Thursday, February 12, 2015

Η μόνη ρήξη που θα επιτύχει ο Σύριζα θα είναι η ρήξη με τον Λαό


Όλα δείχνουν ότι ο Σύριζα θα μιμηθεί τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος όταν εκπροσωπούσε την Ελλάδα ως υπουργός εξωτερικών, προξενούσε καταστροφή στα εθνικά μας συμφέροντα και μετά έδινε εντολή στα ελεγχόμενα μμε να παρουσιάσουν τις πράξεις του ως μεγάλη εθνική επιτυχία.
Η φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο Σύριζα είναι "συμβιβασμός", "αμοιβαίες υποχωρήσεις", "πρόγραμμα γέφυρα", "πρωτογενή πλεονάσματα", "σεβασμό στις υποχρεώσεις της χώρας έναντι της ΕΕ". Την ρήξη ως λέξη την θυμάται μόνον όταν απευθύνεται στους Έλληνες.
Φαίνεται ότι ο Σύριζα αποδέχεται πλήρως την συνέχιση του μνημονίου, χωρίς βασικές αλλαγές, μόνον με μικροδιορθώσεις όπως αντί για 4% πρωτογενές πλεόνασμα να κατεβεί στο 1.5%.Θα γλυτώσει κάποιες αποκρατικοποιήσεις για να έχει να λέει κάτι στους κρατικοδίαιτους οπαδούς του, και φυσικά θα αλλάξει την ονομασία του μνημονίου και της τρόικα για να το συνεχίσει με άλλη ονομασία. Κλασσική περίπτωση εξαπατήσεως του Λαού.
Η πτέρυγα Λαφαζάνη δεν έχει το σθένος για ανατροπή και διάσπαση της κυβερνήσεως. Θα φωνάξει, θα διαμαρτυρηθεί, ενδεχομένως να παραιτηθεί από τον υπουργικό θώκο, αλλά μέχρι εκεί.
Παρατηρείστε ότι τα ελληνόφωνα μμε θα μεγεθύνουν τα ψίχουλα που απέσπασε ο Σύριζα, και θα υποβιβάσουν το γεγονός ότι θα συνεχιστεί το 90% του μνημονίου.
Το κωμικοτραγικό της υποθέσεως είναι ότι έχουν σχηματιστεί ένα σωρό οργανώσεις, ομάδες, επιτροπές που ενώ δεν είναι Σύριζα, και ενώ κατανοούν ότι ο Σύριζα δεν μπορεί ή δεν θέλει την ρήξη με την ΕΕ, εν τούτοις αυτοί θέλουν να διαδηλώνουν υπέρ της κυβερνήσεως με σύνθημα "να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση".
Όταν μία κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με τον εχθρό, δεν την ζητάς να μην υποχωρήσει. Την ανατρέπεις χωρίς ηθικές αναστολές. Χίλιες φορές καλύτερα αλλαγή κυβερνήσεων κάθε 3-4 μήνες παρά συνέχιση του μνημονίου με αριστερή κυβέρνηση.
Από την οπτική γωνία των επαναστατών η εξέλιξη είναι όπως την περιμέναμε. Θα τελειώσει πολύ γρήγορα ο μήνας του μέλιτος μεταξύ Λαού και Σύριζα και θα αρχίσει η μετωπική σύγκρουση. Όταν ο Σύριζα ψηφίσει τα πρώτα αντιλαϊκά μέτρα, διότι αυτό θα απαιτήσει το νέο μνημόνιο για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση, τότε ο Λαός θα χαρακτηρίσει τους βουλευτές του προδότες.
Η πολιτική ατιμία του Σύριζα είναι ότι εγκλωβίζει τον Λαό μας στην ευρωζώνη. Αντί να ανοίξει την συζήτηση στα μμε για επαναφορά του εθνικού μας νομίσματος, προτιμά να αυτοεξευτελίζεται μπροστά στους ευρωπαίους γραφειοκράτες και να οδηγεί έναν υπερήφανο λαό στην εξαθλίωση, για χάρη του ευρώ.
Η πτώση του Σύριζα θα είναι ταχύτερη από του Πασοκ. Με Βαρουφάκη, Παναρίτη, Lazard, Δραγασάκη, Σταθάκη, και Τσακαλώτο, στο οικονομικό επιτελείο, η μόνη ρήξη που θα κάνει ο Σύριζα θα είναι με την εκλογική του βάση. Ποτέ με την Ε.Ε. και το μνημόνιο.

6 comments:

  1. Αυτός ο υπερήφανος λαός μόνο για τα λεφτά ενδιαφέρετε , είναι ο ίδιος λαός που ψήφησε GAP , Κωστάκη , Αντωνάκη είναι οι ίδιοι που αύριο θα βρίζουν των Τσιπρα . Μην ξεχνάς τα 400 χρόνια με τους Οθωμανούς για να «ξυπνήσει» το γένος . Είμαστε λίγο αργόστροφοι .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αργόστροφος άσχετος είσαι εσύ που κάνεις κριτική χωρίς να γνωρίζεις γρί ιστορία . Δεν χρειάστηκαν ανόητε 400 χρόνια για να ξυπνήσει το γένος μας . Οι έλληνες έκαναν δεκάδες επαναστάσεις οι οποίες δυστυχώς κατέληγαν σε χιλιάδες αποκεφαλισμούς και σε ποτάμια αίματος . Διάβασε επική δημοτική ποίηση του 1600 για να δεις τι και πως το υπέστησαν .

      Delete
  2. ΟΚ έχεις δίκιο , αναμένουμε λυπών την επανάσταση , παρεμπιπτόντως
    εγώ δεν γνωρίζω κανένα που να θέλει να χάσει το κεφάλι του ούτε καν το ευρώ του μιας και αν του μιλάς για δραχμή τον πιάνει σύγκρυο .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι τώρα τα προβλήματά μας λύνονται με επανάσταση , αλλά με ευφυία διπλωματία συνοχή και συστηματική δουλειά . Τα οποία βέβαια είναι πολύ πιό δύσκολα . Άλλωστε είμαστε τόσοι λίγοι οι πραγματικοί Έλληνες που πρεπει να αλληλοπροστατευόμαστε .

      Υ Γ Προτιμώ τον όρο εθνεγερσία και όχι επανάσταση βέβαια .

      Delete
  3. ελπίζω η πτέρυγα Λαφαζάνη να βγάλει τα μαχαίρια και να ξεκαθαρίσει την θέση της....

    Επίσης προτείνω στον ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. Να φτιάξει μια ακαδημία που να ασχολείται με εκπαίδευση αρχαίων πολεμικών τεχνών.

    ReplyDelete
  4. Το πιό ωραίο ήταν που είπε ο μπαρουφάκης ότι η Lazard θα προσφέρει τις υπηρεσίες της ΑΜΙΣΘΙ!!!
    Μετά από αυτό θα ήθελα κάποιος να με ενημερώσει πως να επικοινωνήσω μαζί τους, προκειμένου να τους προσλάβω κι εγώ για να διαμορφώσουν το επιχειρηματικό μου σχέδιο που θα με βγάλει από την ανέχεια.......
    Η παναρίτη θα πληρώνεται;
    Αληθεύει ότι ο δραγασάκης θα προσλάβει 20 συμβούλους; [οι προηγούμενοι είχαν 40 - 50 συμβούλους, οπότε ετούτοι εδώ κάνουν οικονομία!]

    ReplyDelete