Friday, January 3, 2014

Αρκετοί "ελληνοκεντρικοί" φαίνεται ότι έχουν ταυτίσει τον Ελληνισμό με το σουβλάκι


O μισελληνισμός είναι ψυχική νόσος. Μία ψυχοπαθολογική κατάστασις, ήτις προσβάλλει αρκετούς συμπολίτες μας λόγω χαμηλής αυτοεκτιμήσεως και εσωτερικής ανασφαλείας.

Η νόσος εμφανίζεται με πολλαπλά συμπτώματα σε όλο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα. Κυρίως προσβάλλει άτομα έχοντα ασπασθεί διεθνιστικές και κοσμοπολιτικές ιδεοληψίες.

Αρκετοί "ελληνοκεντρικοί" φαίνεται ότι έχουν ταυτίσει τον Ελληνισμό με το σουβλάκι, διότι συνεχώς απορρίπτουν συνιστώσες του Ελληνισμού κατά το δοκούν. Όπως παραγγέλνουν ένα σουβλάκι χωρίς κρεμμύδι ή χωρίς ντομάτα, νομίζουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν έναν Ελληνισμό είτε χωρίς την Ελληνική Θρησκεία, ή χωρίς την Ελληνική Φυλή, ή χωρίς το Ελληνικό νόμισμα, ή χωρίς την Αρχαία Ελληνική γλώσσα.

Ο σύγχρονος μισελληνισμός διαρκώς μεταλλάσσεται. Το καρκινογενές του δηλητήριο κάνει μετάσταση από την θρησκεία, στον πολιτισμό, στην γλώσσα, στην φυλή, στο νόμισμα, στην πατρίδα, στο έθνος. 

Άλλες φορές ο μισελληνισμός λαμβάνει την μορφή του μίσους κατά των Πατρώων Θεών. Άλλοτε λαμβάνει την μορφή του μίσους κατά της Ελληνικής Φυλής και ενδογαμίας. Άλλοτε λαμβάνει την μορφή του μίσους ενάντια στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα. Άλλοτε λαμβάνει την μορφή του μίσους κατά του Ελληνικού Έθνους. Άλλοτε λαμβάνει την μορφή του μίσους κατά της σημερινής Πατρίδος και των σκλαβωμένων Πατρίδων. Άλλοτε λαμβάνει την μορφή του μίσους κατά του Ελληνικού Πολιτισμού. Άλλοτε λαμβάνει την μορφή του μίσους κατά του Ελληνικού νομίσματος. 

Ο Ελληνισμός δεν είναι σουβλάκι για να απορρίπτουμε ό,τι δεν μας αρέσει σε προσωπικό επίπεδο. Είναι ένα ολοκληρωμένο κοινωνικο-φιλοσοφικό-πολιτικό-θρησκευτικό σύστημα.

Ο μισελληνισμός είναι ψυχική νόσος την οποίαν οφείλουμε να καταπολεμούμε σε όποια μορφή εμφανίζεται.

4 comments:

  1. Όπως θα έλεγε και ο Βλ. Ρασσιάς.

    ReplyDelete
  2. Μόνο και μόνο ο όρος "ελληνοκεντρικός" από μόνος του υπονοεί μια κατάσταση σουβλατζίδικου. Τι πάει να πει ελληνοκεντρικός; Ή είσαι Έλληνας ή δεν είσαι!

    ReplyDelete
  3. ΣουβλατζήςJanuary 4, 2014 at 1:26 PM

    Το σουβλάκι πάντως, για την ιστορία, έτσι κι αλλοιώς χωρίς κρεμμύδι είναι. Το σουβλάκι με πίτα (και εδώ προσθέστε ότι άλλο θέλετε) δεν είναι το σουβλάκι.

    ReplyDelete
  4. - Ζοβλαντζίδεκο ''ε νοζτιμιές του Γκορυδαλλού'', σας αγκούω μπαραγκαλώ.
    - Δύο πίτα γύρο Μιχαλολιάκο απ' όλα και δύο καλαμάκια κοτόπουλο σκέτο.

    ReplyDelete