Thursday, July 23, 2015

Σε έναν πολιτικό λόγο δεν παρατηρούμε μόνον το τί λέγεται, αλλά κυρίως το τί δεν λέγεται



Τις τελευταίες μέρες η Κωνσταντοπούλου έχει καταστεί "ηρωίδα" και "φρουρός" της δημοκρατίας, για πολλούς αφελείς και αμορφώτους αντιμνημονιακούς.

Την εκθειάζουν χωρίς να διαβάζουν προσεκτικώς την επιστολή που έστειλε στους προέδρους των ξένων κοινοβουλίων. Και κυρίως χωρίς να ακούν το τί ΔΕΝ λέει.

Σε έναν πολιτικό λόγο δεν παρατηρούμε μόνον το τί λέγεται, αλλά κυρίως το τί δεν λέγεται.

Στην επιστολή της Κωνσταντοπούλου δεν αναφέρεται πουθενά ο όρος "παραβίαση της Εθνικής Κυριαρχίας". Μιλά συνεχώς για κατάλυση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Το έχει κάνει αρκετές φορές στους λόγους της και στις συνεντεύξεις της. Απουσιάζουν παντελώς οι όροι έθνος, εθνική κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία.

Κλίνει την λέξη δημοκρατία σε όλες τις πτώσεις. Αυτό την απασχολεί. Για την απώλεια εθνικής κυριαρχίας ουδέποτε διεμαρτυρήθη. Προφανώς διότι η εθνική κυριαρχία είναι κάτι εντελώς ξένο στην πολιτική αντίληψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

2 comments:

  1. Πολύ εύστοχο! Αυτά τα άτομα είναι περισσότερο επικίνδυνα από τα άλλα που τάσσονται ευθέως υπέρ των μνημονίων, διότι αποτελούν αιτία να αποχαυνώνεται ο κόσμος ψάχνοντας να βρει τον σωτήρα του μέσα στην βουλή του κυνός. Η Κωνσταντοπούλου κόπτεται για το γεγονός οτι η εβρώπη δεν λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες. Εμάς τους έλληνες όμως αυτό μας συμφέρει ώστε να γίνει κι άλλο απεχθής η ΕΕ στην συνείδησή μας. Η στάση του τσίπρα μας συμφέρει περισσότερο.
    Είθε η Νέμεσις να τους διαφυλάττει όλους αυτούς αρρώστους στην ζωή.

    ReplyDelete
  2. https://www.youtube.com/watch?t=431&v=ujubUEHyA80 μπορειτε να ακουσετε τι λεει η Κωνσταντοπουλου στο 7 και δεκα ;

    Δεν ξερω τι νταλγκα βαραει και αυτη τελικα, αλλα δεν μπορειτε να βγαζετε και τοσο ευκολα συμπερασματα , οριστε εδω καταγγελει ξεκαθαρα την παραβιαση της εθνικης κυριαρχιας , ενταξει; ικανοποιημενος Ιφικρατη; δεν το νομιζω ακομη και αυτο να σε ικανοποιησει , εσυ οτι και να γινει θα εισαι απεναντι της .

    Παντως μεχρι στιγμης διακρινω μια συνεπεια απο την πλευρα της και οσο εξακολουθει να ειναι συνεπης νομιζω αξιζει αν οχι να την στηριζουμε , να μην την πολεμαμε τουλαχιστον.

    Η σταση της σε καποια επι μερους θεματα με βρισκει αντιθετο αλλα σε οτι εχει να κανει με το μνημονιο ειμαι μαζι της.

    Γιώτης

    ReplyDelete