Monday, July 6, 2015

Η γενική κατάρρευση του καθεστώτος προ των πυλών



Η κατάρρευση της κατοχικής κυβερνήσεως Τσίπρα είναι πολύ πιθανή διότι από την μία μεριά υπάρχει de facto παύση πληρωμών των πολιτών προς το κράτος, και de facto παύση πληρωμών από το κράτος προς τους πολίτες.

Οι πολίτες δεν λαμβάνουν μισθούς, επιδόματα, και συντάξεις, ούτε γίνονται πληρωμές προμηθευτών του κράτους. Αλλά το κράτος δεν εισπράττει φόρους, ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ούτε πληρωμές προς ΔΕΚΟ, ούτε δικαστικές εγγυήσεις.

Την ίδια στιγμή η ΕΕ ζητά ριζικές μεταρρυθμίσεις με ανταλλάγματα νέα δάνεια.

Η εμμονή της ΕΕ στην εθνοκτόνο λιτότητα οδηγεί σε φαύλο κύκλο και νέα κοινωνική ασφυξία, την οποία δεν θα αντέξει το καθεστώς. Ακόμη και αν λάβει 30 δις ευρώ νέο δάνειο, όπως ακούγεται, η κυβέρνηση Τσίπρα θα αποπληρώσει τα παλαιά δάνεια, και ως συνήθως δεν πρόκειται να πάει τίποτε στην ανάπτυξη.

Συγχρόνως το νέο μνημόνιο θα συνοδεύεται με νέα υφεσιακά φορομπηχτικά μέτρα, και μία αόριστη υπόσχεση περί αναδιαρθρώσεως του χρέους, μηδέποτε εκπληρωθείσα μηδέποτε εκπληρωθησομένη.

Το εκρηκτικό μείγμα εξωτερικών και εσωτερικών πιέσεων θα οδηγήσει στην κατάρρευση του Σύριζα.

2 comments:

  1. Η ευρωπαϊκή κενότητα πράγματι καταρρέει δεν υπάρχει αναστρέψιμη διαδικασία αναχαίτισης της διεργασίας αυτής. Θα έπρεπε να έχει ήδη συντελεσθεί ολοκληρωτικά. Το γεγονός πρέπει να διατυμπανίζεται καθημερινά και παντού. Πρέπει να μπει στην συνείδηση κάθε έλληνα. Έτσι προσπάθησα κι εγώ να πράξω πριν από λίγο βάζοντας την κασέτα να παίζει ασταμάτητα και τσακώθηκα με δυο παλαιούς μου συμφοιτητές διότι τους είπα: «Δηλαδή είσαστε κι εσείς ευρωγιουσουφάκια; είσαστε ευρωλάγνοι; δεν το περίμενα…!». Τα παλιοφιλαράκια στη συνέχεια με αποκάλεσαν κολλημένο 400 χρόνια πίσω και στην συνέχεια έφυγαν χωρίς να μου πουν καληνύχτα....λυπάμαι που οι ευρωλάγνοι έχουν τόσο αλλοτριωθεί πνευματικώς που δεν είναι ικανοί να κάνουν μια απλή αφαίρεση 2015-2000 = 15 και όχι 400.
    Ωστόσο νομίζω ότι ο ιδεολογικός πόλεμος πρέπει να κορώσει για τα καλά σε όλα τα επίπεδα με τελικό στόχο την επικράτηση της ιδεολογίας μας. Ευχές για καλό κουράγιο στέλνω σε όλους τους μαχητές που τάσσονται στο πλευρό της εθνικής απελευθέρωσης από το κατοχικό καθεστώς των ευρωλιγούρδων, των ευρωραγιάδων, των ευρώδουλων, των ευρωλάγνων και ευρωμαζοχιστών.

    ReplyDelete
  2. Δεν ξέρω πόσοι το πρόσεξαν...
    Αλλά μετά τ 'αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος μόνο χαρά δεν φάνηκε στο πρόσωπο
    του Τσίπρα.
    Όταν δώσουν ένα ισχυρό μπούμεραγκ σ' έναν άσχετο, είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν θα
    χαρεί καθόλου. Καθ' ότι άσχετος περί των μπούμεραγκ ρίψεων, γνωρίζει εκ' των προτέρων
    τι είδους κτύπημα θα υποστεί.
    Αν διαφωνεί κάποιος ότι αυτό το Δημοψήφισμα δεν έχει το χαρακτήρα μπούμεραγκ, πολύ
    ευχαρίστως να το συζητήσουμε....

    ReplyDelete