Friday, February 20, 2015

Σήμερα τελείωσαν οι κυβιστήσεις του Σύριζα. Από εδώ και πέρα μόνον περιστροφές με ιλιγγιώδη ταχύτητα


Η έκβαση της σημερινής διαπραγματεύσεως απέδειξε το πόσο επικίνδυνοι για τον Λαό και πόσο αιθεροβάμονες είναι όσοι αρνούνται το εθνικό μας νόμισμα. Με την παραμικρή ένδειξη παρεκκλίσεως από το μνημόνιο ο εχθρός εκβιάζει με διακοπή χρηματοδοτήσεως των τραπεζών και του κράτους.
Υπάρχουν ακόμη αρκετοί Έλληνες που δεν κατανοούν την έννοια της νομισματικής ανεξαρτησίας. Νομίζουν ότι το χρήμα είτε τυπώνεται στην ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα είτε στην Ελλάδα, είναι το ίδιο πράγμα.
Το νόμισμα δεν είναι πολιτικώς ουδέτερο. Εκφράζει σχέσεις εξουσίας.
Ο Σύριζα φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη για την σύγχυση του Ελληνικού Λαού στο ζήτημα του νομίσματος. Προεκλογικώς τον διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει το ευρώ, δηλαδή τον βασικό μοχλό εκβιασμού των ξένων δανειστών.
Σήμερα δέχτηκε ένα ηχηρό ράπισμα από την ΕΕ προσυπογράφων όλα όσα ηρνείτο προεκλογικώς, και αντί να αναγνωρίσει την ανάγκη νομισματικής ανεξαρτησίας, ξεκίνησε μία κατάπτυστη επικοινωνιακή αντεπίθεση για να πείσει τον Λαό ότι τάχα το μνημόνιο τελείωσε, ότι τάχα η τρόικα δεν θα ξανάρθει, ότι τάχα δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα λιτότητος, που προκαλούν κλαυσίγελο.
Εδώ και 15 μέρες η ηγεσία του Σύριζα διαλαλούσε ότι δεν θα προβεί σε καμμία μονομερή ενέργεια (εις βάρος των δανειστών). Σήμερα προέβη σε μία μονομερή ενέργεια, εις βάρος του Λαού. Υπέγραψε παράταση του μνημονίου και επέκταση της αποικιοκρατικής δανειακής συμβάσεως.
Από εδώ και πέρα ο Σύριζα δεν θα κάνει κυβιστήσεις. Μόνον περιστροφές με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Η μία μονομερή ενέργεια θα διαδέχεται την άλλη. Αλλά οι μονομερείς ενέργειες θα γίνονται πάντα εις βάρος του Λαού. Ποτέ εις βάρος των ξένων δανειστών.

2 comments:

  1. Με γεια το καινούργιο μας μνημόνιο. Ο λαός μας είναι περίφανος αλλά κουτός.

    ReplyDelete
  2. Όποιος παρακολουθούσε το χρηματιστήριο ήξερε ότι αυτή η συμφωνία θα συνέβαινε.

    ReplyDelete