Wednesday, July 1, 2015

Αυτή την χρονική στιγμή ο σημαντικότερος αντίπαλος του αντιμνημονιακού στρατοπέδου δεν είναι ο μνημονιακός Σαμαράς. Είναι ο μνημονιακός Τσίπρας



Δεν πρέπει να αφήσουμε το μνημονιακό στρατόπεδο να ανατρέψει τον Τσίπρα. Η ανατροπή του Τσίπρα είναι ευθύνη του αντιμνημονιακού στρατοπέδου.

Ο Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα ισχυρίζονται ότι η δεξιά και το μνημονιακό τόξο επιχειρούν να ανατρέψουν την κυβέρνησή του, υπονοώντας ότι αυτός δεν ανήκει στο μνημονιακό τόξο.

Αν υπερισχύσει το ΝΑΙ, κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε σε εκλογές, αν και τίποτε δεν θεωρούμε δεδομένο με αυτή την κυβέρνηση, η οποία αλλάζει συνεχώς θέσεις.

Αυτό που μας εκνευρίζει είναι ότι ο Τσίπρας θεωρεί ότι το στρατόπεδο που υποστηρίζει το ΟΧΙ, είναι σύμμαχός του και άρα δεν θέλει να τον ανατρέψει.

Κάθε φορά στα διαγγέλματά του, χωρίς να κατονομάζει, κατηγορεί Πασοκ, ΝΔ, και Ποτάμι, ότι θέλουν να σύρουν την κυβέρνηση στο μνημονιακό πλαίσιο, ενώ αυτός δήθεν συστρατεύεται με το ΟΧΙ σε νέα μνημόνια.

Αλλά κάθε φορά, με τις προτάσεις και τις επιστολές που στέλνει στην ΕΕ, προσεγγίζει τις θέσεις της Τρόικα. Με την τελευταία του επιστολή ο Τσίπρας απέδειξε ότι μόνον λεκτικώς υποστηρίζει το ΟΧΙ. Πρακτικώς υποστηρίζει το ΝΑΙ.

Αυτό λοιπόν που μας εξοργίζει είναι ότι μας θεωρεί δεδομένους. Θεωρεί ότι ο κίνδυνος ανατροπής του προέρχεται από το μνημονιακό τόξο Πασοκ-ΝΔ-Ποτάμι, και όχι από το αντιμνημονιακό τόξο.

Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι θέλουμε να ανατρέψουμε τον Τσίπρα διότι είναι μνημονιακός πρωθυπουργός. Το αντιμνημονιακό τόξο πρέπει να το δηλώνει ευθαρσώς σε κάθε ευκαιρία. Πρέπει να εξαγγέλεται από όλους τους αντιμνημονιακούς συμπολεμιστές ότι δεν θεωρούμε τον Τσίπρα αντιμνημονιακό πολιτικό.

Όταν σε κάποιο μελλοντικό διάγγελμά του ο Τσίπρας μας κατονομάσει δηλώνοντας ότι κινδυνεύει να ανατραπεί η κυβέρνησή του από το αντιμνημονιακό τόξο, τότε θα έχουμε επιτύχει ένα σημαντικότατο στόχο. Θα μας αναγνωρίζει επισήμως ως αντιπάλους του. Τώρα δεν μας αναγνωρίζει ως τέτοιους, και φταίμε εμείς.

Τα πυρά που δέχεται ο Τσίπρας, προέρχονται κυρίως από το μνημονιακό στρατόπεδο επειδή δεν δίνει στην Τρόικα το 100% όσων ζητάει, ενώ αυτός δίνει το 98%.

Ο Τσίπρας έχει αλλάξει στρατόπεδο εδώ και αρκετό καιρό. Έκανε στροφή 180 μοιρών πολύ πριν τις εκλογές του Ιανουρίου 2015. Το ότι του επιτίθεται το μνημονιακό τόξο ουδόλως σημαίνει ότι ο Τσίπρας ανήκει στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο. Η κατ' επίφαση αντιμνημονιακή του στάση πρέπει να καταγγελθεί άμεσα, αλλιώς θα εγκλωβίσει μεγάλα λαϊκά στρώματα που έχουν εξαπατηθεί από τις υποσχέσεις του.

Θα ήταν έγκλημα το αντιμνημονιακό στρατόπεδο του ΟΧΙ να στοιχηθεί πίσω από τον μνημονιακό Τσίπρα.

Δηλώνουμε παντού σε όλους τους τόνους ότι σκοπός του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα είναι να ανατραπεί η μνημονιακή κατοχική κυβέρνηση Τσίπρα.

Όποιος πολιτικός ενσωματώνεται στο μνημονιακό πλαίσιο πρέπει να καταγγέλεται πάραυτα και να ανατρέπεται από την εξουσία χωρίς καθυστέρηση.

Αυτή την χρονική στιγμή ο σημαντικότερος αντίπαλος του αντιμνημονιακού στρατοπέδου δεν είναι ο μνημονιακός Σαμαράς. Είναι ο μνημονιακός Τσίπρας.

