Wednesday, February 11, 2015

Η άλλη πλευρά της πραγματικότητος


Σε περιοχές εκτός Ευρώπης συμβαίνουν κοσμοϊστορικές αλλαγές, και εμείς θα ασχολούμαστε με τον Γιούνκερ, τον Ντάισελμπλουμ, και τους εκφυλισμένους ευρωπαίους γραφειοκράτες;

Πριν λίγες ημέρες στην Υεμένη, οι σιίτες αντάρτες Houthis ανέτρεψαν την φιλοαμερικανική σουνιτική κυβέρνηση και έθεσαν τον πρόεδρο της Υεμένης Abed Rabbo Mansour Hadi και το υπουργικό του συμβούλιο υπό κράτηση. Εχθές κατέλαβαν και το κτήριο της αμερικανικής πρεσβείας και κατείσχαν αμερικανικά όπλα και οχήματα.

Οι σιίτες αντάρτες Houthis υποστηρίζονται από το Ιράν, και έχουν να αντιμετωπίσουν τους εξής αντιπάλους: την σουνιτική και βαχαμπιστική Σαουδική Αραβία η οποία συνορεύει με την Υεμένη, την Αλ-Κάιντα που έχει εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Υεμένης, και την δυτική συμμαχία Ε.Ε-ΗΠΑ η οποία δεν θέλει με κανέναν τρόπο αύξηση της Ιρανικής επιρροής στην Υεμένη.

Αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει ότι εκτός από το σουνιτικό ισλάμ, και το σιιτικό ισλάμ κάνει προβολή ισχύος στο εξωτερικό με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Το Ιράν που πολλοί δυτικοί αναλυτές χλευάζουν, αυξάνει συνεχώς την επιρροή του και πολεμά σε τέσσερα μέτωπα ταυτοχρόνως. Υεμένη, Ιράκ, Συρία, και Αφγανιστάν. Ενώ την ίδια στιγμή προσπαθεί να υποστηρίξει τους σιίτες διαδηλωτές στο Μπαχρέιν, διότι θέλει να ενσωματώσει το Μπαχρέιν στο Ιράν.

Στην ουσία έχουμε αναβίωση στον 21ο αιώνα της παλαιάς συγκρούσεως μεταξύ Αράβων και Περσών του 7ου αιώνος.

Από την δική τους πλευρά, σημαντικά στρώματα των Αράβων σουνιτών προσπαθούν να αυξήσουν την παγκόσμια επιρροή τους δια της αναβιώσεως του ισλαμικού χαλιφάτου. Η ισλαμική οργάνωση ISIS δεν θα μπορούσε να σταθεί χωρίς την ιδεολογική, οικονομική, υλική, και στρατιωτική τροφοδοσία από το αραβικό σουνιτικό ισλάμ. Οι πρόσκαιροι σύμμαχοί της, Τουρκία και ΗΠΑ, βοήθησαν την ISIS για τοπικούς και βραχυπρόθεσμους λόγους. Η Τουρκία για να την χρησιμοποιήσει ενάντια στους Κούρδους, οι ΗΠΑ για να την χρησιμοποιήσει ενάντια στον Bashar al-Assad και το Συριακό καθεστώς. Αλλά δεν θα μπορούσε να αποκτήσει τέτοια ισχύ αν δεν υπήρχαν οι σουνιτικές ιδεολογικές υποδομές της Μουσουλμανικής Αδελφότητος και των Σαλαφιστών.

Επομένως έχουμε δύο υπό ανασύστασιν αυτοκρατορίες που βγαίνουν από τον τάφο της ιστορίας: την Περσική και την Αραβική.

Την ίδια στιγμή κάθε μέρα που περνά γίνεται ξεκάθαρο ότι η ρωσσική ηγεσία προσπαθεί να ανασυστήσει την ρωσσική αυτοκρατορία. Αυτή την φορά με ευρασιατικό οικονομικό και γεωπολιτικό μανδύα. Κάθε ενέργεια του Πούτιν τείνει προς τα εκεί. Ασχέτως αν επιτύχει τον σκοπό του, δείχνει να έχει συναίσθηση της ιστορίας και του προορισμού της Ρωσσίας. 

