Wednesday, January 29, 2014

Ο Γλέζος σε ρόλο λαγού των πολιτικών εξελίξεων






Μόνον τυχαία δεν ήταν η άθλια δήλωση Γλέζου "αν η κυβέρνηση εγκαταλείψει την παρούσα πολιτική της, δεν έχουμε πρόβλημα να συγκυβερνήσουμε με την Νέα Δημοκρατία".

Οι κυβιστήσεις των στελεχών του Σύριζα δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανένα. Αποτελούν τροχιοδεικτικές βολές για να προετοιμάσουν κλίμα συγκυβερνήσεως με τις μνημονιακές δυνάμεις στις οποίες ήδη ανήκει η ηγεσία του Σύριζα. 

Ο Λαός δεν έχει να περιμένει τίποτε καλό από τον Σύριζα. Το μόνο που έχει να περιμένει είναι μία προδοτική συγκυβέρνηση ΝΔ-Σύριζα με πρόσχημα τον "αντιφασισμό".

11 comments:

  1. Δεν πιστεύω να εννοεί κάτι παραπάνω από αυτό που ακούγεται.
    Ίσως μια τέτοια συνεργασία υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να γίνει πάντως από τα λόγια του Γλέζου δεν φάνηκε να λέει οτι θέλει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με τις παρούσες συνθήκες.Βάζει μια κόκκινη γραμμή όσον αφορά το μνημόνιο και την αντιμετώπιση των τραπεζών.Αν κάνει αυτή τη στροφή κατά των μνημονίων η ΝΔ θα είναι μια νίκη αλλά το θεωρώ απίθανο.Από την άλλη όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κάλλιστα μπορεί να κάνει μια στροφή υπέρ των μνημονίων βάση με αυτά που βλέπουμε και ακούμε από τα στελέχη του.
    Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα μάθουμε τις κινήσεις των 2 αυτών κομμάτων σε μερικούς μήνες,μέχρι τότε θα κάνουμε εικασίες κυρίως για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.
    Πάντως το να βγούμε ετσιθελικά από την ΕΕ χωρίς συμμαχίες και χωρίς σοβαρή ηγεσία είναι αυτοκτονικό και δεν ξέρω αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια πρωτόγνωρη κατάσταση.
    Γνώμη μου είναι οτι πρέπει με κάποιον τρόπο να βγούμε αρχικά από την ευρωζώνη και μετά να αξιοποιήσουμε τις συμμαχίες μας με την Ατλαντική και κεντρική Ευρώπη που σε επίπεδο οικονομίας,τεχνολογίας και κοινωνίας είναι σαφώς ανώτερες από Ρωσία,Ινδία και Κίνα.

    ReplyDelete
  2. Εγώ βλέπω ότι όλοι οι πατριώτες θα ονομαστούν φασίστες. Και γενικά στο μέλλον οποίος διαμαρτύρεται θα ονομάζεται φασίστας ή τρομοκράτης και θα διώκεται ποινικά απο το "συνταγματικό τόξο".
    Οπότε έχουμε το δίπολο "συνταγματικό τόξο" δηλαδή τους δοσίλογους, ευρωλιγούρηδες και τους πατριώτες που είναι σε πολλά κομμάτια (κινήματα, κόμματα κτλ).
    Χρέη ταγματασφαλιστών στην καινούργια κατοχή θα παίξουν οι "αντιφασίστες" οι οποίοι θα καταδεικνύουν τους υπόπτους "φασισμού" και "τρομοκρατίας".

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Εγώ βλέπω ότι όλοι οι πατριώτες θα ονομαστούν φασίστες".

      Αυτό δεν γίνεται ήδη;

