Επανάσταση της Εθνεγερσίας συνεχίζεται. Το όραμα για ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος, δεν ολοκληρώθηκε το 1821, ούτε εδαφικώς, ούτε πολιτιστικώς, ούτε δημογραφικώς.
Καταδικάζω ως επαίσχυντη την διζωνική λύση στην Κύπρο διότι αποτελεί νομιμοποίηση της τουρκικής εισβολής και κατοχής.
11. Ατομικές ελευθερίες
Υποστηρίζω το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να φέρουν όπλα για να υπερασπίσουν την ζωή και την περιουσία τους. Και κυρίως για να προστατεύουν την Πατρίδα από τυράννους και δωσίλογους.
Θα επιδιώξω την νομιμοποίηση της οπλοφορίας και οπλοκατοχής από νομοταγείς πολίτας.
Υποστηρίζω την ανωνυμία των καρτοκινητών.
Καταδικάζω την φοροκάρτα ως μέθοδο κατασκοπείας εις βάρος των πολιτών.  
Είμαι υπέρ της ανωνυμίας του διαδικτύου και της περιωρισμένης προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.
Υποστηρίζω την προστασία του τραπεζικού, φορολογικού, και χρηματιστηριακού απορρήτου. Οι πολίτες είναι αθώοι μέχρις αποδείξεως του εναντίου.
Το αντίστροφο, ήτοι η κατάργηση του απορρήτου με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητος, είναι πρόσχημα για την επιβολή δικτατορίας και αστυνομικού κράτους.
12. Εποικισμός και λαθρομετανάστευση
Η Ελλάδα εκτός από την οικονομική κατοχή, υφίσταται δημογραφική εισβολή από εκατομμύρια αλλοφύλων που αλλοιώνουν την εθνική ταυτότητα του Ελληνισμού.
Ο εποικισμός της Ελλάδος από όμορα κράτη σύντομα θα προξενήσει εσωτερικούς και εξωτερικούς πολέμους.   
Υποστηρίζω την άμεση και χωρίς όρους απέλαση όλων των λαθροεποίκων.
Θα εισηγηθώ την αφαίρεση της ιθαγενείας σε όσους παρανόμως εισήλθαν στην χώρα μας.
Η παραβίαση των συνόρων θα ισοδυναμεί με κατασκοπευτική ενέργεια εις βάρος της Ελλάδος και θα τιμωρείται ως κακούργημα.
Δεν αναγνωρίζω τα φληναφήματα περί ανθρωπισμού.
Ο μόνος ρατσισμός που υφίσταται στην Ελλάδα είναι εις βάρος των Ελλήνων.
13. Ολιστική ιατρική
Είμαι υπέρ της ολιστικής και εναλλακτικής ιατρικής εφόσον στηρίζεται στην επιστημονική έρευνα.
Είμαι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των παιδιών. Κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στην υγεία των Ελλήνων.
Είμαι κατά της συνεχούς και υπερβολικής χρήσεως αντιβιοτικών. Καταστρέφουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Θεωρώ ότι η υγιεινή διατροφή συμβάλλει στην ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και προλαμβάνει πολλές ασθένειες.
14. Ζωοφιλία
Θεωρώ ότι η συμπεριφορά μας προς τα ζώα αντανακλά σε σημαντικό βαθμό το πολιτιστικό μας επίπεδο.
Θα εισηγηθώ την ποινικοποίηση σε βαθμό κακουργήματος της κακοποιήσεως των ζώων.
Θα ζητήσω την επιβολή εξοντωτικών ποινών σε όσους βασανίζουν ή δηλητηριάζουν τα ζώα.
Θα εισηγηθώ την απαγόρευση χρήσεως πειραματόζωων για αμφιβόλου αποτελέσματος φάρμακα και καλλυντικά.
15. Εγκληματικότητα
Θεωρώ ότι βασική αρχή του ποινικού δικαίου πρέπει να είναι η αναλογικότητα μεταξύ εγκλήματος και τιμωρίας.
Θα εισηγηθώ την επαναφορά της θανατικής καταδίκης για ειδεχθή εγκλήματα.
Η πρόληψη του εγκλήματος απαιτεί πολυσχιδή δράση μέσα από το σχολείο, την κοινωνία, τα μμε. Όταν όμως διαπραχθεί το ειδεχθές έγκλημα η Πολιτεία οφείλει να εκφράσει εμπράκτως τον αποτροπιασμό της.
Αλλιώς η Πολιτεία με την ανοχή της θα είναι συνυπεύθυνη για την αύξηση της εγκληματικότητος. Αν μία Πολιτεία επιβραβεύει τον κακό άνθρωπο με ελαφρές ποινές, θα καταλήξει να τιμωρεί τον καλό άνθρωπο με βαριές ποινές.
Για τις περιπτώσεις παιδεραστών, αν δεν γίνει δεκτή η πρόταση για θανατική καταδίκη, θα εισηγηθώ τον χημικό ευνουχισμό τους.    
16. Φιλοσοφική αντίληψη της Ιστορίας
Αποδέχομαι την κυκλική αντίληψη ιστορίας, και απορρίπτω την ευθύγραμμη.
