Tuesday, February 24, 2015

Αυτή είναι η κατοχική κυβέρνηση Σύριζα. Χειρότερη από το Πασοκ και την Νέα Δημοκρατία


Όποιος διαβάσει το σημερινό κείμενο με τις προτάσεις που έστειλε η κατοχική κυβέρνηση Τσίπρα στην τρόικα, θα φρίξει.

Εδώ το κείμενο στα αγγλικά:


Και εδώ το κείμενο στα ελληνικά:
http://www.thepressproject.gr/article/73462/Reuters-To-periexomeno-ton-protaseon-tis-Athinas

Το γενικό πνεύμα του εγγράφου είναι το εξής: 

Φόροι, φόροι, φόροι.

Δεν κάνουν τίποτε αν δεν ρωτήσουν πρώτα τους ξένους.

Η καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσεως δεν πρέπει να έχει αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. (δηλαδή αν πεθαίνουν συμπολίτες μας από την πείνα, η κυβέρνηση Σύριζα δεν μπορεί να κάνει κάτι που θα έχει αρνητική επίδραση στο έλλειμμα. Πάνω από όλα οι αριθμοί, όχι οι άνθρωποι...).

Οι ιδιωτικοποιήσεις συνεχίζονται, καμμία ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων που έκανε το Πασοκ και η ΝΔ.

Η αγορά εργασίας αναμορφώνεται σε διαβούλευση με τον ΟΟΣΑ(!) και τα ευρωπαϊκά ιδρύματα!!! (Τί δουλειά έχουν οι ξένοι και ο ΟΟΣΑ να καθορίζουν την εργατική νομοθεσία στην Ελλάδα;).

Ο Ανδρέας Γεωργίου παραμένει επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, και μετά θα εκλεγεί καινούργιος σε συνεργασία με την Εurostat (ούτε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ δεν μπορούν να τοποθετήσουν χωρίς την άδεια των ξένων. Πάλι κάποιο στέλεχος του ΔΝΤ θα επιλέξουν για επικεφαλής).

Θα αλλάξει ο κώδικας πολιτικής δικονομίας(!). Δηλαδή συνεχίζουν την αθλιότητα της προηγουμένης κυβερνήσεως, για την οποία έγινε απεργία των δικηγόρων και των δικαστικών επιμελητών πριν από τις εκλογές.

Άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων με βάση τις υποδείξεις του ΟΟΣΑ. (Πολύ μου άρεσε αυτή η πρόταση, εξόχως Αριστερή...)

Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσεως με στοχευμένα μη-χρηματικά μέτρα, όπως κουπόνια τροφίμων για τους πεινασμένους...

Επαναφορά του γνωστού flexicurity, στην αγορά εργασίας. Η επαναφορά του βασικού στα 750 ευρώ μηνιαίως παραπέμπεται στο απροσδιόριστο μέλλον, και αν και εφόσον συμφωνήσουν οι ξένοι πιστωτές.

Η φράση που κυριαρχεί 4-5 φορές στο κείμενο είναι "promoting a strong payment culture", δηλαδή να αποκτήσουν οι Έλληνες μία ισχυρή κουλτούρα αποπληρωμής των χρεών τους. Δεν μας αποκαλούν μπαταξήδες τα κυβερνητικά ρεμάλια, απλώς μας λένε ότι πρέπει να αποκτήσουμε κουλτούρα πληρωμής των δικών τους εγκληματικών λαθών.

Η κατάργηση της προσωποκρατήσεως, θα ισχύει μόνον για πολύ μικρά χρέη, το ύψος των οποίων δεν προσδιορίζεται. Αντιθέτως προτείνει πιό σκληρή αντιμετώπιση όσων δεν πληρώνουν τις οφειλές προς το δημόσιο. (Step up enforcement methods and procedures, including the legal framework for collecting unpaid taxes and effectively implement collection tools), γράφει το κείμενο.

Ενοποίηση και εξορθολογισμό των συντάξεων. (κλασσική φράση πολιτικάντηδων για να μην πούν την λέξη "μείωση" των συντάξεων). to unify and streamline pension policies, γράφει το κείμενο.

Καταργούνται όλες οι φορολογικές απαλλαγές, και αν υπάρχει ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης θα σκεφτούν αν λάβουν καποια μέτρα. Εννοείται ότι δεν γίνεται καμμία αναφορά για αφορολόγητο. (Modernising the income tax code and eliminating from it tax code exemptions and replacing them, when necessary, with social justice enhancing measures).

Διεύρυνση του όρου φοροδιαφυγή και φορολογική απάτη. (Broaden definition of tax fraud and evasion). Θα επεκτείνουν τον ορισμό της φοροδιαφυγής ώστε οι Έλληνες να θεωρούνται φοροφυγάδες από τους φοροφαγάδες του Σύριζα.

Εξορθολογισμός των συντελεστών του ΦΠΑ ώστε να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, χωρίς επίπτωση στην κοινωνική δικαιοσύνη. (VAT policy will be rationalised in relation to rates that will be streamlined in a manner that maximises actual revenues without a negative impact on social justice). Εδώ σε αντίθεση με τις συντάξεις, ο όρος εξορθολογισμός, υπονοεί αύξηση των συντελεστών. Ενώ όταν αφορά τις συντάξεις, υπονοεί μείωση των συντάξεων. Ο Σύριζα υπόσχεται ότι θα αυξήσει τον πιό άδικο έμμεσο φόρο, χωρίς να πλήξει την κοινωνική δικαιοσύνη...Ξεπέρασαν και το Πασοκ στα ψέμματα και στην κοροϊδία του Λαού.

Αυτή είναι η κατοχική κυβέρνηση Σύριζα. Χειρότερη από το Πασοκ και την Νέα Δημοκρατία. Έχουμε ιερά υποχρέωση να την πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων και να την ανατρέψουμε, τιμωρώντας χωρίς κανένα έλεος τους προδότες που την απαρτίζουν.

4 comments:

  1. Δυστυχώς, πάμε από το κακό στο χειρότερο.
    Οι βολεμένοι είναι βέβαιο ότι δεν θα πάθουν τίποτε.
    Εμείς τα φτωχαδάκια θα κλαίμε τη μοίρα μας εσαεί.

    ReplyDelete
  2. Εύχομαι αυτοί οι δοσίλογοι Συριζαίοι και Πασόκοι να μαρτυρήσουν από τρις χειρότερα δεινά από αυτά που προκαλούν.
    Εύχομαι πλείστες πληγές να ταλανίσουν το κορμί τους μέχρι την τελευταία ώρα του θανάτου τους.
    Εύχομαι να έχουν ένα ξεφτυλισμένο θάνατο.
    Αμήν


    ReplyDelete
  3. το κόμμα των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνει το συριζα όπως ήταν κάποτε το κλεφτοπασοκ... γαμησέτα που μπλέξαμε

    ReplyDelete
  4. Η κατάσταση είναι να φωνάζεις έτσι
    ''Αλί, αλί και τρισαλί'' !!!

    ReplyDelete