Monday, February 2, 2015

Η κατανάλωση (h)opium από οπαδούς του Σύριζα είναι άκρως επικίνδυνη για το Έθνος


Το hopium είναι μία άκρως επικίνδυνη τοξική ουσία. Αν εισβάλλει στον ανθρώπινο οργανισμό παραλύει τα ζωτικά κέντρα του εγκεφάλου προξενώντας παραισθήσεις. Η άκρως επικίνδυνη τοξική ουσία παράγεται δια της χημικής αναμείξεως ελπίδος και ψεύδους. Οι έμποροι που διαθέτουν το hopium στην αγορά δελεάζουν τους πολίτες και όταν αυτοί το καταναλώσουν, δεν έχουν αίσθηση του κινδύνου. Όποιος πολίτης εθιστεί στο hopium, θα χρειαστεί ισχυρές δόσεις ρεαλισμού για να αποτοξινωθεί.
Ο νέος υπουργός οικονομικών κ. Βαρουφάκης στην πρώτη του ανακοίνωση είπε ότι θα επαναπροσλάβει τις απολυμένες καθαρίστριες στο υπουργείο, και αυτό θα το καταφέρει εξοικονομώντας χρήματα από την απόλυση συμβούλων που τους θεωρεί αχρείαστους. Δεν πέρασε μία εβδομάδα, και προσέλαβε την γνωστή εταιρεία Lazard ως σύμβουλο επί του δημοσίου χρέους.
Και ενώ οι ιαχές λόγω αναπτερωμένου ηθικού από τις δηλώσεις Βαρουφάκη στην συνέντευξη με τον Ντάισελμπλουμ έπνιξαν το διαδίκτυο, ο κ. Βαρουφάκης προχώρησε σε νέα δήλωση στους Financial Times: αρνείται πιά το κούρεμα του χρέους!
Το παλλαϊκό αίτημα για διαγραφή του επονείδιστου χρέους, το ...διέγραψε μονομιάς ο κ. Βαρουφάκης. Και είχε το θράσος να εκδώσει διορθωτική δήλωση ισχυριζόμενος ότι η χρήση ευφημισμών είναι αναγκαία για να παραχθεί το ίδιο αποτέλεσμα με άλλο τρόπο, διότι ο όρος «διαγραφή του χρέους» δεν είναι εύπεπτος από τους Ευρωπαίους εταίρους.
Έτσι είναι. Αν φοράς αριστερό μανδύα και χρησιμοποιείς αριστερό πρόσημο στην φρασεολογία σου, νομίζεις ότι δικαιούσαι να εξαπατάς και να προσβάλεις ατιμωρητί την νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού.
Αντί το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβερνήσεως να δηλώσει ευθαρσώς στον Ελληνικό Λαό ότι στην Ευρώπη έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία άκρως επικίνδυνη θρησκευτική σέχτα ήτις υποστηρίζει ότι επιτρέπεται να τυπωθεί χρήμα μόνο για τράπεζες, αλλά ποτέ για κράτη, λαούς, νοικοκυριά, και παραγωγικές εταιρείες, το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να εφεύρει ανώδυνες φράσεις (πρόγραμμα-γέφυρα) για να συνεχίσει την μνημονιακή πολιτική με άλλες λέξεις.
Θαυμάστε απύθμενο θράσος. Βαρουφάκης: «Θέλουμε να μειώσουμε το κόστος για τους εταίρους μας και για να γίνει αυτό πρέπει να έρθει η ανάπτυξη ώστε η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της. Δείξαμε στους εταίρους την αποφασιστικότητά μας να ακολουθήσουμε πρώτα τα συμφέροντα της Ευρώπης και μετά της Ελλάδας».
Η χρήση της Ελληνικής γλώσσης δεν είναι το δυνατό σημείο του κ. Βαρουφάκη, αλλά το νόημα της φράσεώς του είναι απολύτως κατανοητό. Θέτει πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα της Ευρώπης, και μετά της Ελλάδος, όπως και η πρώην ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κα Τζαβέλλα, η οποία είχε δηλώσει «να καεί η Ελλάδα αν είναι να σωθεί το ευρώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση».
Αλλά δεν είναι μόνον ο κ. Βαρουφάκης. Όλο το επιτελείο της νέας κυβερνήσεως μέσα σε μία εβδομάδα απέδειξε ότι το μόνο σχέδιο που έχει στο μυαλό του είναι η επαναδιαπραγμάτευση, μέσα στο πολιτικό, νομικό, οικονομικό, και στρατιωτικό πλαίσιο της ΕΕ. Θεωρεί ότι μπορεί να επιβιώσει πολιτικώς πουλώντας hopium στον Λαό και αποφεύγοντας τις συγκρούσεις.
