Wednesday, July 15, 2015

Το καρκίνωμα του ευρωπαϊσμού απειλεί να αφανίσει την Ελλάδα



Το πόσο κακό έχει κάνει ο ευρωπαϊσμός στις ελληνόφωνες ελίτ, φάνηκε από την χθεσινή συνέντευξη του Τσίπρα στην ΕΡΤ.

Αναμασούσε την καραμέλα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης. και των κοινωνικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη.

Ναι μεν παραδέχθηκε ότι η νεοφιλελεύθερη Ευρώπη σήμερα δεν είναι όπως την θέλει, αλλά συνεχίζει να ελπίζει σε μία κοινωνική Ευρώπη.

Αυτή η αρρωστημένη αντίληψη έχει αποδειχθεί καρκίνωμα στην Ελληνική κοινωνία. Δι' αυτού του τρόπου εξαλείφεται η έννοια του ιμπεριαλισμού.

Παντού και πάντοτε επικρατούν συμφέροντα. Υπάρχει μία παγκόσμια κατανομή ισχύος. Για να αλλάξει κάποιος την θέση του στην παγκόσμια ιεραρχία κρατών, πρέπει να αναγνωρίσει ότι υπάρχει ανταγωνισμός για καλύτερη θέση. Στην πολιτική αρένα που ζούμε κυριαρχεί η σύγκρουση και η διεκδίκηση.

Μία ολόκληρη γενιά Ελλήνων αξιωματούχων έμαθε να σκέπτεται με όρους ψευτο-αλληλεγγύης. Η αλληλεγγύη σήμερα χρησιμοποιείται ως ευφημισμός του ραγιαδισμού.

Αντί οι ελληνόφωνες κυβερνήσεις να παραδεχτούν ότι εξαρτώνται από την ιμπεριαλιστική Ευρώπη, δηλώνουν ότι περιμένουν αλληλεγγύη από την δημοκρατική Ευρώπη.

Απεμακρύνθησαν από την realpolitik. Σταμάτησαν να αναλύουν τί σημαίνει ιμπεριαλισμός και τί συνέπειες έχει για την Ελλάδα. Ο λογαριασμός όμως των ιμπεριαλιστικών βλέψεων της ΕΕ πληρώνεται από τον Ελληνικό Λαό.

No comments:

Post a Comment