Thursday, July 23, 2015

Το αντιμνημονιακό στρατόπεδο φέρει την κύρια ευθύνη για τις υποτονικές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα



Η χθεσινή υποτονική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος αποδεικνύει την αδυναμία αρκετών αντιμνημονιακών κινημάτων να καθοδηγήσουν τον Λαό στην σύγκρουση με το κατοχικό καθεστώς.

Ο κόσμος έμοιαζε μουδιασμένος. Αλλά δεν φταίει σε αυτό ο Λαός. Φταίει το αντιμνημονιακό στρατόπεδο επειδή δεν διαθέτει επαναστατική παιδεία.

Τυπικό στοιχείο των επαναστατικών εποχών είναι οι απότομες και ραγδαίες αλλαγές. Όποιος δεν προσαρμόζεται στις απότομες αλλαγές, μένει παθητικός θεατής των γεγονότων.

Επειδή μεγάλο μέρος του αντιμνημονιακού στρατοπέδου είχε επενδύσει πολιτικώς στον Σύριζα, τώρα έχει σαστίσει.

Στην χθεσινή συγκέντρωση δεν υπήρξε ούτε ένα προωθημένο σύνθημα. Κάποιοι πασχίζουν ασθμαίνοντας να υποστηρίξουν το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Έτσι όμως αποδεικνύουν την ραθυμία τους.

Η αργοπορημένη σκέψη τους εμποδίζει το λαϊκό επαναστατικό κίνημα να αναπτυχθεί.

Ακόμη και τώρα, αρκετοί αντιμνημονιακοί έχουν στο μυαλό τους πότε θα γίνουν εκλογές για να μπούν στην βουλή, αδιαφορώντας τελείως για το γεγονός ότι η βουλή δεν έχει καμμία δικαιοδοσία.

Τα πυρά μας πρέπει να στραφούν στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο επειδή τηρεί στάση ουραγού. Ο Τσίπρας απεδείχθη ταχύτερος στις κυβιστήσεις απ' ό,τι οι αντιμνημονιακοί του αντίπαλοι στο να προσαρμοστούν στις εξελίξεις.

Τα πολιτικά συνθήματα που πρέπει να επαναλαμβάνει διαρκώς το αντιμνημονιακό στρατόπεδο για να αναζωογονήσουν την επαναστατική πάλη στους δρόμους είναι αυτά που δοκιμάστηκαν επιτυχώς σε όλες τις μεγάλες στιγμές της Ιστορίας:

Ωργανωμένη στάση πληρωμών προς το κράτος

Εξαγγελία μαζικής πολιτικής ανυπακοής ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση

Ανατρεπτικές διαδηλώσεις

Πολιτική απεργία διαρκείας

Παλλαϊκή εξέγερση

Δημιουργία δυαδικής εξουσίας

Εξαγγελία Επαναστατικής Συντακτικής Εθνοσυνελεύσεως

Συγκρότηση Επαναστατικής Κυβερνήσεως

Οργάνωση λαϊκών πολιτοφυλακών

No comments:

Post a Comment