Thursday, February 19, 2015

Η πολιτική αυτοκτονία του Σύριζα δεν έχει προηγούμενο


Υπεσχέθη διευθέτηση κόκκινων δανείων, αύξηση κατώτατου μισθού στα 750, και 100 δόσεις σε ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ακόμη και αυτά τα ψίχουλα, μετά το αίτημα Βαρουφάκη για επέκταση της δανειακής συμβάσεως, πρέπει να έχουν την σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Αν δεν εγκριθούν από τις Βρυξέλλες δεν θα μπορεί να τα υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Πόσο ηλίθιος πολιτικά πρέπει να είναι κάποιος και πόσο εθελόδουλος για να διαπράξει μία τέτοια ανόητη ενέργεια;

Υπεσχέθησαν πράγματα που σε λίγες ημέρες δεν θα μπορούν να υλοποιήσουν διότι δεν θα έχουν την σύμφωνη γνώμη των δανειστών.

Μίλησαν για επαναπροσλήψεις απολυμένων στο δημόσιο. Πώς; Αφού δεσμεύτηκαν ότι δεν θα παρεκκλίνουν από τον τρέχοντα προϋπολογισμό. Η άλλη λύση είναι τα περίφημα ισοδύναμα. Για κάθε κοινωνική παροχή του Σύριζα στις καθαρίστριες θα του ζητούν να κάνει περικοπές από τις πχ νοσηλευτικές δαπάνες.

Η εμμονή του Σύριζα με την πάταξη της φοροδιαφυγής είναι μία αρρωστημένη αντίληψη. Την στιγμή που έχει καταρρεύσει η κοινωνία και η οικονομία, εμφανίζεται η Βαλαβάνη για να κυνηγήσει φοροφυγάδες!!! Αντί να πατάξουν την φορολογία, θέλουν να συλλάβουν ανύπαρκτη φορολογική ύλη.

Τώρα που διαπίστωσαν στην ΕΕ το πόσο όρνιθες είναι η ηγεσία του Σύριζα και ότι πήγαν στις διαπραγματεύσεις χωρίς Σχέδιο Β, πάμε στοίχημα ότι θα τους επιβάλλουν ακόμη και αύξηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ και νέα μείωση των συντάξεων;

No comments:

Post a Comment