Monday, February 9, 2015

Ο κ. Βαρουφάκης εξευτελίζει την Ελλάδα και τον Λαό με τις απαράδεκτες δηλώσεις του


Είμαι περίεργος να δώ για πόσο ακόμη θα ανέχεται ο Ελληνικός Λαός να τον εξευτελίζει κατ’ αυτόν τον τρόπο ένας αμόρφωτος Πασόκος, ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί με ξένους ηγέτες δηλώνει Ευρωπαίος, ουδέποτε  Έλλην. Να υπογραμμίσουμε ότι στις συνεντεύξεις τύπου στο εξωτερικό συνεχώς μιλά αγγλικά, ποτέ ελληνικά.
Έφθασε στο σημείο να δηλώσει ότι οι απειλές και οι εκβιασμοί που υφίσταται η Ελληνική κυβέρνηση δεν συνάδουν με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη! Αν είχε μελετήσει ιστορία δεν θα εκστόμιζε τέτοιες ανοησίες. Αν είχε μελετήσει τί μας έκαναν οι «σύμμαχοι» και «φίλοι» ευρωπαίοι στις τέσσερις προηγούμενες χρεωκοπίες του νεοελληνικού  κράτους, δεν θα έλεγε αυτές τις ανοησίες.
Ο ιμπεριαλισμός και η αποικιοκρατία συνάδουν πλήρως με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, αμόρφωτε και ανιστόρητε κύριε Βαρουφάκη.
Είναι πασιφανές ότι στον Σύριζα με εξαίρεση τον Λαπαβίτσα και ωρισμένες οργανώσεις στην βάση του, δεν τους ενδιαφέρει ότι τους εξευτελίζει ο Βαρουφάκης κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ίσως διότι η ηγεσία του Σύριζα έχει αποφασίσει να εξευτελιστεί υποτασσομένη στις απαιτήσεις της ΕΕ και να έχει την τύχη του Πασοκ.
Σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του Βαρουφάκη:
Δεν θα σκίσει το μνημόνιο, αντιθέτως θα εφαρμόσει το 70% των μνημονιακών δεσμεύσεων. Δηλαδή ο Σύριζα εξελέγη για να εφαρμόσει το 70% του μνημονίου! Έπρεπε να το πει προεκλογικώς ο κ. Τσίπρας να βλέπαμε τί ποσοστό θα ελάμβανε στις εκλογές.
Δεν πρόκειται να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό του 2015 που συνέταξε η προηγουμένη κυβέρνηση, ούτε θα θέσει σε κίνδυνο το πρωτογενές πλεόνασμα. Δηλαδή η φοροληστρική πολιτική της προηγουμένης κυβερνήσεως θα συνεχιστεί χωρίς αναθεώρηση. Απλώς ο κ. Βαρουφάκης ζητά καλύτερη συμπεριφορά από τους εταίρους. Τί σημαίνει "καλύτερη συμπεριφορά", μόνον ο ίδιος το ξέρει. Συμπεριφέρεται λες και συμμετέχουμε σε διαγωνισμό δημοσίων σχέσεων και όχι σε οικονομικό πόλεμο.

No comments:

Post a Comment