Tuesday, July 7, 2015

Long live Grexit revolt 2015



Οι ευρωλάγνοι δημοσιογράφοι στα καθεστωτικά μμε προτρέπουν σε υπογραφή νέου σκληρού μνημονίου προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit. Είναι τόσο τυφλωμένοι που δεν βλέπουν ότι τα μνημόνια κατέστησαν το Grexit αναπόφευκτο.

Δεν κατανοούν ότι η υπογραφή νέου σκληρού μνημονίου ισοδυναμεί με Grexit. Σε λίγους μήνες πάλι το κράτος θα αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με σήμερα. Πάλι θα έχει να πληρώσει ξένα ληξιπρόθεσμα δάνεια, πάλι θα ζητά νέα δάνεια, πάλι θα ζητούν νέα σκληρά μέτρα οι δανειστές, και ο φαύλος κύκλος θα ξεκινά από την αρχή.

Μόνο που αυτή την φορά τα πράγματα είναι οριακά. Η υπογραφή νέου σκληρού μνημονίου είναι αυτή που θα αποτελέσει την σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι. Το νέο σκληρό μνημόνιο θα συντρίψει τους ευρωλιγούρηδες καθώς δεν θα μπορούν να υπερασπιστούν το έκτρωμα της ΕΕ, παρά μόνον δια της βίας. Η κοινωνική αναταραχή δεν θα μπορεί να καταπνιγεί με υστερικές κραυγές κατά της δραχμής.

Το ψευτοδίλημμα "νέο μνημόνιο ή Grexit", δεν υφίσταται. Και οι δύο επιλογές ισοδυναμούν με Grexit.

Το νοητικό επίπεδο των ηγετών της ΕΕ δεν διαφέρει από το επίπεδο του Τσίπρα. Κυριαρχούν οι ευσεβείς πόθοι, οι εμμονές, και η άρνηση της πραγματικότητος. Αρνούνται να παραδεχθούν ότι η ευρωζώνη θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. Γι' αυτό κωλυσιεργούν.

Έχουν επενδύσει τόσο πολύ χρόνο, ενέργεια, και χρήμα σε αυτό το πολιτικό σχέδιο ώστε αρνούνται να παραδεχτούν ότι απέτυχαν οικτρώς και ότι υπέρτερες κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις θα το διαλύσουν. Αρνούνται να συμβιβαστούν με το αναπόφευκτον της διαλύσεως της ΕΕ.

Ό,τι και να υπογράψουν δεν υπάρχει επιστροφή.

Long live Grexit revolt 2015

Ιστορία ερχόμαστε!

No comments:

Post a Comment