Wednesday, February 25, 2015

Η απαίτηση του Λαού είναι σεισάχθεια και όχι 100 δόσεις για πλασματικά χρέη



Πρέπει να εμμένουμε σε όλους τους τόνους ότι ακόμη και αν η κατοχική κυβέρνηση Σύριζα νομοθετήσει τις 100 δόσεις στα ληξιπρόθεσμα χρέη, την αποτροπή των πλειστηριασμών, και την διευθέτηση των «κόκκινων» δανείων, αυτό σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί ανάσα για τον Λαό.

Δεν είμαστε στο 2010 όπου αρκετός κόσμος είχε κάποια χρήματα στην άκρη. Τώρα καταρρέουν ολόκληρες οικογένειες και βρίσκονται στον δρόμο.

Τα χρέη προς το Δημόσιο στην πλειοψηφία τους είναι πλασματικά. Τα ενέγραψαν στον προϋπολογισμό οι προηγούμενες κατοχικές κυβερνήσεις και τα βεβαίωσαν κατοχικές φορολογικές αρχές.

Το να μας καλεί μία νέα κατοχική κυβέρνηση να πληρώσουμε σε 100 δόσεις τα πλασματικά χρέη που ενέγραψαν και βεβαίωσαν οι προηγούμενες κατοχικές κυβερνήσεις, είναι συνέχεια της κατοχής, και σε καμμία περίπτωση ανάσα για τον Λαό.

Δεν πρέπει να δεχόμαστε την παρέκκλιση από το διακύβευμα και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Το διακύβευμα είναι η σεισάχθεια, και όχι η αύξηση των δόσεων.

1 comment:

  1. όπως έγραψα και σε ένα προηγούμενο σχόλιο μου ειναι νταβατζιλίκη τόσο οι προσαυξήσεις όσο και η 100 δόσεις διότι
    1) αν μπεις σε ρύθμιση των 100 δόσεων σε κανουν μια μείωση των προσαυξήσεων της άξεως τον 50 %, το αλλο 50% καπέλο γιατί να το πληρώσεις αφου είναι καθαρά τοκογλυφικό
    2)100 δοσεις σου λένε, ποιος είπε οτι εχω για να μπω στις ρυθμησεις των 100 δοσεων και γιατι να μην γινουν 200 ή οσες αντεχει ο καθενας να πληρώσει χωρις να πρεπει να πληρωσει τις προσαυξησεις

    ReplyDelete