Thursday, January 23, 2014

The quick fix mentality(η νοοτροπία της προχειρότητος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων)


Ο Ελληνικός Λαός καθημερινώς υφίσταται πιέσεις για να λοβοτομηθεί η πνευματική του ανεξαρτησία. Η κατοχική κυβέρνηση δια της πνευματικής υποδουλώσεως προσπαθεί να επιβάλλει μία νοοτροπία πρόχειρης αντιμετωπίσεως των προβλημάτων (The quick fix mentality).
Αυτή η ξενόφερτη νοοτροπία εμφανίστηκε στην διατροφή με το φαγητό από τα λεγόμενα φαστ φουντ, αντί της υγιεινής διατροφής.
Ενώ η διατροφή πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μία τελετουργία που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, τα φαστ φουντ απετέλεσαν την νοοτροπία των ξένων, καταστρέφοντας μακροπροθέσμως την υγεία του Λαού μας. 
Το ίδιο συμβαίνει και στο πρόβλημα της παχυσαρκίας. Πάλι η ξενόφερτη λύση επεκράτησε: διαιτητικά προϊόντα(χάπια, σκευάσματα, θερμικές ζώνες), αντί για γυμναστική που μακροχρονίως βελτιώνει την υγεία μας.
Στις δυσλειτουργίες που εμφανίστηκαν στις ερωτικές συνευρέσεις των ζευγαριών, ανακάλυψαν οι ξένοι το βιάγκρα, αντί του βασιλικού πολτού, της συναισθηματικής ισορροπίας, και της υγιεινής διατροφής. Επειδή οι Ελληνικές λύσεις φέρνουν μόνιμα αλλά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, είναι καλύτερες από τις προσωρινές αλλά βλαβερές λύσεις των ξένων.
Στο συναισθηματικό κενό που νοιώθει η Ελληνική νεολαία οι ξένοι ανακάλυψαν τα ναρκωτικά, αντί της καλλιέργειας ενός πλουσίου συναισθηματικού κόσμου μέσα από την Ελληνική παιδεία και την κοινωνική συναναστροφή.
Στον τομέα της υγείας ανακάλυψαν τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά, αντί για την διατήρηση ενός καθαρού φυσικού περιβάλλοντος, μαζί με ένα υγιές σώμα και πνεύμα, όπως επιτάσσει η ολιστική θεώρηση της Ελληνικής ιατρικής. Τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά δεν αποφέρουν καν προσωρινή ανακούφιση, οδηγούν πολλούς ασθενείς στον θάνατο.
Στην επενδυτική φιλοσοφία ξενόφερτη είναι και η νοοτροπία του «να γίνω πλούσιος σε μία ημέρα», αντί για την απόκτηση επενδυτικής παιδείας με μακροπρόθεσμη οπτική.
Στην αισθητική, προωθούνται τα μπότοξ και οι πλαστικές εγχειρήσεις, αντί για την εμπέδωση της ευγονικής η οποία χαρίζει μακροημέρευση βελτιώνοντας τον μέσο όρο του Λαού σε ποιότητα ζωής.
Στην δημοσιονομική πολιτική, επιβάλλεται μια δραματική αύξηση των φόρων με σκοπό την προσωρινή βελτίωση των λογιστικών καταστάσεων, αντί μίας δραστικής αυξήσεως των επενδύσεων η οποία θα βελτίωνε μακροπρόθεσμα τις λογιστικές καταστάσεις.
Αποτελεί λάθος να κατηγορούνται οι εταιρίες που παράγουν τα εν λόγω προϊόντα αντί της συγκεκριμένης νοοτροπίας. Η quick fix mentality, είναι υπεύθυνη για την μυωπική συμπεριφορά των Ελλήνων που μιμούνται τους ξένους.
Η αλλαγή στην συμπεριφορά σε λίγο καιρό δεν θα είναι αναγκαία, θα επιβληθεί εκ των πραγμάτων, καθώς το μοντέλο της προσωρινής ανακουφίσεως των προβλημάτων, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να συσσωρεύει τα προβλήματα στο μέλλον. 

8 comments:

 1. ιφικρατη κατεβαινουμε αθηνα την επομενη βδομαδα
  που μπορουμε να σε συναντησουμε υπαρχει καποιο γραφειο????

  ReplyDelete
  Replies
  1. Επικοινωνήστε μαζί του.

   τηλ: 6932353329

   Delete
 2. Μεγάλη η χάρη σου. Στην σελίδα 6 της ATHENS VOICE υπάρχει η φωτογραφία του Ξηρού απο το βίντεο, αλλά με άλλα πρόσωπα στα καδράκια από πίσω του. Στο καδράκι που έχει τον Άρη, ο αρθρογράφος ( που κατα σύμπωση ονομάζεται Νίκος Ζαχαριάδης) έχει βάλει εσένα.Το παρών έντυπο κάποτε άξιζε τον κόπο για μιά ματιά, ενώ τώρα είναι μιά νεοφιλελεύθερη σερβιέτα (ζητώ συγνώμη απο τις κυρίες) για Δαπιτοσυριζέους και λοιπούς τρέντουλες.

  Ζ

  ReplyDelete
  Replies
  1. Αυτό λες;

   http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/466/%CF%84%CE%B1-tweets-%CF%84%CE%BF%CF%85-forrest-gump-466

   Χαχαχαχ. Όλοι αυτοί από πίσω που έχει βάλει καμία σχέση μεταξύ τους δεν έχουν!

   Delete
  2. Ώπα καπετάνιο, ο μόνος που δεν έχει σχέση είναι ο Ιφικράτης.Οι υπόλοιποι τρείς είναι απο το ίδιο σόι.Των Πατριδοκαπηλόπουλαίων εάν έχεις ακουστά, στο Κοπροχώρι πρώτα σπίτια δεξιά, μετά τον καφενέ του μπαρμπα γιώργη του Καρατζαφέρη, και πριν τον ξενώνα του μιχαλάκη του Λιάπη.

   Ζ

   Delete
 3. Απόλυτα σωστός ξανά. Και ντρέπομαι να παραδεχτώ ότι είμαι ένοχος αυτής της νοοτροπίας ενίοτε.

  ReplyDelete
 4. Με την ίδια λογική μάλλον και οι αντομνημονιακοί λένε να ξεσηκωθεί ο λαός αγνοώντας οτι η καταστροφή του καθεστώτος χρειάζεται στρατηγική, σχεδιασμό, τακτική, εξάσκηση. Έτσι δηλαδή εξηγείται γιατί προπαγανδίζουν επανάσταση φαστ φουντ - είναι οι ίδιοι θύματα του άρπα κόλα -.

  ReplyDelete
 5. Την ημερομηνια να την γραφεις στα Ελληνικα.

  ReplyDelete