2 comments:

  1. Γενικά συμφωνώ με την άποψή σου φίλε Ιφικράτη με την εξής άποψη. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας εφαρμόζει πολιτική τελείως ανθελληνική ειδικά με το θέμα των λαθρομεταναστών, το οποίον θέμα είναι το κατ' εξοχήν επείγον πρόβλημα αμέσως μετά τα μνημόνια και δενείναι καθόλου άσχετο, γιατί και τα δύο είναι μέρος του σχεδίου του Σόρος (και άλλων πίσω απ'αυτόν), ο οποίος είναι και ο κύριος χρηματοδότης της ανωμαλίας για την πλήρους οικονομικής εξαθλίωσης (και κοινωνικής αναταραχής) της χώρας σε κάποιο βάθος χρόνου, το οποίο τώρα μάλιστα είναι αρκετά ρηχό. Από την άλλη , τηνπλευρά του ΝΑΙ , φαινομενιλά δίνεται μιά κάποια ισορροπία, όμως με τον ίδιο και χειρότερο στόχο ,δηλαδή την πλήρη εξόντωση πάλι σε βάθος χρόνου, αλλά με ταχύτερη αποτελεσματικότητα από τους δανειστές λόγω των δυσβάστακτων μέτρων που απαιτούν.Ποροσωπικά, λοιπόν είμαι υπέρ του ΟΧΙ, αλλά όχι και στη καταστρεπτική κατά την γνώμη μου διαιώνιση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Το επόμενο μεγάλο ερώτημα είναι ποιός λοιπόν να αναλάβη; Όλοι όσοι ανέλαβανμέχρι τώρα ή πρσπαθούν να το κάνουν, αλλα΄όλοι είναι της ίδιας κατηγορίας, ανήκουν με τον Α ή Β τρόπο στο payroll των Γερμανών ή του Σόρος - η στάση τους το έχει δείξει από Σαμαρά μέχρι Θεοδωράκη; Ποιός; Πιστεύω, οτι δεν είμαι ο μόνος , που έχω αυτές τις ανησυχίες, αλλά υπάρχουν και άλλοι πολλοί ανάμεσα στα 10 + εκατομμύρια των Ελλήνων ,οι οι οποίοι πραγματικά αγαπούν και ανησυχούν για τον τόπο τόπο τους, αλλά και για την άμεση επιβίωσή τους π΄ρεα από τα ψέμματα, όλων των προηγουμένων ,που μας έφτασαν σ'αυτό το σημείο της αθλιότητας.

    ReplyDelete
  2. Να το πω έτσι πιο πεζά, σ' αυτή τη φάση που βρισκόμαστε ο βασικός εχθρός του Τσίπρα
    είναι η έλλειψη ρευστότητας των τραπεζών. Αν δεν αποφασίσει μόνος του ν' αποσυρθεί
    μετά από ένα αμυδρό ενδεχόμενο όσο και απίθανο του "ΝΑΙ", αυτό που θα τον απειλήσει
    πιο πολύ, θα είναι η εξ' ανάγκης οργή λόγω της ρευστότητας. Ο Τσίπρας και οι συν αυτώ
    ξέρουν πολύ καλά ότι το Αριστερό στρατόπεδο έχει αρχίσει το βρισίδι από καιρό, αλλά
    ξέρουν επίσης ότι η απελπισία που τον τροφοδοτεί δεν έχει να πάει πουθενά αλλού.
    Άλλο αν κάποιοι από μας έχουμε χαράξει δρόμο εδώ και χρόνια.
    Αν όμως αυτή η απελπισία, που συνδαυλίζεται και απ΄ την Ευρωμαφία ντόπια και ξένη
    μεγαλώσει υπέρμετρα με την συμβολή της έλλειψης ρευστότητας και της συντονισμένης
    καταστροφικής προπαγάνδας, τότε η θα πάρει την ύστατη απόφαση Ευρωεξόδου [Πράγμα
    σχεδόν απίθανο], η θα την κάνει μ' ελαφρά πηδηματάκια, η θα περιμένει το θαύμα εξ' ουρανού
    συσσωρεύοντας περαιτέρω οργή.
    Θέλω να πω μ' άλλα λόγια ότι δεν φοβάται μην τον ανατρέψει άλλος αντίπαλος παρά οι
    ίδιες οι ασφυκτικές καταστάσεις.
    Ενα συντριπτικό ΟΧΙ θα τον βοηθήσει βέβαια κάπως.
    Ίσως και κάποιος άλλος παράγοντας Χ που δεν μπορώ να τον προσδιορίσω τώρα.
    Εμείς όμως θα ρίξουμε το ΟΧΙ μας για χίλιους δυο άλλους λόγους ευρύτερους, που δεν
    αφορούν σε καμιά περίπτωση σωσίβιο κανενός Τσίπρα και Τσιπρομοιώματος.
    Θα πούμε ΟΧΙ γιατί θέλουμε να πάρουμε αναπνοή ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, χωρίς την βρυκολακιασμένη
    ανάσα κανενός στο λαιμό μας.
    Αν ο Τσίπρας νομίσει ότι το ΟΧΙ αφορά έστω και κατ' ελάχιστο αυτόν, τότε...πεδίο βλακείας
    λαμπρό.

    ReplyDelete