Monday, July 20, 2015

Πόλεμος από τα κάτω



Ο οικονομικός πόλεμος ενάντια στο 4ο Ράιχ εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη με πρωτοβουλία λαϊκών κινημάτων. 

Πρέπει να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.



     
           

3 comments:

  1. Δεν υπαρχει 4ο Ραιχ,μην λετε βλακειες.http://mavroskrinos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8.html

    ReplyDelete
  2. Επειδή είναι η πολλοστή φορά που δέχομαι ανάλογο σχόλιο, είναι προφανές ότι ο ανώνυμος σχολιαστής συγχέει την συναισθηματική του έλξη προ το 3ο Ράιχ με την αντικειμενική ιστοριογραφία.

    Οι όροι πρώτο, δεύτερο, και τρίτο Ράιχ, υπάρχουν στην ιστοριογραφία. Ο Arthur Moeller van den Bruck, στο έργο του Das Dritte Reich(=το 3ο Ράιχ), αναφέρεται στην Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ως το 1ο Ράϊχ, στην μοναρχία 1871-1918 ως το 2ο Ράιχ, και σε αυτό που θα ερχόταν ως το 3ο Ράιχ. Το βιβλίο γράφτηκε το 1923.

    Ο όρος Ράιχ έχει την σημασία του βασιλείου ή της αυτοκρατορίας. Επομένως δεν ταυτίζεται αποκλειστικώς με την περίοδο 1933-1945.

    Ο όρος 4ο Ράιχ είναι υπαρκτός ως οντότητα διότι σηματοδοτεί την άνοδο ενός νέου ηγεμονικού κράτους με διαφορετικά χαρακτηριστικά από το 3ο Ράιχ. Το ότι έχει διαφορετική πολιτειακή βάση, δεν σημαίνει ότι δεν ενσωματώνει ηγεμονικά χαρακτηριστικά των τριών προηγουμένων Ράϊχ.

    Αντίστοιχοι διαχωρισμοί περιόδων γίνονται με όρους όπως 5η Γαλλική Δημοκρατία, που σηματοδοτούν πολιτειακές αλλαγές.

    Η συναισθηματική αντίδραση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ιστοριογραφία.

    Ιφικράτης

    ReplyDelete
  3. Δηλαδή είμαστε υποταγμένοι στους Γερμανούς; Συγνώμη αλλά είχα μείνει με την εντύπωση ότι η Ελλάς είναι Αμερικανοσιωνιστικό προτεκτοράτο. Πιό επεισόδιο έχασα;

    ReplyDelete