Wednesday, February 25, 2015

Έχουμε τετρακομματική συγκυβέρνηση Σύριζα-ΝΔ-Πασοκ-ΑΝΕΛ



Μετά τις όρνιθες του Σύριζα ακολουθούν τα πρόβατα. Τελικά ο Σύριζα δεν είναι κόμμα, πρόκειται για ζωολογικό κήπο.

Ο Τσίπρας τους κάλεσε (λέει το ρεπορτάζ), να δηλώσουν αν διαφωνούν ή συμφωνούν με το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές, και τα πρόβατα στην κλειστή συνεδρίαση την υπερψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία!

Μέσα σε ένα μήνα ο Σύριζα ξεπέρασε σε ταχύτητα κυβιστήσεων ακόμη και τον Καρατζαφέρη. Ο Καρατζαφέρης μπροστά στον Τσίπρα είναι βράχος ηθικής.

Τα πρόβατα έχουν την αίσθηση ότι μετά από αυτό το έγκλημα θα παραμείνουν για πολύ στην εξουσία. Η λαϊκή οργή γρήγορα θα ξεχειλίσει. Οι κρεμάλες στο Σύνταγμα πλησιάζουν.

Οι συριζαίοι βουλευτές ταυτίζονται πλήρως με μνημονιακούς βουλευτές όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης. Δεν διαφέρουν σε τίποτε. Στο ίδιο κόμμα είναι. Όπως λέγαμε Πασοκ-ΝΔ συγκυβέρνηση, τώρα έχουμε Σύριζα-ΝΔ-Πασοκ-ΑΝΕΛ συγκυβέρνηση.

Η είδηση όπως αναπαράγεται από το Πρώτο Θέμα:

"Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, απευθύνθηκε στους βουλευτές του, λέγοντας: "Θέλω να ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε, κι αν υπάρχει κάποιος που θα καταψήφιζε, θέλω να το πει εδώ".

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να τεθεί το θέμα της συμφωνίας σε ψηφοφορία στο τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπως και έγινε με τη συντριπτική πλειοψηφία να υπερψηφίζει τόσο τη συμφωνία με τους δανειστές όσο και το περιεχόμενο της λίστας Βαρουφάκη. Με την ψηφοφορία αυτή, η οποία ήταν ενδεικτική και δεν έγινε καταμέτρηση - κάτι που αφήνει περιθώριο για διαφορετικές εκτιμήσεις - ολοκληρώθηκε μετά από 9 ώρες η μαραθώνια συνεδρίαση του οργάνου."


1 comment:

  1. Ο Καρατζαφέρης είναι ΜΑΚΡΑΝ πιο σοβαρός από όλους τους μνημονιακούς ξεφτύλες.
    ΠΑΣΟΚ /ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΝΔουλα ψηφισαν με χερια και με ποδια ολα τα μνημονια.
    .
    Δεν υπερασπιζομαι προφανως τον Καρατζαφερη, αλλα ειναι ο πιο μαγκας και αδικημενος από τους δωσιλογους

    ReplyDelete