Wednesday, July 1, 2015

Οι "ΝΑΙ, Μένουμε Ραγιάδες" ίστανται απέναντι στο Έθνος



Εξ αιτίας του δημοψηφίσματος, νομίζω αρκετοί Έλληνες έπαθαν ό,τι και εγώ. Με αρκετούς φίλους και συναγωνιστές συγκρουστήκαμε μετωπικώς. Με αρκετούς διακόψαμε πλήρως τις σχέσεις μας.

Αλλά αυτή είναι η ουσία της πολιτικής. Σύγκρουση και διεκδίκηση. Ο πραγματικός χαρακτήρας ενός φίλου ή συναγωνιστού μας δεν αποδεικνύεται από το τί θα πούμε σε μία στιγμή ανέσεως.

Ο πραγματικός χαρακτήρας του ανθρώπου αποδεικνύεται όταν πρέπει να κάνει δύσκολες επιλογές κάτω από πίεση. Όταν έχει να κερδίσει ή να χάσει κάτι. Όταν πρέπει να ιεραρχήσει μεταξύ δύσκολων επιλογών. Όταν πρέπει να χάσει κάτι σε ατομικό επίπεδο για να κερδίσει το σύνολο της κοινωνίας.

Η μεμψιμοιρία, η δειλία, ο ραγιαδισμός, η απαξίωση της ρήξεως με τους δανειστές, επενδύθηκαν με άναρθρες κραυγές υπέρ της Ευρώπης από κάποιους πρώην φίλους και πρώην συναγωνιστές που έσπευσαν να υποστηρίξουν το "ΝΑΙ, Μένουμε Ραγιάδες".

Με αρκετούς πρώην φίλους και πρώην συναγωνιστές, δεν πρόκειται να ξαναμιλήσουμε. Είμαστε πια εχθροί.

Αλλά αυτό ακριβώς δίνει ώθηση στον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα. Έτσι μόνον ατσαλώνεται το επαναστατικό κίνημα. Το ξεκαθάρισμα των σκάρτων, η αναδιάταξη των συμμαχιών, η δυνατότητα του Λαού να κρίνει ποιός έχει δίκαιο και ποιός άδικο στις δύσκολες στιγμές, είναι το μεγάλο κέρδος απ' αυτή την σύγκρουση.

Μην φοβάστε την σύγκρουση. Αν πραγματικώς θέτουμε υπεράνω όλων την Ελλάδα, πρέπει να συγκρουόμαστε επί καθημερινής βάσεως.

Αδιαφορώ τελείως για τους φίλους ή συναγωνιστές που έχασα αυτές τις μέρες λόγω των απόψεών μου. Ο Αγώνας που δίνουμε είναι για τις επόμενες γενιές Ελλήνων.

7 comments:

  1. Ακριβώς. "Talk is cheap", όπως λένε οι Αγγλοσάξονες.

    ReplyDelete
  2. Ο πόλεμος είναι πατέρας όλων και βασιλιάς όλων, και άλλους τους αναδεικνύει θεούς, άλλους ανθρώπους, άλλους τους κάνει δούλους, άλλους ελεύθερους.

    Ηράκλειτος. [Περί φύσεως]

    ReplyDelete
  3. Μπραβο σας πεσατε ολοι στην παγιδα του Τσιπρα που επιδιωκει να μεινει στην εξουσια σπερνωντας διχασμο... Ισως να ειναι καλυτερα ετσι να καταστραφει μια και καλη το απομειναρι του ανατολικου Ρωμαικου Κρατους

    ReplyDelete
  4. Ο διχασμός δεν είναι εξ ορισμού κακό πράγμα. Κακό πράγμα είναι πάντα η ενότητα στην υποταγή και στην σκλαβιά. Αν μάλιστα ο διχασμός οδηγήσει στην διάλυση του ρωμέικου ψευδοκράτους, θα αρχίσει μία νέα ένδοξη εποχή του Ελληνισμού.

    Ιφικράτης

    ReplyDelete
  5. Με αυτο το πλευρο να κοιμαστε...

    ReplyDelete