Thursday, February 19, 2015

Όσο υποχωρούμε, τόσο αποθρασύνονται οι εχθροί μας


Το κωμικοτραγικό με την επιστολή Βαρουφάκη, θα είναι να πει όχι ο Σόιμπλε. Να την απορρίψει παρά τον εθελόδουλο χαρακτήρα της. Και αυτό για να εξευτελίσει πλήρως τον "Έλληνα" υπουργό οικονομικών. Για να του δείξει ότι δεν θα γίνει ανεκτή ούτε μία λεκτική παρέκκλιση από τις διαταγές της ΕΕ.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όσο περισσότερο δείχνεις διαλλακτικός στις διαπραγματεύσεις τόσο περισσότερα απαιτούν οι αντίπαλοί σου.

Η διαλλακτικότητα και η υποχωρητικότητα με τον Σόιμπλε φέρνει τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.

Αν και ο Βαρουφάκης λόγω πολιτικής ηλιθιότητος αδιαφορεί για τις συνέπειες των πράξεών του, εν τούτοις αξίζει να διδάσκεται ο Λαός από την συμπεριφορά ενός μειονεκτικού ατόμου που προσπάθησε να εντυπωσιάσει τους ευρωπαίους γραφειοκράτες με την άκομψη εμφάνισή του.

Θα ήταν ενδιαφέρουσα μία απάντηση από τους εκπροσώπους του Σύριζα οι οποίοι επέμεναν με θράσος ότι μπορεί να γίνει ανατροπή της λιτότητος εντός ευρωζώνης και ότι άλλο η δανειακή σύμβαση άλλο το μνημόνιο. Αλλά δεν υπάρχει απάντηση διότι το όλο ζήτημα ήταν να υφαρπάξουν την ψήφο του Λαού αδιαφορώντας για το μέλλον. 

2 comments:

  1. O Αδονις ας αναλάβει εισηγητής για νέο μνημόνιο μήπως και μπορέσουμε να ανασάνουμε εμείς οι νοικοκυραίοι.
    Ο Γιάνις θα χρειαστεί ένα δυναμικό διαπραγματευτικό στήριγμα στην Ευρώπη,ας τον πάρει κοντά.

    ReplyDelete
  2. http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=14671

    O Soros και αυτός!

    Μήπως οτι κανει το κανει επίτηδες;

    ReplyDelete