Wednesday, July 8, 2015

Να καταστήσουμε το δικό μας αφήγημα κυρίαρχο στην Ελληνική κοινή γνώμη


Η ανθελληνική προπαγάνδα των ευρωραγιάδων χρησιμοποιεί φράσεις όπως "Οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να δείξουν την πόρτα της εξόδου στην Ελλάδα".

Ο ραγιαδισμός και βλακεία που τους καταδυναστεύει τους κάνει να υπονοούν ότι οι Ευρωπαίοι θα μας αποβάλλουν από ένα ευαγές ίδρυμα. Το παρουσιάζουν ως αποβολή ενός άτακτου μαθητού από την τάξη. Η δασκάλα Μέρκελ αποβάλλει τον κακό Έλληνα μαθητή.

Ενώ πρόκειται για άνοιγμα της πόρτας του κελιού της φυλακής. Μας αφήνουν ελεύθερους από την φυλακή του ευρώ και εμείς καθόμαστε και το συζητάμε;

Φανταστείτε έναν δεσμοφύλακα να λέει στον φυλακισμένο: "Από σήμερα σε αποβάλλω από την φυλακή, σου δείχνω την πόρτα της εξόδου, ήσουν άτακτος και ανάξιος για να παραμείνεις στις φυλακές μας".

Σε αυτό το σουρεαλιστικό αφήγημα φανταστείτε τους ηλιθίους συγγενείς και φίλους του φυλακισμένου να του λένε, "μα τί κάνεις; δεν ντρέπεσαι; θέλεις να σε διώξουν; θα καταστραφείς έξω από την φυλακή, σε περιμένουν δύσκολες μέρες, θα πεινάσεις έξω από την φυλακή".

Κάθε λέξη, κάθε ρήμα, κάθε όρος στην προπαγάνδα επηρεάζει το υποσυνείδητο των ανθρώπων.

Χρησιμοποιούμε το αφήγημα "Απόδραση από την φυλακή", σε αντίθεση με το αφήγημα των ευρωραγιάδων "Αποβολή από την τάξη του άτακτου μαθητού" για να διαμορφώσουμε την κοινή γνώμη.

"Ο Τσίπρας δεν έχει λαϊκή εντολή παραμονής στο ευρώ", αυτή είναι η Ελληνική απάντηση στην ανθελληνική προπαγάνδα του εχθρού που διαδίδει ότι "Ο Τσίπρας δεν έχει λαϊκή εντολή εξόδου από το ευρώ".

3 comments:

  1. ωραίο το αφήγημα.

    Είναι της λογικής εμείς τα αγαπάμε τα πουλιά αρκεί να είναι στο κλουβί τους!

    ReplyDelete
  2. Ιφικράτη αντί της λέξεως Απελευθέρωσης προτείνω την λέξη Απόδραση.
    Απόδραση που δείχνει το δυναμισμό, την ορμητικότητα και την μαχητικότητα.
    Απόδραση λοιπόν από την Ευρωπαική φυλακή.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σωστή υπόδειξη. Υιοθετήθηκε στο κείμενο.

      Ιφικράτης

      Delete