Friday, January 3, 2014

Ο πόλεμος στην Φαλούτζα και πώς πρέπει να διεξαχθεί


Η είδηση για την επικράτηση των ισλαμιστών στην Φαλούτζα:
Έχω γράψει κατ’ επανάληψιν ότι το κίνημα Επανελληνίσεως θα πρέπει να ασχολείται με τις στρατηγικές σπουδές και να χαράσσει υψηλή στρατηγική ακόμη και για θέματα που αυτή την στιγμή δεν έχει την δύναμη να τα επηρεάσει.
Ξεχνούν αρκετοί Έλληνες ότι για να επιτευχθεί μία ριζική αλλαγή στο υλικό πεδίο, θα πρέπει να προηγηθεί μία μακροχρόνια και ριζική αλλαγή στο πεδίο των ιδεών.
Η είδηση μας έρχεται από το Ιράκ. Μετά από αρκετά χρόνια, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, ανακαταλαμβάνει την Φαλούτζα, η οποία ήταν προπύργιο των τζιχαντιστών από το 2004 μέχρι το 2007.
Από το 2007 οι δυτικοί και οι σύμμαχοί τους υπό τον Αμερικανό στρατηγό David Petraeus, εξεδίωξαν τους ισλαμιστές μετά από αιματηρό πόλεμο με τεχνικές καταστολής της ισλαμικής ανταρσίας.
Το 2011 απεχώρησαν οι τελευταίοι Αμερικανοί στρατιώτες από το Ιράκ. Αλλά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η Αλ-Κάιντα ανακαταλαμβάνει περιοχές τις οποίες είχε παλαιότερα υπό τον έλεγχό της.
Γιατί συνέβη κάτι τέτοιο; Γιατί απέτυχε η αμερικανική καταστολή της ισλαμικής ανταρσίας;
Σε αυτό το άρθρο μας απασχολεί η στρατηγική των Αμερικανών στην αντιμετώπιση του ισλάμ και όχι η αμερικανική ηθική στο ζήτημα της εισβολής στο Ιράκ. Μας απασχολεί ο τρόπος σκέψεως των Αμερικανών στρατηγών διότι αρκετοί Έλληνες στρατιωτικοί τους μιμούνται αφού συνήθως παρακολουθούν σεμινάρια στρατηγικών σπουδών στην Αμερική.
Στην ομιλία μου στο Κιλκίς, δήλωσα ότι μεταξύ των Αμερικανών μορφωμένων στρατηγών και των Αφγανών αμορφώτων Ταλιμπάν, η ηγεσία των Ταλιμπάν ακολουθεί καλύτερη στρατηγική.
Οι σημερινοί Αμερικανοί στρατηγοί δεν ακολουθούν την στάση που κράτησαν με την ηττημένη ναζιστική Γερμανία, και την ηττημένη εθνικιστική Ιαπωνία. Εκεί το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν η λεγόμενη απο-ναζιστοποίηση. Οι Αμερικανοί στην ηττημένη Ιαπωνία κατήργησαν τα παραδοσιακά αυτοκρατορικά ήθη των Ιαπώνων. Τους έκαναν δημοκράτες. Τους γκρέμισαν όλα τα σύμβολα.
Οι σημερινοί Αμερικανοί στρατηγοί εμποτισμένοι από το δόγμα του πολυπολιτισμού, σε όσες χώρες εισβάλλουν, προσπαθούν να μην αλλάξουν τα ήθη και τα έθιμα. Σε αρκετές περιοχές έφθασαν στο γελοίο σημείο να επιβάλλουν σε γυναίκες πεζοναύτες να φορούν μαντήλα για να μην προσβάλλουν τους μουσουλμάνους κατοίκους των χωρών όπου είχαν εισβάλλει αμερικανικά στρατεύματα.
