Tuesday, February 17, 2015

Ο Βαρουφάκης πάει να δεσμεύσει τον Λαό σε νέο μνημόνιο χωρίς να μας ρωτήσει


Παρά την ενδοτική στάση του κ. Βαρουφάκη ο οποίος απεδέχθη το κατάπτυστο κείμενο Μοσκοβισί, η Ε.Ε. απαιτεί γή και ύδωρ εκβιάζοντας με άμεση διακοπή της χρηματοδοτήσεως από την ΕΚΤ. 
Το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι η ΕΕ να τηρήσει άτεγκτη στάση στο τελεσίγραφο που επέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση, και να οδηγηθούμε σε οριστική ρήξη με την Ε.Ε.
Ασχέτως το τί θα πράξει η κυβέρνηση, η επαναφορά του εθνικού νομίσματος και η γεωπολιτική στροφή της Ελλάδος θα έρθει στο προσκήνιο. Ουδείς θα μπορεί να αγνοήσει πιά την πραγματικότητα.
Όσο για τον κ. Βαρουφάκη, και την υπογραφή που σκόπευε να βάλει στο κείμενο Μοσκοβισί το οποίο έχει μόνον λεκτικές διαφορές με το κείμενο Ντάισελμπλουμ, κατατάσσεται στους μνημονιακούς πολιτικούς. Η στάση του επισύρει την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Εδώ πρέπει να καυτηριάσουμε και τον τρόπο διαπραγματεύσεως της κυβερνήσεως Σύριζα.
Κάθε εκπρόσωπος του Ελληνικού Λαού πριν πάει σε διαπραγματεύσεις για να μας εκπροσωπήσει, οφείλει να εξηγήσει στον Λαό ποιό είναι το σχέδιό του. Ύστερα, όταν καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να ζητήσει γραπτές προτάσεις της άλλης πλευράς, και άμεσα να τις δημοσιεύσει στο διαδίκτυο, για να γνωρίζει και ο Λαός τί μας ζητά η άλλη πλευρά. Ύστερα ο εκπρόσωπός μας να συνομιλήσει με την κυβέρνηση, τα κόμματα, την βουλή, και τους κοινωνικούς εταίρους. Αν λάβει το πράσινο φως από την κυβέρνηση, τότε να προχωρήσει σε υπογραφή του όποιου κειμένου. Ακόμη και μετά την υπογραφή του Έλληνος εκπροσώπου, το τελικό κείμενο πρέπει να αναγνωστεί, να συζητηθεί, και να επικυρωθεί από την βουλή. Και εφ' όσον μιλάμε για το ζήτημα του μνημονίου, ακόμη και με προσφυγή στον Λαό, ήτοι δημοψήφισμα.
Αντ' αυτού βλέπουμε έναν αξιοθρήνητο υπουργό οικονομικών να δηλώνει με απύθμενο θράσος ότι ήταν έτοιμος να ...υπογράψει το κείμενο Μοσκοβισί, αλλά δεν μπόρεσε διότι τελευταία στιγμή απεσύρθη.
Το περιεχόμενο του κειμένου το μάθαμε από έναν βρετανό δημοσιογράφο και όχι από τον Βαρουφάκη. Το απύθμενο θράσος των πολιτικάντηδων πρέπει να τιμωρείται πάραυτα. Είναι αδιανόητο να λέει ένας πολιτικός, "μου άρεσε το κείμενο, θα το υπέγραφα". Μας δεσμεύει, χωρίς να μας ρωτήσει ο Βαρουφάκης, σύμφωνα με τις δικές του απόψεις. Αυτός υπογράφει, αλλά στέλνει σε μας τον λογαριασμό.
Τέλος σε όσους fashion freaks και αντιμνημονιακούς έχουν λατρέψει τον Βαρουφάκη, τους λέμε ότι ο άνθρωπος είναι παντελώς άσχετος από διαπραγματεύσεις, για τους εξής λόγους:
Πρώτον, εξ αρχής άνοιξε όλα τα χαρτιά του στους πιστωτές ισχυριζόμενος ότι θα αποπληρωθεί όλο το χρέος. Ακόμη και αν σκοπεύεις να αποπληρώσεις το χρέος εις ολόκληρον, ποτέ δεν το ομολογείς στην αρχή των διαπραγματεύσεων. Το κρατάς κρυφό, για να αποσπάσεις όσο το δυνατόν περισσότερα από τον αντίπαλο.
Δεύτερον, αντί να προσπαθήσει να διασπάσει το μέτωπο των 18 πιστωτών και να απαιτήσει ξεχωριστές διαπραγματεύσεις με κάθε χώρα-δανειστή, σε διμερή βάση, κάθεται και τρώει την μία καρπαζιά πίσω από την άλλη έχοντας απέναντί του ένα μέτωπο 18 δανειστριών χωρών.
Τρίτον, εφόσον δεν θέλει την αποχώρηση από την ευρωζώνη, ήδη έπρεπε να είχε ανακοινώσει με στόμφο ότι θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από τις χώρες των BRICS, σε μία κοινή συνέντευξη τύπου με τον ΥΠΕΞ Κοτζιά, ώστε να δημιουργηθεί η ατμόσφαιρα γεωπολιτικής στροφής, ασχέτως αν τελεσφορούσαν οι διαπραγματεύσεις με τις χώρες BRICS. Και αντί να κάνει ένα σωρό ταξείδια στην Ευρώπη όπου τον εξευτελίζουν, θα έπρεπε ήδη να πετά για την Κίνα, την Ινδία, και την Ρωσσία.
Ακόμη και ένας άπειρος γνωρίζει ότι πρέπει να έχεις διασπορά στο χαρτοφυλάκιό σου, και να διαφοροποιείς τους προμηθευτές σου. Ήτοι, πολλαπλές πηγές χρηματοδοτήσεως από χώρες εκτός ευρώ, αφού δεν θέλεις επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
Αλλά ο κ. Βαρουφάκης εκτός από άπειρος, είναι και άχρηστος.

3 comments:

  1. Και μόνο αυτό;
    Εδώ διάλεξαν τον πάκη για πρόεδρο!!!!
    Χάθηκε να βρεθεί μιά προσωπικότητα εκτός του πολιτικού χώρου, που να είναι και αντιμνημονιακή;
    Γιαλανζί αριστεροί με καραδεξιό πρόεδρο...
    Ξεσκεπάστηκαν όλα τα χαρτιά τους και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό πριν ακόμα κλείσει μήνας.
    Μετά από αυτήν την ανακοίνωση του προέδρου αναρωτιέμαι πόσοι θα ξαναπάνε στις πλατείες να πανηγυρίσουν....

    ReplyDelete
  2. Θέλω να δυο δώσω συγχαρητήρια για την δουλεία που κάνεις και την ενημέρωση που μας δίνεις . Σε ένα χαοτικό διαδίκτυο είσαι ένα μικρό διαμαντάκι . Χρέος όλων μας είναι να ενημερώνουμε με την σειρά μας όλους τους Έλληνες . Ιδικά μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να μοιραζόμαστε την αλήθεια .
    Η ΔΡΑΧΜΗ Η ΘΑΝΑΤΟΣ
    Πότε θα κάνεις κάποια συγκέντρωση να έρθω να σε δω από κοντά ;

    ReplyDelete
  3. σε αναρτω συνεχως στο μπλογκμου [ομως ετσι θα χασω την εργασια μου]
    συγχαρητηρια για το σθενος σου Ιφικρατη

    ReplyDelete