Wednesday, February 25, 2015

Να μην ξαναδούμε το έργο της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Πασοκ



Αφού καυτηριάσαμε την ηγεσία του Σύριζα, ώρα να περιλάβουμε την εσωκομματική αντιπολίτευση, διότι δεν έχουμε καμμία διάθεση να ξαναδούμε το έργο της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Παναγιωτακόπουλου στο Πασοκ. Επί χρόνια ο εν λόγω κύριος "διαφωνούσε" με τις επιλογές της ηγεσίας του Πασόκ, με σκοπό να συγκρατεί τις φυγόκεντρες τάσεις.

Τα ίδια φαίνεται να κάνει και η σημερινή εσωκομματική αντιπολίτευση. Αντί να πάει κατευθείαν είτε σε ανατροπή της ηγεσίας, είτε σε διάσπαση του κόμματος, ο βουλευτής Ημαθίας του Σύριζα Κώστας Λαπαβίτσας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Εάν δεν προχωρήσουμε, εάν βρεθούν εμπόδια, εάν δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο είναι και η μόνη νομιμοποίηση που έχουμε, τότε θα πρέπει να τεθεί ξανά ζήτημα, γι' αυτό μας ψήφισε ο Ελληνικός λαός».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε ότι «δεν τίθεται θέμα ευρώ αυτή τη στιγμή, τίθεται θέμα υλοποίησης του προγράμματός μας. Έχουμε ένα πρόγραμμα, το θέλει ο Ελληνικός λαός, μας ψήφισε γι΄ αυτό, να το υλοποιήσουμε. Εάν δεν μπορούμε, να τεθεί ξανά το ζήτημα». Ερωτηθείς στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο κ. Λαπαβίτσας για το κατά πόσο αυτό μπορεί να γίνει με νέα προσφυγή στις κάλπες ή με δημοψήφισμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί κυβερνητική απόφαση.

Εδώ υπογραμμίζουμε την εξής κοροϊδία: Από πότε μία κυβέρνηση που μόλις εξαπάτησε τους ψηφοφόρους της δικαιούται να ξαναθέσει ζήτημα λαϊκής εμπιστοσύνης στο πρόσωπό της; Από την στιγμή που η κυβέρνηση Σύριζα αρνήθηκε να υλοποιήσει το πρόγραμμά της για το οποίο ψηφίστηκε, άρεται η λαϊκή και η κοινοβουλευτική εμπιστοσύνη, και παραιτείται.

Αντ' αυτού ο κ. Λαπαβίτσας υπονοεί δημοψήφισμα ή εκλογές. Δημοψήφισμα με τί ερώτημα; Για το αν δέχεται ο Λαός τα όσα κατάπτυστα υπέγραψε ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης; Και γιατί να μην κάνουμε δημοψήφισμα με θέμα αν πρέπει να φυλακιστούν ισοβίως ή να απαγχονιστούν στο Σύνταγμα οι προδότες που υπογράφουν νέα μνημόνια; Αριστεροί και δεξιοί.

Αν πάμε σε εκλογές, όπως προτείνει ο κ. Λαπαβίτσας, ο Σύριζα θα πρέπει να τεθεί εκτός εκλογικής αναμετρήσεως διότι ουδείς μπορεί να εμπιστευτεί τον Σύριζα μετά τόσες κυβιστήσεις.

Μας εξοργίζει το υπονοούμενο. Να προσφύγουμε στον Λαό για να δούμε αν θέλει την νέα συμφωνία. Αυτό θυμίζει την πρακτική του Γ. Παπανδρέου. Έφερε τον Λαό προ τετελεσμένων γεγονότων, χωρίς να τον ενημερώσει, και μετά ήθελε να προσφύγει σε δημοψήφισμα.

Γιατί να προσφύγουμε στην λαϊκή ετυμηγορία με τον δόλιο σκοπό να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή προς τον Σύριζα; Ο Σύριζα αυτή την στιγμή δεν έχει καμμία λαϊκή νομιμοποίηση να κυβερνά. Το είπε εμμέσως η κυρία Σακοράφα, "δεν έχουμε λαϊκή νομιμοποίηση να υπογράψουμε νέο μνημόνιο".

Καλά θα κάνει η εσωκομματική αντιπολίτευση να προτείνει είτε άμεση αλλαγή ηγεσίας, είτε άρση της εμπιστοσύνης με κατάθεση προτάσεως μομφής κατά της κυβερνήσεως, είτε διάσπαση του κόμματος.

Αλλιώς είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι για την εσχάτη προδοσία της ηγεσίας του Σύριζα.

1 comment:

  1. Δεν νομίζω ότι υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση στην πραγματικότητα. Τέλος πάντως, θα φανεί αν υπάρχει.

    ReplyDelete