Saturday, July 18, 2015

Έρχεται κούρεμα καταθέσεων παρά την υπόσχεση του Τσίπρα ότι έσωσε τις καταθέσεις



Την επόμενη εβδομάδα όπως δείχνουν οι πληροφορίες θα ενσωματωθεί στην ελληνική έννομη τάξη η ευρωπαϊκή οδηγία για το bail-in. Δηλαδή την διάσωση των τραπεζικών ιδρυμάτων εκ των έσω. Σε απλή γλώσσα, κούρεμα καταθέσεων και υποχρεώσεων των τραπεζών προς πιστωτές, ομολογιούχους, και μετόχους.

Ο προδότης Τσίπρας υπεσχέθη ότι έσωσε τις καταθέσεις με το 3ο μνημόνιο. Και σε αυτό θα αποδειχθεί μέγας ψεύτης. Το κούρεμα θα γίνει. Οι τράπεζες χρειάζονται τουλάχιστον 30 δις για να αντέξουν τις πιέσεις ρευστότητος από τις αναλήψεις, και αυτά θα αρκέσουν για λίγους μόνον μήνες.

Όσοι ευρωλιγούρηδες χάρηκαν με την στροφή του Τσίπρα υπέρ του ΝΑΙ, τώρα θα δούν τι σημαίνει Ευρώπη. Το κούρεμα καταθέσεων δεν θα είναι μικρότερο από 10% του ποσού ανά λογαριασμό, και θα πλήξει τους καταθέτες από το πρώτο ευρώ.

Όσοι εμπιστεύονται ακόμη τους ευρωλιγούρηδες θα υποστούν τρομακτική ζημία.

Οι ευρωλιγούρηδες εκφοβίζουν τον Λαό ισχυριζόμενοι ότι με την δραχμή θα χάσει την περιουσία του δια υποτιμήσεως. Αυτό μένει να το δούμε.

Προς το παρόν, με το ευρώ οι καταθέτες θα είναι πολύ τυχεροί αν γλυτώσουν με ένα 40% κούρεμα καταθέσεων.

2 comments:

  1. Εύχομαι να κάνεις λάθος

    ReplyDelete
  2. http://www.makeleio.gr/?p=396112

    Έρχονται και νομοσχέδια για γρήγορους πλειστηριασμούς. Ο νόμος Κατσέλη θα μπει στην άκρη απο οτι φαίνεται. Πρωτα αφαιρούν το χρήμα απο την κοινωνία και μετα μη μπορώντας να πληρώσει τα στεγαστικά δάνεια ο κοσμος θα έρχονται γρήγοροι πλειστηριασμοί.
    Αν στην Ισπανία έγινε χαμός με τους πλειστηριασμους να δούμε εδω τι θα γίνει.
    Στο τέλος η κατοχικη κυβέρνηση θα εχει μονο τους εποικους στο πλευρό της.

    ReplyDelete