Ούτε ρήξη, ούτε υποταγή δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός. Όπως λέμε, και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
Αυτό επιτυγχάνεται μόνον αν καταναλώνεις καθημερινώς μεγάλες δόσεις hopium.   
Οι επιτυχείς διαπραγματεύσεις δεν είναι ζήτημα προσώπων. Είναι ζήτημα επιλογών. Ζήτημα βαθμών ελευθερίας, για να χρησιμοποιήσουμε έναν φυσικομαθηματικό όρο. Όταν κάθεσαι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρέπει να διαθέτεις εναλλακτικές λύσεις, συμμάχους, και μοχλούς πιέσεως. Τίποτε απ’ αυτά δεν διαθέτει η κυβέρνηση Σύριζα. Αρνείται τις εναλλακτικές λύσεις(εθνικό νόμισμα), αρνείται να χρησιμοποιήσει μοχλούς πιέσεως(έξοδο από την Ε.Ε.). Πηγαίνει στις διαπραγματεύσεις με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα.
Οι ανοησίες των κυβερνητικών στελεχών περί ευρέσεως χρημάτων από την Ε.Ε., χωρίς υπαγωγή στην λιτότητα, είναι αποτέλεσμα εθισμού στο hopium(κατά την άποψή μου αυτό το ναρκωτικό πρέπει να ενταχθεί στις επικίνδυνες τοξικές ουσίες και να διώκεται αμείλικτα από την Δίωξη Ναρκωτικών). 
Τα κυβερνητικά στελέχη του Σύριζα δηλώνουν ότι θα καταργήσουν την λιτότητα, και ταυτοχρόνως θα φέρουν την ανάπτυξη. Πώς; με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, χωρίς διαγραφή του χρέους, μέσα στο ευρώ, με πάταξη της φοροδιαφυγής, με επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους, μας λένε.
Τα ίδια παραμύθια έλεγε στον Λαό επί 2.5 χρόνια ο κ. Σαμαράς, και μετά την εκλογική ήττα κατέληξε να τον παρηγορεί ο Μουρούτης μέσω twitter.
Χωρίς μονομερή διαγραφή του εξωτερικού χρέους, χωρίς εθνικό νόμισμα, χωρίς κάθετη μείωση της φορολογίας, χωρίς εσωτερική σεισάχθεια για χρέη προς το Δημόσιο, χωρίς προτίμηση Ελληνικών προϊόντων έναντι των ξένων, χωρίς προτίμηση Ελλήνων εργαζομένων έναντι των λαθροεποίκων, χωρίς αποποινικοποίηση της επιχειρηματικότητος, χωρίς εκβιομηχάνιση της χώρας, χωρίς γεωπολιτική στροφή, δεν πρόκειται να έρθει καμμία ανάπτυξη.
Έχει συμβολική και πολιτική σημασία να τονίσουμε ότι από το 2010 που ξεκινά η Ελλάδα την μνημονιακή της περιπέτεια, το υπουργείο οικονομικών το διαχειρίζονται άνθρωποι του Πασόκ: Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Σαχινίδης, Στουρνάρας, Χαρδούβελης, Βαρουφάκης, όλοι μέλη του Πασόκ. Με Πασοκικές αντιλήψεις δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από τον βάλτο που μας έχουν ρίξει οι Ευρωπαίοι εχθροί μας.
Η χώρα μας κινδυνεύει να παραμείνει στο ευρώ. Κινδυνεύουμε ως Έθνος να εξαϋλωθούμε από τις εγκληματικές ιδεοληψίες των ευρωλάγνων πολιτικών.
Ο νέος πρωθυπουργός δηλώνει μετ’ επιτάσεως ότι του αρέσει η φυλακή του ευρώ, και ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να σταθεροποιηθεί ο ζουρλομανδύας του ευρώ πάνω στο σώμα του Ελληνικού Λαού.
Επειδή το Έθνος των Ελλήνων ίσταται πάνω απ’ όλα, δεν σκοπεύουμε να θεωρηθούμε συνυπεύθυνοι για τις εγκληματικές αποφάσεις της νέας κυβερνήσεως. Επειδή ο Σύριζα θα συνεχίσει την ίδια μνημονιακή πολιτική(με άλλο όνομα, με μικρές διαφοροποιήσεις), ο Ελληνικός Λαός πρέπει να παύσει να καταναλώνει hopium. Σύντομα θα κληθεί από τις περιστάσεις να ωθήσει τον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα σε νέα φάση.