Αντιθέτως οι ηγέτες των Ταλιμπάν και των τζιχαντιστών, το πρώτο πράγμα που κάνουν όταν εισβάλλουν και καταλαμβάνουν μία περιοχή είναι να επιβάλλουν την Σαρία, να επιβάλλουν στις γυναίκες την πλήρη κάλυψη του προσώπου και του σώματός των, να επιβάλλουν στους άνδρες να αφήνουν μακριά γένια, να επιβάλλουν όλο τον ισλαμικό κώδικα.
Γιατί οι ισλαμιστές αλλάζουν δια της βίας τα ήθη και τα έθιμα; Προφανώς διότι έχουν περισσότερο μυαλό από τους Αμερικανούς στρατηγούς. Ξέρουν ότι οι αλλαγές σε μία κοινωνία για να είναι μόνιμες και μή-αναστρέψιμες πρέπει να αγγίξουν τα ήθη και τα έθιμα.
Η ηγεσία των Αμερικανών έχει άλλη αντίληψη. Με την αντι-τρομοκρατική στρατηγική της προξενεί προσωρινού χαρακτήρος αλλαγές. Σκοτώνει τους τζιχαντιστές, κτίζει υδραγωγεία, οργανώνει τοπικές εκλογές, επιτρέπει στις μουσουλμάνες να πάνε στο σχολείο.
Έτσι η Αμερική χάνει τον πόλεμο από το ισλάμ.
Εμάς τους Έλληνες στο θρήσκευμα μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να σχηματίσουμε ξεκάθαρη άποψη για το τί πρέπει να πράξουμε σε ανάλογες περιπτώσεις όταν αντιμετωπίζουμε ανταρσία τζιχαντιστών ή σύγκρουση με μονοθεϊστές.
Η σωστή στρατηγική είναι να προξενούμε μόνιμες αλλαγές στις περιοχές που θα απελευθερώνουμε. Δεν αρκεί να καταργούμε όλα τα ήθη και τα έθιμα των μονοθεϊστών, πρέπει να επαναφέρουμε τις εθνικές πολυθεϊστικές προχριστιανικές και προϊσλαμικές θρησκείες.
Αυτό ήταν το βασικό λάθος της Γαλλικής και της Ρωσσικής επαναστάσεως, 1789 και 1917, αντιστοίχως.
Δημοκράτες και κομμουνιστές κτύπησαν τον χριστιανισμό, αλλά δεν επανέφεραν την θρησκεία των Δρυίδων, ούτε την πολυθεϊστική θρησκεία των Σλάβων.  Με αποτέλεσμα ο καθολικισμός να επανεμφανιστεί στην Γαλλία, και η ορθοδοξία στην Ρωσσία.
Επειδή οι σημερινές και οι μελλοντικές γενεές Ελλήνων θα αντιμετωπίσουν πόλεμο από τους μονοθεϊστές και κάποια στιγμή θα συμμετάσχουμε σε θρησκευτικές πολεμικές επιχειρήσεις ανά την υφήλιο, πρέπει να απελευθερωθούμε από τις πνευματικές παγίδες του δυτικού κόσμου, και τα ενοχικά συμπλέγματα κάποιων πολυθεϊστών εν Ελλάδι, οι οποίοι μιλούν για θρησκευτική ανοχή.
Η ανοχή πρέπει να εφαρμόζεται μονομερώς. Για τους Έλληνες ποτέ δεν αποτελεί αμφίδρομη επιλογή. Οι μονοθεϊστές πρέπει να διασχίσουν την γέφυρα προς τις Εθνικές Παραδοσιακές Πολυθεϊστικές θρησκείες. Ποτέ δεν αφήνουμε περιθώριο για το αντίστροφο.
Πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία και τον τρόπο σκέψεως των Ελλήνων διπλωματών, στρατιωτικών, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων, και πολιτικών. Δεν αρκεί να τους επανελληνίσουμε. Θα πρέπει να καταρτίσουμε λεπτομερή σχέδια για το τί θα πράξουμε σε περιοχές του κόσμου όπως η Φαλούτζα.