Τελευταία εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση είναι η υπογραφή συμφωνίας συνδέσεως της Αιγύπτου με την Ευρασιατική Ένωση, η οποία τελεί υπό την ηγεμονική καθοδήγηση της Ρωσσίας. Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί την απώλεια ενός σημαντικού συμμάχου των ΗΠΑ, ή τουλάχιστον την μείωση της επιρροής των ΗΠΑ στην Αίγυπτο.  

Δεν θα ασχοληθούμε σε αυτό το άρθρο με άλλες δύο αναδυόμενες αυτοκρατορίες, την Κινεζική και την Ινδική. Εδώ θέλουμε να τονίσουμε ότι ο μικρόκοσμος της Ε.Ε. καταστρέφει την παγκόσμια προοπτική της Ελλάδος. Είναι αδιανόητο, χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και το Ιράν, να ονειρεύωνται αυτοκρατορίες, και εμείς να ασχολούμαστε με έναν Ντάισελμπλουμ.

Το Ιράν επί δεκαετίες είναι αποκλεισμένο από την Δύση, υφίσταται σοβαρότατες κυρώσεις, αντιμετωπίζει το Ισραήλ, αντιμετωπίζει τρομοκρατικές ενέργειες από το σουνιτικό ισλάμ, αντιμετωπίζει στρατιωτικές απειλές από τις ΗΠΑ, εν τούτοις μάχεται και καταφέρνει να αυξάνει την επιρροή του στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα.

Γιατί; Διότι έχει ένα όραμα. Μεταφυσικό, ιμπεριαλιστικό, θεοκρατικό, όπως θέλετε πείτε το. Αλλά έχει όραμα. Εμείς στην Ελλάδα επιτρέψαμε στον κάθε Βαρουφάκη να μετατρέψει σε όραμα της Ελλάδος τις διαπραγματεύσεις για την αναστολή της μνημονιακής λιτότητος.

Η Ευρώπη μας καταστρέφει πολιτικώς, δημογραφικώς, οικονομικώς, πολιτισμικώς. Πρέπει πάση θυσία να ανοίξουμε τα φτερά μας στον υπόλοιπο κόσμο. Όσο καθυστερούμε, τόσο φέρνουμε σε δυσχερέστερη θέση τις μελλοντικές γενεές Ελλήνων. Η χώρα μας έχει απομονωθεί ακριβώς επειδή έχει ενταχθεί στην Ε.Ε. Μόνον η έξοδος από την Ε.Ε. θα μας επιτρέψει να αποκτήσουμε πρόσβαση στον υπόλοιπο κόσμο και θα μας δώσει ανάσες ζωής. Η Ευρώπη δεν είναι το σπίτι μας. Η Ευρώπη είναι εχθρός μας.

Όταν η Ρωσσία ονειρεύεται αυτοκρατορίες, όταν το Ιράν ονειρεύεται την αυτοκρατορία των Σασσανιδών, όταν οι Άραβες ονειρεύονται το Ισλαμικό χαλιφάτο, όταν οι Τούρκοι ονειρεύονται την νεοθωμανική αυτοκρατορία, εμείς ονειρευόμαστε τί; Να γίνουμε προτεκτοράτο της Γερμανίας και επαρχία της Ευρώπης;

Όσοι δυτικόφιλοι και ευρωλάγνοι θεωρούν ότι η Δύση, η ΕΕ, και οι ΗΠΑ θα μας σώσουν, ας ρίξουν μία ματιά στα διεθνή μμε και στις φωτογραφίες από την κατάληψη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Υεμένη από τους σιίτες αντάρτες Houthis. Βρετανοί και Γάλλοι επίσης έκλεισαν τις πρεσβείες των και αποχώρησαν από την Υεμένη. Αυτός είναι ο δυτικός συνασπισμός. Δειλός, αδύναμος, εκφυλισμένος, στείρος, σε προϊούσα σήψη. Δεν χρειάζεται να μας πάρει στον τάφο του. 

1 comment:

  1. Πράγματι, δεν είδαμε καμιά προκοπή, στο χρονικό διάστημα που αγκαλιάσαμε
    τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. (Π.χ. στα Ίμια δεν μπορούμε να πατήσουμε το ποδάρι μας,
    ΑΟΖ δεν μπορούμε να ορίσουμε, μας πιέζουν να δώσουμε το όνομα Μακεδονία
    σε μια γειτονική χώρα κ.λ.π., κ.λ.π.).

    ReplyDelete