Θεωρώ ότι υπήρξε μία Χρυσή Εποχή, ένας υψηλοτάτου επιπέδου προκατακλυσμιαίος πολιτισμός.
Οι μεγάλες αλλαγές στις Εποχές και οι κατακλυσμοί προήλθαν από προσκρούσεις τεραστίων μετεωριτών στην Γη, και γι’ αυτό εξαφανίστηκαν ζώα όπως οι δεινόσαυροι.
Δεν αποδέχομαι ούτε την μονοθεϊστική αλλά ούτε και την δαρβινική άποψη για την εξέλιξη των ειδών.
Ο μονοθεϊσμός θεωρεί ότι τα ζώα με την σημερινή τους μορφή δημιουργήθηκαν μονομιάς από κάποιον εξωγενή θεό. Ο Δαρβίνος θεωρεί ότι από τότε που δημιουργήθηκε η Γη έχουμε μία ευθύγραμμη εξελικτική πορεία των ειδών.
Ασπάζομαι την Ελληνική αντίληψη της ιστορίας η οποία μιλά για κύκλους της Ιστορίας και θεωρεί ότι υπήρξαν μεταλλάξεις ειδών ύστερα από κατακλυσμικές επιδράσεις των μετεωριτών που έπληξαν την Γη.
Θεωρώ λανθασμένη την διχοτόμηση ύλη-πνεύμα. Ασπάζομαι τον Υλοζωισμό, ο οποίος θεωρεί το σώμα και το πνεύμα ως όλον, αρρήκτως συνδεδεμένα.
17. ΑΟΖ
Θα υποστηρίξω την ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Καστελόριζο.
Το δίκαιο θαλάσσης μας επιτρέπει την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Θα εργαστώ για την εφαρμογή του διεθνώς κατοχυρωμένου δικαιώματος της Ελλάδος.
18. Ενεργειακή αυτάρκεια
Είμαι κατά της λεγομένης πράσινης ενέργειας που κοστίζει πανάκριβα, και γίνεται άναρχα, χωρίς σχέδιο. Ένα ποσοστό ενεργειακών αναγκών της χώρας μας μπορεί να καλυφθεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά μόνον μετά από ενδελεχή σχεδιασμό.
Είμαι υπέρ ενός μείγματος ενεργειακής ύλης που θα περιλαμβάνει και τον λιγνίτη, ο οποίος με τα κατάλληλα φίλτρα δεν μολύνει την ατμόσφαιρα, και μας δίνει πολύ φθηνή ενέργεια.
Για την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας θα υποστηρίξω τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο, αλλά με 100% Ελληνική ιδιοκτησία. Τα δικαιώματα εκμεταλλεύσεως θα ανήκουν στον Ελληνικό Λαό. Ούτε σε ξένους, ούτε σε κάποια κρατική εταιρεία που θα κατέχει το μονοπώλιο εξορύξεως πλούτου και ύστερα θα παραχωρεί συμβόλαια σε ξένες εταιρείες.
Τα δικαιώματα εκμεταλλεύσεως θα δοθούν σε όλον τον Ελληνικό Λαό, και στους ομογενείς του εξωτερικού, με λαϊκές μετοχές.
Ο Ελληνικός Λαός θα έχει λόγο στην διοίκηση και στις αποφάσεις για τους υδρογονάνθρακες.
19. Ασφαλιστικά ταμεία
Θα καταπολεμήσω το κρατικό μονοπώλιο στον χώρο των ασφαλιστικών ταμείων.
Εφόσον τα χρήματα ανήκουν στον εργαζόμενο, κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να επιλέξει σε ποιό οργανισμό θα ασφαλιστεί.
Θα καταπολεμήσω την σύνδεση κρατικής ασφαλίσεως και παροχής θεραπευτικών υπηρεσιών. Ο Έλληνας ασθενής θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέγει ιατρό, θεραπεία, νοσηλευτικό ίδρυμα.
Το κράτος δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στην σχέση ιατρού και ασθενούς, παρά μόνον αν υπάρχει υπόνοια εγκληματικής ενέργειας.
Είμαι κατά της ενοποιήσεως των ασφαλιστικών ταμείων διότι έτσι υποθάλπεται η ανευθυνότητα των διοικητών. Κάθε ασφαλιστικό ταμείο θα διοικείται από εκπροσώπους των εργαζομένων, και όχι από την κυβέρνηση.
Κάθε ασφαλιστικό ταμείο θα φέρει ευθύνη έναντι των ασφαλισμένων του. Δεν θα επιτρέπεται ένα πλεονασματικό ταμείο να συγχωνεύεται με ένα ελλειμματικό ταμείο. Αλλιώς επιβραβεύεται η διαφθορά και η κακοδιοίκηση.
Θα εισηγηθώ νομοθεσία που να μην επιτρέπει την χρήση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για χρηματιστηριακά παιχνίδια, ούτε για αγορά κρατικών ομολόγων χωρίς την έγκριση των ασφαλισμένων.