      Delete
  3. Όταν πάρει μεγάλο ποσοστό η ΧΑ εφόσον βέβαια δεν την βγάλουν εκτός νόμου η κόκκινη (ροζ) γραμμή του Σύριζα για το μνημόνιο θα γίνει πράσινη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν νομίζω να έχει γίνει όλο αυτό το πανηγύρι για να μην την βγάλουν εκτός νόμου τη χ.α. Έτσι κι αλλιώς παρόλο που διαφωνώ με τις φυλακίσεις από το σημερινό καθεστώς(από μια άλλη κυβέρνηση προφανώς θα ήμουν υπέρ) θεωρώ τη χ.α. άχρηστη και επικίνδυνη για τη χώρα.Τα στελέχη της είναι επιεικώς ανίκανα και με καμιά γνώση σε σημαντικά θέματα.
      Το ζήτημα της χ.α. είναι ήσσονος σημασίας καθώς οι οπαδοί της θα κινηθούν βάση από που θα τα αρπάξουν πιο πολύ.
      Με κομματόσκυλα σαν της χ.α. δεν πρόκειται να δούμε προκοπή.
      Και αμφιβάλλω αν κάποιοι μπορούν να καταλάβουν ποιος είναι πατριώτης ή όχι.Εδώ κάποιοι "υπερπατριώτες" έχουν ως πρότυπα τον Μεταξά,τους γερμανοτσολιάδες,τον Παπαδόπουλο,το Χριστόδουλου(αρχιεπίσκοπο) και το γέροντα Παΐσιο.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως αν δεν υπάρχει κάποια μεγάλη ανατροπή θα δοκιμαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και τότε θα φανούν οι προθέσεις και οι δυνατότητες του.Πάντως σε έναν λαό ραγιάδων δεν περιμένω το οποιοδήποτε κόμμα-μόρφωμα-οργάνωση να κάνει την υπέρβαση εκτός και αν βίαιες διαδικασίες(πχ πόλεμος) επισπεύσει την ανάγκη για τολμηρές κινήσεις προς τα εμπρός.

      Delete
    2. Σας εχει γινει εφιαλτης η Χρυση Αυγη βλεπω.
      ΖΗΤΩ Ο σφυριζα λοιπον.
      ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ

      Delete
  4. Άντε με το καλό να δούμε τον Τσίπρα με το Σαμαρά μαζί στο Άγιο Όρος, αγκαλιασμένους με ρασοφόρους και να φιλάνε σταυρούς. Εκεί θα πέσει γέλιο.

    ReplyDelete
  5. Εδώ και καιρό προετοιμάζεται η μάζα για την συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Έβαλε ο ομιλών στην Βουλή και την δική του πινελιά. Θα μας ενημερώσουν όταν φτάσει η ώρα ότι η χώρα κινδυνεύει από την Χ.Α. και πρέπει να σωθεί από αυτούς τους σατανάδες, οπότε εμείς δεν θέλουμε, αλλά επειδή το επιβάλει το εθνικό συμφέρον θα συγκυβερνήσουμε (αφού πρώτα συμφωνήσουν τις θέσεις στα υπουργεία και τις επιτροπές). Η δε Χ.Α. θα έχει επιτελέσει το έργο της , του μπαμπούλα δηλαδή, ώστε να δώσει «χώρο» στον αντίπαλο(ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) να «αναγκαστεί» να συνεργαστεί για το καλό της πατρίδος. Ζήτω το έθνος.

    ReplyDelete
  6. Μεγαλειώδης Κωλοτούμπα ΣΥΡΙΖΑ: Στο 5% μόνο το απεχθές χρέος, λέει ο Σταθάκης

    http://www.logiastarata.gr/2014/01/5_21.html

    ReplyDelete
  7. Τσίπρας: Η παραβίαση του Συντάγματος δικαιολογείται εν μέρει από τις έκτακτες περιστάσεις!

    http://kostasxan.blogspot.gr/2014/01/blog-post_3773.html

    Τις έκτακτες περιστάσεις θα τις καθορίζει ο ίδιος

    ReplyDelete
  8. ΕιδωλολάτρηςJanuary 31, 2014 at 12:28 PM

    Αμυρά:

    "να προετοιμάσουν κλίμα συγκυβερνήσεως με τις μνημονιακές δυνάμεις στις οποίες ήδη ανήκει η ηγεσία του Σύριζα"

    Μάλλον ξέχασες ότι το Σύριζα το έχουν ανεβάσει στο 25% ένα εκατομμύριο πρώην πασόκοι. Οι ίδιοι πασόκοι που το 2009 έκαναν πρωθυπουργό τον ΓΑΠ. Άρα η αντιμνημονιακή απογοήτευση περιττεύει.

    Αλλά για ποιό μνημόνιο καθόμαστε και συζητάμε. Εδώ το μόρφωμα που λέγεται σύριζα θα νομιμοποιήσει την λαθρεποίκιση του τόπου Το μνημόνιο σε μάρανε εσένα;

    ReplyDelete