Monday, July 6, 2015

Η ΕΚΤ πυροβολεί τα πόδια της και το ευρώ



Το ΔΣ της ΕΚΤ απεφάσισε να μην χρηματοδοτήσει τις ελληνικές τράπεζες, απομειώνοντας την αξία των τραπεζικών εγγυήσεων.

Η ΕΚΤ χρησιμοποιείται από την ΕΕ και τον Ντράγκι ως μοχλός εκβιασμού, αρνούμενη να παίξει τον θεσμικό της ρόλο, ήτοι του δανειστού τελευταίας καταφυγής (lender of last resort).

Ασχέτως το τί θα υπογράψει ο ενδοτικός Τσίπρας, η συμπεριφορά της ΕΚΤ είναι 100% υπέρ της δραχμής. Επειδή οι αποφάσεις που λαμβάνουν οι πιστωτές εκπορεύονται από πολιτικά ελατήρια και όχι οικονομικά, άθελά τους αποσταθεροποιούν την ευρωζώνη και το τραπεζικό σύστημα.

Νομίζοντας οι αξιωματούχοι της ΕΕ ότι έτσι θα καταφέρουν να καθυποτάξουν την Ελλάδα, πυροβολούν τον εαυτό τους. Ακόμη και αν συμφωνήσει ο Τσίπρας σε όσα του ζητούν, η ζημιά έχει γίνει στα μάτια της διεθνούς χρηματαγοράς.

Βλέποντας οι αγορές τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ΕΕ και η ΕΚΤ, συνειδητοποιούν ότι το ευρώ είναι ένα εργαλείο καταπιέσεως και εκβιασμού των χωρών. Ένας μηχανισμός προσαρτήσεως εδαφών.

Ο δυτικός οικονομικός Τύπος μιλά ξεκάθαρα για οικονομικό πόλεμο εις βάρος της Ελλάδος. Δεν υπάρχει μέλλον για ένα τέτοιο "νόμισμα" το οποίο δεν λειτουργεί ως νόμισμα αλλά ως όπλο μαζικής καταστροφής εις βάρος λαών και κρατών.

No comments:

Post a Comment