Ένας Έλλην πολυθεϊστής στρατηγός στην θέση του David Petraeus, θα είχε αναγεννήσει τις πολυθεϊστικές προϊσλαμικές παραδόσεις, θα είχε εξοβελίσει όλα τα μονοθεϊστικά ήθη και έθιμα, θα απαγόρευε την ισλαμική μαντίλα στις ιρακινές γυναίκες, θα είχε καταργήσει την Σαρία, θα είχε επανασυγγράψει το Κοράνι ώστε να αντανακλά την πολυθεϊστική κοσμοαντίληψη, θα είχε κλείσει όλα τα σχολεία μαντράσα(ιεροδιδασκαλεία), θα είχε δημιουργήσει εκατοντάδες ισλαμικές σέκτες με διαφορετικό μανδύα ώστε να αναζωπυρωθεί η ενδοϊσλαμική σύγκρουση, θα είχε αλλάξει πλήρως τον κώδικα ενδυμασίας και διατροφής των μουσουλμάνων ανδρών και γυναικών, θα είχε απαγορεύσει την διακίνηση και μελέτη ισλαμικών βιβλίων, θα είχε επιτρέψει το αλκοόλ, την ομοφυλοφυλία και τις αμβλώσεις ώστε να εκσυγχρονιστούν οι ισλαμικές κοινωνίες.
Όσοι  Έλληνες στρατιωτικοί μιμούνται τον τρόπο σκέψεως του David Petraeus θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα με τον πολυδιαφημισμένο αλλά αποτυχημένο Αμερικανό στρατηγό.
Οι θρησκευτικοί ηγέτες των Ταλιμπάν, παρά το ότι δεν έχουν αποφοιτήσει από το West Point, διαθέτουν καλύτερη μακροπρόθεσμη στρατηγική. Το απέδειξαν ξεκινώντας από την ανατίναξη των δύο τεραστίων βουδδιστικών αγαλμάτων το 2001 στο Αφγανιστάν. Έκαναν μία πράξη που από τους ασχέτους σε ζητήματα στρατηγικής απεκλήθη «βάρβαρη», «απολίτιστη», κλπ.
Στον ψυχοθρησκευτικό πόλεμο δεν τίθεται ζήτημα πολιτισμού και ηθικής. Τίθεται ζήτημα νίκης. Οι Ταλιμπάν ήξεραν ότι για να επιβιώσει το δικό τους δόγμα, έπρεπε να αφανίσουν ένα μνημείο, ένα πολιτιστικό φρούριο του εχθρού. Κτύπησαν ένα όχημα της βουδδιστικής μνήμης και αισθητικής.
Το ζήτημα είναι να καταλάβουν οι μελλοντικοί Έλληνες πολυθεϊστές στρατηγοί ότι ο πόλεμος στην Φαλούτζα, θα είναι ένας πόλεμος μνήμης. Και σε αυτό τον πόλεμο, δεν έχουν θέση τα ισλαμικά μνημεία.

3 comments:

  1. Εαν καποιος κανει μια συγκριση με τον Μ.Αλεξανδρο και δηλωσει πως σεβαστηκε τις παραδοσεις των λαων,ας γνωριζει οτι τοτε δεν υπηρχε Ισλαμ.

    ReplyDelete
  2. Μόνον οι καθυστερημένοι και οι συναισθηματικώς κίναιδοι κάνουν συγκρίσεις με τον "μέγα" Αλέξανδρο των Μακεδόνων και τις σύγχρονες πολεμικές επιχειρήσεις. Εάν υπήρχε το Ισλάμ στην εποχή του "μ." Αλεξάνδρου, η Μακεδονία τώρα θα ήταν της βούργας και της σαρίας.

    Έρρωσθε

    Aθήναιος Αλέξανδρος Άμβραξ

    ReplyDelete
  3. Άλλαξε και η Αμερική, δεν εινε η ίδια που ήτανε δεκαετία του 1940, και αυτό έχει γίνει αντιληπτό. Εμείς πρέπει να είμαστε σταθεροι και αμετάβλητοι στις αξίες μας.

    ReplyDelete