Friday, February 13, 2015

Η κατρακύλα του Σύριζα δεν έχει σταματημό


Ο εξευτελισμός συνεχίζεται. Μέχρι και ο Βενιζέλος τους δίνει τα εύσημα για την κυβίστηση. Μόνον οι οπαδοί του Σύριζα δεν έχουν συνειδητοποιήσει την προδοσία. Οι μνημονιακοί αντίπαλοι του Σύριζα το ομολογούν ευθέως: Μπράβο Αλέξη, του λένε...
Τάδε έφη ο Βενιζέλος: 
«Στροφή» της κυβέρνησης διαπιστώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στη Χαρ. Τρικούπη άσκησε κριτική προς την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, ως προς τον τρόπο που παρουσιάζει τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων και της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Τόνισε δε σε αυτό το πλαίσιο ότι «η στρατηγική μας, με μικρές μετονομασίες, γίνεται επιτέλους δεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας...».
Η "στρατηγική" του Πασόκ για την διάλυση της χώρας και τον αφανισμό των Ελλήνων, με μικρές μετονομασίες, γίνεται επιτέλους αποδεκτή από την ηγεσία του Σύριζα. Συγχαρητήρια κύριε Τσίπρα...
Τάδε έφη Βενιζέλος:
Συνεχίζοντας τα «πυρά» προς την κυβέρνηση σε δηκτικό ύφος, είπε ότι τώρα έχουμε δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση ενώ η προηγούμενη ήταν ενδοτική, «γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωνε διαδηλώσεις εναντίον της δικής μας κυβέρνησης ενώ τώρα υπέρ της δικής του κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι ως σκληρή διαπραγμάτευση «ορίζεται το να εκλιπαρείς επικοινωνιακά μια διπλωματικά φιλική κουβέντα ή ένα φευγαλέο χαμόγελο 15 δευτερολέπτων από την κ. Μέρκελ».
Είπε ακόμα ότι ενώ μέχρι πριν από 15 μέρες το χρέος ήταν «επονείδιστο» και στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μονομερές κούρεμα του χρέους, τώρα αρκούν οι πραραμετρικές αλλαγές που έχουν συμφωνηθεί από το 2012 και αναγνωρίζεται πλέον ότι συνιστούν περαιτέρω κούρεμα σε καθαρή παρούσα αξία, προσθέτοντας ότι όλα αυτά έγιναν χάρη στο «καταστροφικό» PSI με σύμβουλο τη Lazard που προσελήφθη ως σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη «για να συνεχιστεί προφανώς η ίδια πολιτική». Σχολίασε ακόμα ότι η μη καταβολή του ΕΕΤΗΔΕ «ήταν πράξη αντίστασης για τον ΣΥΡΙΖΑ κατά του μνημονίου, ενώ η καταβολή του ΕΝΦΙΑ τώρα χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση "πατριωτικό καθήκον"».
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «η στροφή συντελείται υπερήφανα εν μέσω ευρείας κοινωνικής αποδοχής και εθνικού ενθουσιασμού». «Είμαστε κι εμείς συμμέτοχοι του ενθουσιασμού αυτού» είπε «γιατί, πρώτον, δεν υπάρχει λόγος να ματαιοπονούμε αν η κοινωνία θέλει μια τέτοια σχέση πολιτικού λόγου και πράξης».
Ευρίσκομαι εις την εξαιρετικώς δυσάρεστον θέσιν να προσυπογράψω την κριτική του Βενιζέλου. Μακάρι να ήταν ψέμματα όσα είπε εναντίον του Σύριζα. Αλλά είναι αλήθεια. 

2 comments:

  1. AXaxaxaxaaaa .............πρώτη φορά αριστερά ! Χικ χικ χικ .

    ReplyDelete
  2. Τώρα να το βουλώσουν όλοι όσοι πρόσθεταν με τα δαχτυλάκια τους τα ποσοστά της διασπασμένης αριστεράς και έλεγαν γιατί δεν ενώνονται για να κυβερνήσουν. Τώρα να ζητήσουνε όλοι αυτοί συγνώμη και να βγάλουν το σκασμό που μας είχανε πρήξει τόσα χρόνια με την ενότητα και την ενότητα της αριστεράς. Ζήτω η διάσπαση της αριστεράς και στο πύρ το εξώτερον από εδώ και πέρα.

    ReplyDelete