Sunday, February 15, 2015

Ημερίδα για τον πόλεμο των ΗΠΑ με τους τζιχαντιστές και το ισλάμ - Defeat Jihad Summit


Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργανώθηκε στις ΗΠΑ από στελέχη που εργάζονται στον τομέα της εθνικής ασφαλείας και διανοούμενους που πρόσκεινται στο ρεπουμπλικανικό κόμμα, με θέμα τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών.
Εδώ και πολλά χρόνια η συζήτηση στις ΗΠΑ έχει αντιμετωπίσει το εξής εμπόδιο: δεν επετρέπετο να αναφέρουν το όνομα ισλαμική τρομοκρατία. Λόγω πολιτικής ορθότητος, οι διανοούμενοι στις ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν τον όρο τρομοκρατία, ή  ακραία βία, χωρίς θρησκευτικό πρόσημο.
Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση άλλαξε κάπως, και αρκετοί χρησιμοποιούν τους όρους ριζοσπαστικό ισλάμ, ισλαμοφασισμός, ισλαμισμός, για να υποδηλώσουν ότι υπάρχει το «κανονικό» μετριοπαθές ισλάμ, και το ακραίο ισλάμ. Ακόμη και σήμερα, οι αμερικανοί διανοούμενοι καταδυναστεύονται απ’ αυτόν τον ανύπαρκτο διαχωρισμό.
Την «παράδοση» έχει σπάσει ο Ολλανδός πολιτικός Geert Wilders, ο οποίος καταφέρεται εναντίον του ισλάμ. Σκέτο ισλάμ. Χωρίς διάκριση σε ακραίο και μετριοπαθές.
Αν υποθέσουμε ότι όντως υπάρχει διαφορά μεταξύ μετριοπαθούς και ριζοσπαστικού ισλάμ, τότε ο προφήτης Μωάμεθ πού ανήκει; Στο μετριοπαθές ισλάμ ή στο ριζοσπαστικό ισλάμ; Αν κάποιος ήθελε να τον χαρακτηρίσει, πώς θα τον αποκαλούσε; μουσουλμάνο ή ισλαμιστή;
Μία καλή απάντηση έδωσε στην ημερίδα ο εκδότης Lars Hedegaard, «ισλαμισμός είναι το ισλάμ, και το ισλάμ είναι ισλαμισμός».

Το μεγάλο πρόβλημα με όσους δυτικούς διανοουμένους διακρίνουν το ισλάμ από τον  ισλαμισμό, είναι ότι αυτή η αντίληψη περνά στους στρατηγούς και στους υπευθύνους εθνικής ασφαλείας των δυτικών χωρών, με αποτέλεσμα η στρατηγική των δυτικών χωρών να εστιάζει στον ισλαμισμό(=ακραίο ισλάμ) και όχι στο ισλάμ. Έτσι δημιουργείται η εγκληματική αντίληψη ότι ο ισλαμισμός διαφέρει από το ισλάμ.  
Δι’ αυτού του τρόπου η πολιτική ορθότητα προστατεύει το ισλάμ από κάθε κριτική. Αν οι δυτικοί διανοούμενοι δεν διδαχθούν το τί λέει το ισλάμ, και αντ’ αυτού εμμένουν στην δήθεν ύπαρξη μίας ριζοσπαστικής εκδοχής του ισλάμ, θα συνεχίζουν τα λάθη στρατηγικής εστιάζοντας στην Αλ-Κάιντα και στην ISIS αντί να δουν το πρόβλημα σφαιρικώς και να απαγορεύσουν την διάδοση του ισλάμ σε κάθε χώρα του κόσμου.
Όσοι αμερικανοί αναζητούν συμμάχους στους λεγόμενους μετριοπαθείς μουσουλμάνους, κυνηγούν μία χίμαιρα. Στην πραγματικότητα μεταλλάσσονται οι αμερικανοί σε μετριοπαθείς μουσουλμάνους, υπό την έννοια ότι εθίζονται στο να ανέχωνται το ισλάμ, σε μία πιό μετριοπαθή εκδοχή του, την οποία οι ίδιοι έχουν κατασκευάσει στην φαντασία τους, καθ’ότι σε κανένα ιερό βιβλίο του ισλάμ δεν υφίσταται τέτοια εκδοχή.
Η κατάσταση χειροτέρευσε στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ διότι αργά αλλά σταθερά διοχετεύεται στην Δύση η ισλαμική άποψη περί «βλασφημίας». Το ισλάμ δεν θα μπορούσε ποτέ να επικρατήσει αν δεν επέβαλε την ποινή του θανάτου σε όσους του ασκούν κριτική. Γι’ αυτό έχει νομοθετήσει δια της σαρία τον νόμο περί «βλασφημίας», ώστε οποιαδήποτε κριτική να απαγορεύεται και να υπόκειται στην ποινή του θανάτου. Το ανησυχητικό είναι ότι αυτή την άποψη προσπαθούν να την επιβάλλουν στην Δύση και σε μη-μουσουλμανικές χώρες με το πρόσχημα της ισλαμοφοβίας.
Οι δυτικές ελίτ δείχνουν κάποια σημάδια αφυπνίσεως από τον λήθαργο αλλά θα χρειαστούν αρκετά χρόνια ακόμη για να σημάνουν γενικό συναγερμό. Αρκετές φορές προσπαθούν να κατασκευάσουν μία μετριοπαθή ισλαμική αντίληψη την στιγμή που αυτή δεν υφίσταται. Σε πολλές δημοσκοπήσεις που έχουν διεξαχθεί στις μουσουλμανικές κοινότητες της Δύσεως, πάνω από το 70% υποστηρίζει την επιβολή της σαρία, και πάνω από το 40% υποστηρίζει τους τζιχαντιστές.
Το ηθικό συμπέρασμα της ημερίδος είναι το εξής: δεν μπορείς να προστατεύεις το ισλάμ από την κριτική, και συγχρόνως να νικήσεις τους τζιχαντιστές.

4 comments:

  1. Γιατί δεν λες και για τους καθυστερημένους χριστιανούς. Μόνο οι καθυστερημένοι μουσουλμάνοι σε πείραξαν.

    Πρόταση: Σε λίγα χρόνια που θα πάρουμε την εξουσία εννοείτε ότι θα απελαθούν όλοι οι μουσουλμάνοι και όσοι χριστιανοί δεν ασπαστούν την πατρώα θρησκεία να απελαθούν και αυτοί.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ποιόν μελοντικό αιώνα είπαμε διαδραματίζεται το όνειρό σου ; Πότε παίρνετε την εξουσία........ ; Αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρια ( Ελλας ) που χάνεται ............

      Delete
    2. Συμφωνω. Να απαγορευθουν δια ροπαλου ολες οι αβραμικες σκατοθρησκειες
      ΜΟΝΟΝ Ελληνισμος.

      Delete
  2. Κύριε Αμυρά, παρακάτω παρατίθεται ένα άρθρο από την Ιδεάπολιν, που πιστεύω άπτεται του όλου ζητήματος. Ρίξτε του μια ματιά όποτε θελήσετε.

    http://www.ideapolis.info/2014/11/guillaume-faye.html

    ReplyDelete