11 comments:

 1. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όντως το κόμμα των Η.Π.Α., ενδέχεται να δούμε ρήξη μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδος, και να εμφανιστούν οι Η.Π.Α. ως σωτήρες και προστάτες.

  ReplyDelete
 2. Mπράβο Ιφικράτη! Η αγαπημένη μας φωνή επέστρεψε!

  ReplyDelete
 3. Δὲν θέλω νὰ ῥωτήσῳ: «ποῦ χάθηκες;» ἀλλὰ θὰ πῷ ὁτι χαίρομαι πολὺ ποὺ ἀκούω καὶ πάλι μία λογικὴ φωνή.

  ReplyDelete
 4. pou xatikes amyra, kala eisai pia i gnomi sou gia x.a. poy ekane kolotoumpes ston syriza?

  ReplyDelete
 5. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ε Ι Ν Α Ι δημιούργημα της ΝΤΠ και των ΗΠΑ. Για αυτό πήγε τρεις φορές ο Τσίπρας στις ΗΠΑ, να πάρει το χρίσμα και για αυτό τον προωθεί και τον στηρίζει και η Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία αποβλέπει στον θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας (και θα τα καταφέρει όπως πάει), καθώς και πολιτική καριέρα για το γιο της με τα ροζοπράσινα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ΗΠΑ ήδη κάνουν δηλώσεις υπέρ της Ελλάδας μέσω στόματος Ομπάμα. Αλήθεια, τυχαίο που ''συμπίπτει'' ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να είναι νέγρος σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης και ισοπέδωσης των εθνοτήτων? Είναι τυχαίο που στην Ελλάδα ο νεόκοπος πρωθυπουργός της μέσα στις εξαγγελίες του έχει και την απόδοση ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ στους τριτοκοσμικούς μουσουλμάνους ΛΑΘΡέποικους? ... Σαφέστατα και ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι τυχαίο!...

