Wednesday, July 8, 2015

Ευρώ=εσωτερική υποτίμηση, Δραχμή=ευημερία και σταθερότητα αξιών



Τώρα που πλησιάζει η ώρα του εθνικού νομίσματος οι ευρωλιγούρηδες μας διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει κίνδυνος υποτιμήσεως της δραχμής.

Το ότι επί 5 χρόνια η Τρόικα επέβαλε δια νόμου πολιτική εσωτερικής υποτιμήσεως, δεν τους πειράζει. Το ότι μειώθηκε το λαϊκό εισόδημα κατά 50% τουλάχιστον λόγω εσωτερικής υποτιμήσεως της αξίας της εργασίας, δεν τους ενδιαφέρει.

Το αν θα υπάρξει υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, εξαρτάται από την κυβέρνηση που θα διαχειριστεί το εθνικό νόμισμα. Δεν αποτελεί φυσικό φαινόμενο η υποτίμηση της δραχμής.

Με μία πατριωτική κυβέρνηση (εξαιρείται ο Σύριζα) η αξία της δραχμής δεν έχει λόγο να υποτιμηθεί. Αντιθέτως θα υποτιμηθεί το ευρώ λόγω επικειμένης διαλύσεως της ευρωζώνης. Για υποτίμηση μιλούν όσοι είναι άσχετοι περί τα οικονομικά νομίζοντας ότι έτσι θα ανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητα στην οικονομία μας.

Η ανταγωνιστικότητα στην οικονομία μας θα ανακτηθεί με την κάθετη μείωση της φορολογίας, ή ακόμη καλύτερα με την πλήρη κατάργησή της. Θα ανακτηθεί με την δραστική μείωση ή κατάργηση τελών, χαρατσιών, ασφαλιστικών εισφορών. Θα ανακτηθεί δια της πατάξεως της γραφειοκρατίας. Θα ανακτηθεί δια του χαμηλότοκου δανεισμού παραγωγικών επενδύσεων για την εκβιομηχάνιση της χώρας μας. Θα ανακτηθεί με την επένδυση στην επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση των Ελλήνων. Θα ανακτηθεί με επενδύσεις σε πάγια στοιχεία και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Η υποτίμηση προκαλεί πρόσκαιρη και τεχνητή βελτίωση της ανταγωνιστικότητος, και χρησιμοποιείται από ασχέτους ή από πλιατσικολόγους.

Αυτό που πρέπει να κάνει μία κυβέρνηση που θα επαναφέρει το εθνικό νόμισμα, είναι να ακολουθεί την πολιτική αρκετών ασιατικών χωρών που κρατούν χαμηλά την ισοτιμία του εθνικού τους νομίσματος για να υποβοηθούν τις εξαγωγές τους, και δεν το αφήνουν να ανατιμηθεί. Σε αντίθεση με την Ευρώπη που προτιμά το "σκληρό" νόμισμα. Αυτό διαφέρει από την υποτίμηση.

No comments:

Post a Comment