Tuesday, July 7, 2015

Οι καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες μόνον με την έκδοση εθνικού νομίσματος



Όσοι συνεχίζουν να μεμψιμοιρούν και να αναπαράγουν φοβικές αναρτήσεις για επικείμενο κούρεμα καταθέσεων, κάνουν κακό στον εαυτό τους.

Το κούρεμα θα γίνει, είτε τώρα είτε αργότερα. Αυτό που προέχει είναι να μην χάσουν τα χρήματά τους οι πολίτες. Οι καταθέσεις διασφαλίζονται μόνον με το πέρασμα σε εθνικό νόμισμα.

Οι καταθέτες ακόμη και αν κουρευτούν οι καταθέσεις τους, δεν πρέπει να επαναλάβουν το τραγικό λάθος των μικρο-ομολογιούχων.

Οι μικρο-ομολογιούχοι οι οποίοι έχασαν τις αποταμιεύσεις τους, αντί να κάνουν αγωγές για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους από τα άδεια κρατικά ταμεία, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να ζητούν την πλήρη εξόφληση των ομολόγων τους, σε εθνικό νόμισμα.

Ασχέτως πόσο απατεώνες είναι οι ευρωλάγνοι πολιτικοί, δεν υπάρχουν χρήματα στο κρατικό ταμείο για να εξοφλήσουν τους μικρο-ομολογιούχους.

Το αυτό ισχύει για τους καταθέτες. Το ταμείο εγγυοδοσίας των τραπεζών δεν έχει επαρκή διαθέσιμα για να καλύψει τις απωλεσθείσες καταθέσεις.

Όσοι πολίτες υποστούν κούρεμα καταθέσεων, αντί να πανικοβάλλωνται, πρέπει να αγωνιστούν για να ανατραπεί το σημερινό καθεστώς και να πάρουν τα χρήματά τους σε εθνικό νόμισμα.

Και κυρίως να μην ακούν τους απατεώνες ευρωλιγούρηδες που τους λένε ότι η δραχμή θα υποτιμηθεί. Το ευρώ θα υποτιμηθεί, αν τυπωθεί εθνικό νόμισμα. Η έκδοση εθνικού νομίσματος από ένα ελληνοκεντρικό καθεστώς το οποίο θα ασπάζεται την Εθνική Ανεξαρτησία και θα στηρίξει το νέο νόμισμα στην εθνική παραγωγική βάση και στην πραγματική οικονομία, δεν έχει να φοβάται τίποτε.

Υποτίμηση έχει γίνει ήδη σε όλα τα πάγια περιουσιακά στοιχεία και στην ανθρώπινη εργασία, τουλάχιστον κατά 50%. Και κάθε μέρα που περνά υποτιμάται η ζωή και η αξία μας μέσα στο ευρώ.

Οι λογιστικές εγγραφές των τραπεζικών βιβλιαρίων μπορούν άνετα να εξαργυρωθούν σε δραχμές. Αλλά είναι απίθανο να εξαργυρωθούν σε ευρώ υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.

No comments:

Post a Comment