  ReplyDelete
 6. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επάνοδο σας.
  Αυτό που με στενοχώρησε όλο αυτό το διάστημα της απουσίας ήταν τα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης που έφθασαν τα 146 και τα περισσότερα ήταν από άσχετους, από χριστιανόπληκτους, από ανθρώπους που έγραφαν μόνο και μόνο γιατί πίστευαν ότι μπορούν να βρίζουν ελεύθερα.
  Κοιτούσα καθημερινά για κάποια νέα ανάρτηση και βλέποντας ότι δεν υπάρχει, κοιτούσα τα σχόλια που ήταν εμετικά. Όποιος έχει διαφορετικές ιδέες μπορεί να παραλήψει την είσοδο σε σελίδες που διαφωνεί.
  Θα ήταν καλύτερα να είχε αφαιρεθεί η δυνατότητα σχολιασμού για όλους, παρά να αναρτώνται τόσο φρικτά σχόλια από ανεγκέφαλους.
  Όσο για την επικαιρότητα, η νέα κυβέρνηση μόνο για τους λαθρεποίκους έσπευσε να δεσμευτεί, λέγοντας ότι θα δώσει σε όλους "ιθαγένεια", λες και οι λαθρο μπορούν να γίνουν Έλληνες το Γένος! Υπηκοότητα μόνο μπορούν να δώσουν, την ιθαγένεια ή την έχεις ή όχι, δεν δίνεται.
  Ακόμα δείχνουν πρόθυμοι να αγνοήσουν την απόφαση του συμβουλίου επικρατείας που έκρινε το θέμα αντισυνταγματικό. [Βέβαια το Σ.Ε. έκρινε το μνημόνιο συνταγματικό!!!! ]

  ReplyDelete
 7. δεν ειναι μονο το οικονομικο και η πτωχευση ιφικρατη αυτα ειναι ησσονος σημασιας
  οι νεο-μπολσεβικοι θα καταστρεψουν την ελλαδα σε ολα τα εθνικα θεματα. θα δωσουν το ονομα μακεδονια στους βουλγαροσκοπιανους, τη θρακη αιγαιο νησια και υπολοιπη κυπρο με αυτονομιες ειδικες ζωνες και τετοια στους τουρκους τη βορειο και νοτιο ηπειρο στους τουρκαλμπανους και κυριως δικαιωμα ψηφου σε μερικα εκατομυρια λαθροεποικους (και θα φερουν αλλους τοσους) δολοφονιες εθνικιστων αγωνιστων και τσακισμα καθε τι εθνικου και ελληνικου (αντιφασισμος θα το λενε)

  αρα πρεπει επειγοντως να φτιαχτει ενα λαικο εθνικιστικο κινημα με βαση τη χα και να παρει κοσμο απολους τους χωρους απο ακρα δεξια ως ακρα αριστερα, αλλιως ειμαστε τελειωμενοι μαυτους τους μισελληνες μπολσεβικους που ειναι τρισχειροτεροι απο τους πανιβλακες χριστιανοδεξιουληδες-αστουληδες

  που ησουν ολους αυτους τους μηνες δωσε εξηγησεις!

  ReplyDelete
 8. ΙΙΦΙΚΡΑΤΗΑΔΕΡΦΕΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕΓΙΑΤΗΝΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣΟΥΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

  ReplyDelete
 9. Η LE PEN ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. Ο FARAGE ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΤΟΣΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.......ΒΛΕΠΕ ΣΚΩΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ....... ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ, ΑΜΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.........

  ReplyDelete
 10. Καλησπερα στους Ελληνες και τον αξιο Υφικρατη που επανηλθε δριμυτερος! Παρακολουθω καιρο το ιστολογιο σου καθως και τις αποψεις σου για μειζονα εθνικα ζητηματα και σε βρισκω απολυτως σωστο! Συμφωνα με την πολιτικη φιλοσοφια σου Υφικρατη και τους τομεις που αναφερεσαι,βρισκω πολλα κοινα σημεια οσο αναφορα την αριστοκρατια κτλ με ενα εθνικοσοσιαλιστικο-εθνικοκοινωνικο συστημα,που πιστευω οτι θα εβγαζε την πατριδα μας απο τον βουρκο που εχει βυθιστει χρονια τωρα! Εαν θελεις απαντησε μου σε μια ερωτηση μιας και ειμαι πολυ νεοτερος σου (ηλικιακα-πολιτικα),πιστευεις οτι ενα τυπου εθνικοσοσιαλιστικου συστηματος (οικονομικο-κοινωνικο-γεωπολιτικο) τομεα θα μπορουσε να ωφελησει την πατριδα? Ευχαριστω

  ReplyDelete