Tuesday, February 17, 2015

Μην πληρώνεις τον Draghi μέχρι να σου διαγράψει το χρέος...

             

         

Επειδή η κυβέρνηση του Σύριζα απεφάσισε να αυτοκτονήσει πολιτικώς, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν χαρακίρι και οι οπαδοί του. Τους προτείνουμε να αλλάξουν το συναίσθημα που νοιώθουν από ελπίδα σε οργή.

Ο Σύριζα από την πρώτη ημέρα του έξωθεν επιβληθέντος μνημονίου το 2010, επέμενε σε λογιστικό έλεγχο του χρέους, για να μάθει ο Λαός πώς και ποιοί δημιούργησαν το χρέος. Αντ’ αυτού ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμμία αναφορά στις προγραμματικές του δηλώσεις για λογιστικό έλεγχο του χρέους. Αυτό και μόνον έπρεπε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους ψηφοφόρους του Σύριζα.

Μαζί με τον κ. Βαρουφάκη ετοιμάζονται να καταθέσουν αίτηση παρατάσεως της δανειακής συμβάσεως, άλλη μία κυβίστηση από τις δεκάδες που έχουν κάνει μέσα σε 20 ημέρες κυβερνητικής θητείας. Το μόνο που ψάχνουν είναι το επικοινωνιακό τέχνασμα για να παρουσιάσουν την κυβίστηση ως αντιστασιακή πράξη.

Ούτε λογιστικός έλεγχος, ούτε διαγραφή του χρέους ακούστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις. Τώρα ετοιμάζουν την πρώτη παράταση του μνημονίου. Θα ακολουθήσει και το αίτημα νέου μνημονίου.

Κάθε μέρα που περνά και μία κυβερνητική κυβίστηση. Μέχρι χθές δεν συζητούσαν την παράταση του μνημονίου, σήμερα μας λένε ότι θα αιτηθούν παράταση της δανειακής συμβάσεως αλλά όχι των μνημονιακών δεσμεύσεων. Αυτό αποτελεί προσβολή της νοημοσύνης των ξένων δανειστών. Ζητάς νέα δάνεια, χωρίς να διαθέτεις Σχέδιο Β κατά δήλωσή σου, και απαιτείς να μην υποστείς τους όρους των δανειστών.

Όσο περισσότερο φωνάζει στο εσωτερικό η ηγεσία του Σύριζα ότι θα καταργήσει τα μνημόνια, τόσο περισσότερες δεσμεύσεις αναλαμβάνει στο εξωτερικό έναντι των ξένων δανειστών.

Για εμάς τους πολιτικούς υπάρχει η λυδία λίθος, ο σιδερένιος νόμος της αληθείας δια του οποίου ο Λαός εύκολα μπορεί να καταλάβει τίς προθέσεις μας: «Actions speak louder than words», οι πράξεις ηχούν δυνατότερα από τα λόγια.

Μην ακούτε τί λέει ένας πολιτικός. Προσέξτε τις πράξεις του. Οι πράξεις του προδίδουν τις προθέσεις του, όχι τα λόγια του. Η ηγεσία του Σύριζα είναι ικανή να υπογράψει 100 νέα μνημόνια και να παρουσιαστεί στον Λαό ισχυριζόμενη ότι έσκισε το μνημόνιο του Παπανδρέου...

Η καλύτερη συμβουλή για τους ρομαντικούς Συριζαίους που δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα και καταναλώνουν (h)opium, είναι οι στίχοι από το τραγούδι του ιρλανδού βάρδου Chris de Burgh, “Don’t pay the ferryman until he gets you to the other side”.


And then the ferryman said

"There is trouble ahead
So you must pay me now," "Don't do it"
"You must pay me now," "Don't do it"
And still that voice came from beyond

"Whatever you do
Don't pay the ferryman
Don't even fix a price
Don't pay the ferryman
Until he gets you to the other side"

Ό,τι και να κάνεις, μην πληρώνεις τους αποικιοκράτες, ούτε να συμφωνήσεις σε τοκοχρεολύσια, μην πληρώνεις τους αποικιοκράτες, μέχρι να σου διαγράψουν το χρέος...

No comments:

Post a Comment