Friday, July 3, 2015

Οι συνθήκες υπογράφονται για να παραβιάζωνται



Όποιος σας λέει ότι δεν προβλέπεται νομική διαδικασία για την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ, δεν έχει ανοίξει ποτέ βιβλίο οικονομικής ιστορίας.

Σε κάθε κρίση όπου υπάρχει νομικό κενό, ανακαλύπτεται εκείνη την στιγμή μία νομική φόρμουλα και το πρόβλημα διευθετείται σε χρόνο μηδέν.

Αυτό το σχόλιο απευθύνεται στους αντιμνημονιακούς ευρωπαϊστές τύπου Καμμένου και Τσίπρα που τα τελευταία 5 χρόνια χρησιμοποιούν το ανιστότητο επιχείρημα περί ελλείψεως νομικής φόρμουλας εξόδου από το ευρώ για να διαβεβαιώσουν τον Λαό ότι "είναι αδύνατον από νομικής απόψεως να μας διώξουν από το ευρώ".

Όταν έχει εξαφανιστεί το ρευστό από την κοινωνία, θα βρεθεί μία νομική φόρμουλα και θα κυκλοφορήσει νέο νόμισμα. Τί μορφής και ισοτιμίας ακόμη δεν το ξέρουμε. Αλλά θα κυκλοφορήσει. Είναι αδύνατον να συνεχιστεί η κατάσταση χρηματοπιστωτικής ασφυξίας επειδή κάποιοι ανιστόρητοι και ανόητοι πολιτικοί προσκυνούν τα νομικά τοτέμ των Βρυξελλών.

Από την στιγμή που το ΔΝΤ παρεβίασε όλους τους κανόνες του για να δανείσει την Ελλάδα με τόσο μεγάλα ποσά, είναι δυνατόν η έλλειψη νομικής φόρμουλας εξόδου από το ευρώ να εμποδίσει την Ελλάδα να τυπώσει νέο νόμισμα απεγκλωβιζομένη από το ευρώ;

Οι διεθνείς συνθήκες και οι νόμοι για έναν λόγο υπάρχουν. Για να παραβιάζωνται.

No comments:

Post a Comment