Saturday, July 11, 2015

Ακόμη η μάχη δεν έχει χαθεί


Ακόμη δεν έχει χαθεί η μάχη. Είναι πολύ δύσκολο η Τρόικα να εμπιστευθεί ένα δάνειο ύψους 53 δις σε μία κυβέρνηση που παραπαίει.

Οι Τροϊκανοί είναι μισέλληνες αλλά δεν είναι χαζοί. Ξέρουν ότι μετά το 61% ΟΧΙ, η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή υποστήριξη να περάσει τα μέτρα που απαιτούν.

Ξέρουν επίσης ότι ακόμη και αν δώσουν στον Τσίπρα όσα δάνεια ζητά, με το που θα ανοίξουν οι τράπεζες θα αναγκαστούν να ξανακλείσουν διότι το bank run δεν αναχαιτίζεται ύστερα απ' όσα έχουν γίνει.

Ξέρουν επίσης ότι επίκεινται πολιτικές εξελίξεις, ενδεχομένως εκλογές. Πώς θα δώσουν 53 δις σε έναν πρωθυπουργό που σε λίγο δεν θα είναι στην εξουσία;

3 comments:

  1. τοσο ερασιτεχνισμο από την πρωτη φορα αριστερα δεν το φανταζοταν κανεις.
    αποδεικνυεται περίτρανα πως δεν ειχαν κανενα σχεδιο στο συρταρι τους σε περιπτωση ανωμαλίας σαν αυτή που βιωνουμε σημερα.
    νομιζαν ότι θα κανουν 2 ταξίδια στη ρωσια κ θα χεστουν οι εβραιοναζι τοκογλυφοι κ θα πεσουν να μας παρακαλουν να παρουμε ότι δανειο γουστάρουμε.
    ΤΡΑΓΙΚΟΙ.
    παντως ιφικρατη πιστευω ότι καπου μεσα τους ειχαν καλη προθεση. για τις προθεσεις των συριζαιων μιλαω, μην παρεξηγηθώ. ετσι νομιζω.
    πες μου αν κανω λαθος.
    ευχαριστω.
    ΝΙΚΟΣ

    ReplyDelete
    Replies
    1. εγω εγραψα το παραπανω σχολιο κ σου εθεσα την ερωτηση ότι εάν εχουν καλη προθεση ιφικρατη.
      τσιμπησα με το πανηγυρι που ειχαν στησει 5 μηνες αν κ δεν ανηκω ιδεολογικα στο τσυριζα κ ουτε τους ψηφισα φυσικα. είμαι εντελως αντίθετα στο χωρο της ΧΑ.
      λοιπον ιφικρατη,
      ΑΝΑΚΑΛΩ.
      ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΜΕΝΟ .
      πιστευω πλεον ότι για το στησιμο υπηρχε κ η συνεργασια του σφυριζα.
      για να περασει το πιο εθνοκτονο μνημονιο της ιστοριας. ξερεις πολύ καλα αν προσπαθουσαν να το περασουν αυτό ο γκαβος κ ο χοντρος τι μακελειο θα γινοταν εδώ μεσα.
      κανενας ερασιτεχνισμος από τους συριζαιους, εις γνωσι τους όλα.
      κ το δημοψήφισμα στημενο για να μας ξεφτιλισουν.
      ΑΝΑΚΑΛΩ κ ντρεπομαι που τσιμπησα κ ειπα ότι ειχαν καλη προθεση.

      Delete
  2. Ίσως δεν είχανε δεύτερο σχέδιο γιατί η γραμμή τους είναι μέσα στο ευρώ - μέσα στηνΕΕ.Οπότε δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό τους άλλο σχέδιο.Πιστεύω ότι αυτό αποδεικνύουν τα γεγονότα

    ReplyDelete