Saturday, July 11, 2015

Οι μνημονιακοί πολιτικοί έχουν υποστεί πλήρη μετάλλαξη συνειδήσεως



Αρκετοί συναγωνιστές χρησιμοποιούν φράσεις περί προδοτών κλπ, όταν καταφέρονται εναντίον του Τσίπρα και άλλων μνημονιακών πολιτικών. Και εγώ τις χρησιμοποιώ. Είναι μέσα στα πλαίσια του πολιτικού αγώνος.

Όμως αξίζει να σταθούμε στην ψυχοσύνθεση των εχθρών μας. Χρειάζεται να μελετήσουμε βιβλία πολιτικής ψυχολογίας για να προβλέπουμε μελλοντικές συμπεριφορές και γεγονότα.

Κοιτάξτε τί έγινε από το 2010 μέχρι σήμερα στον Παπανδρέου, στον Σαμαρά, στον Βενιζέλο, στον Κουβέλη, στον Καρατζαφέρη. Όλοι τους κατεδαφίστηκαν πολιτικώς. Το ίδιο θα πάθει και ο Τσίπρας.

Ναι, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί συνεχίζουν να συμπεριφέρωνται έτσι;

Ενώ αρκετοί εξ ημών ερμηνεύουν την συμπεριφορά τους ως εδραζομένη επί προσωπικών συμφερόντων, εν τούτοις η πολιτική τους σταδιοδρομία έχει καταστραφεί.

Ποιός πολιτικός δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική του σταδιοδρομία;

Ο Βενιζέλος για παράδειγμα, κατεστράφη πολιτικώς λόγω των μνημονιακών του επιλογών. Εν τούτοις συνεχίζει ακόμη και τώρα να υποστηρίζει την άνευ όρων υποταγή της Ελλάδος στην ΕΕ.

Ακόμη και ο Βασίλης Λεβέντης που δεν έχει πάρει ποτέ την εξουσία, υποστηρίζει αναφανδόν την ΕΕ και το ευρώ.

Ο Τσίπρας, όσο άπειρος και να είναι, είναι αδύνατον να μην γνωρίζει ότι με το νέο μνημόνιο, ενταφιάζει την πολιτική του σταδιοδρομία.

Συνεπώς πρέπει να καταφύγουμε σε άλλες ερμηνείες.

Η δική μου ερμηνεία με βάση την πολιτική ψυχολογία, είναι ότι οι μνημονιακοί πολιτικοί πιστεύουν πραγματικώς ότι έτσι σώζουν την Ελλάδα. Το σύστημα αναφοράς μέσα στο οποίο κινείται η σκέψη τους, θέτει ως υπέρτατη αξία την ΕΕ και το ευρώ.

Γι' αυτούς το ευρώ και η ΕΕ είναι ο αληθινός πατριωτισμός. Όταν λένε ότι θεωρούν προδοσία την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ, το εννοούν.

Φυσικά για αυτή την μετάλλαξη έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα δισεκατομμύρια που έδινε η ΕΕ επί δεκαετίες στα κράτη-μέλη για να εξαγοράσει επιρροή και υποτακτικούς.

Αλλά το χρήμα δεν αρκεί. Στο μυαλό των συγκεκριμένων πολιτικών η Ελλάδα είναι χώρος, και όχι χώρα.

Όταν ένας πολιτικός με την εξουσιολαγνική ψυχοσύνθεση του Βενιζέλου προτιμά να καταστραφεί το κόμμα του και ο ίδιος, παρά να καταψηφίσει τα μνημόνια, έχουμε μία σοβαρή μετάλλαξη στο υποσυνείδητό του, η οποία δεν εξηγείται με απλούς αφορισμούς περί προδοτών.

Βεβαίως μπορεί να αντιτάξει κάποιος ότι ο Βενιζέλος και οι άλλοι μνημονιακοί πολιτικοί είναι τόσο ραγιάδες και τόσο ηλίθιοι, που πίστεψαν τις υποσχέσεις της Τρόικα ότι έτσι θα σωθεί η Ελλάδα, και τώρα δεν μπορούν να κάνουν πίσω.

Η δική μου εκτίμηση με βάση τις αρχές της πολιτικής ψυχολογίας είναι ότι ο Τσίπρας έχει πλήρη συναίσθηση ότι υπέγραψε τον πολιτικό του θάνατο, αλλά γι' αυτόν η ΕΕ είναι η πατρίδα του, είναι το σπίτι του. Αυτή τον ταΐζει. Αυτή τον ανέδειξε. Αυτή τον ανέθρεψε. Θεωρεί ότι δίνει μάχη για να μην χαθεί η πατρίδα του.

Δεν τον απασχολεί η Ελλάδα διότι έχει υποστεί μία πλήρη μετάλλαξη συνειδήσεως.

Βλέποντας τί έπαθαν άλλοι μνημονιακοί πολιτικοί, λογικό είναι αρκετοί εξ ημών να θεωρούμε αδιανόητο ο Τσίπρας να μην ξέρει ότι έτσι καταστρέφεται ο ίδιος, η Ελλάδα, και το κόμμα του.

Και όμως, θεωρεί ότι πράττει πατριωτικό καθήκον.

Αυτή η ανάλυση δεν εγράφη για να εφεύρουμε δικαιολογίες για την ανθελληνική στάση του Τσίπρα. Το αντίθετο μάλιστα.

Εγράφη για να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Τσίπρας και οι μνημονιακοί πολιτικοί είναι εχθροί του Έθνους των Ελλήνων.

Εγράφη για να συνειδητοποιήσουμε ότι στην σύγκρουση εναντίον τους, δεν κτυπάμε Έλληνες, εξολοθρεύουμε αλλοεθνείς.

Πρόκειται για γενίτσαρους. Πρόκειται για μεταλλαγμένους, με συνείδηση αλλοεθνούς.

Επομένως δεν τίθεται ζήτημα εμφυλίου όταν συγκρουστούμε μαζί τους.

No comments:

Post a Comment