Wednesday, January 8, 2014

«Γιατί εμμένετε στο ζήτημα της θρησκείας;», ρωτούν κάποιοι


Αναγνώστες διαφορετικών ιδεολογικών αποχρώσεων κατά καιρούς αναρωτούνται γιατί εμμένω τόσο πολύ στο ζήτημα της θρησκείας. Υπάρχουν δύο ειδών αναγνώστες, οι καλοπροαίρετοι οι οποίοι αγνοούν την σοβαρότητα του θρησκευτικού προβλήματος, και οι κακοπροαίρετοι.
Οι δεύτεροι είτε ενδιαφέρονται για την διατήρηση του θρησκευτικού μονοπωλίου από τον χριστιανισμό, είτε ως υλιστές ενδιαφέρονται κυρίως για την οικονομική παράμετρο της κρίσεως που ζούμε. Όλα τα άλλα προβλήματα τα θεωρούν άσχετα ή δευτερεύοντα.
Κατ’ αρχάς να υπενθυμίσω ότι η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. δεν είναι κόμμα κοινοβουλευτικού τύπου. Είναι κόμμα ταυτότητος, και μάλιστα θρησκευτικής ταυτότητος. Η πολιτική που ασκούμε, είναι πολιτική συλλογικής ταυτότητος. Η οικονομική παράμετρος της κρίσεως είναι απότοκος της πνευματικής καθιζήσεως του Ελληνικού Λαού.
Η πνευματική ένδεια προηγήθηκε της υλικής ένδειας. Πριν φτάσουν οι Έλληνες να ψάχνουν για τροφή στα σκουπίδια, κατανάλωναν επί καθημερινής βάσεως πνευματικά σκουπίδια από τους διεθνιστικούς οχετούς που βρίθουν στην Πατρίδα μας.
Τα άλλα κόμματα ασχολούνται κυρίως με τον οικονομισμό. Αναλόγως της ιδεολογικής τους αφετηρίας, μιλούν για περισσότερο ή λιγώτερο κράτος, για μισθολογικές αυξήσεις και αξιοπρεπείς συντάξεις, για το μνημόνιο, για περισσότερους ή λιγώτερους φόρους.
Η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ., καίτοι δεν απαξιώνει τις υλιστικές ανάγκες του ανθρώπου, εστιάζει στην διανομή πνευματικής τροφής, στην καλλιέργεια των ενστίκτων συλλογικής επιβιώσεως, και στον πολιτισμικό εξοπλισμό του Λαού.
Από την ίδρυση του νεο-ελληνικού κράτους, ουδέποτε ελύθη το πρόβλημα της εθνικής μας ταυτότητος. Κανένα σύγχρονο κόμμα δεν θέτει τα θέματα που εμείς θέτουμε. Όσο οι Έλληνες συνεχίζουν να τρώνε πνευματικά σκουπίδια, το πρόβλημα της οικονομικής κρίσεως θα οξύνεται.
Η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. είναι ιδεολογικό κίνημα. Δίνουμε μάχες για να αλλάξουμε τον πολιτισμό, την αισθητική, την φιλοσοφία, την θρησκεία, την γλώσσα, και την συλλογική ταυτότητα του Ελληνικού Λαού.
Φίλοι και εχθροί μας θέτουν το ερώτημα, γιατί εμμένουμε τόσο πολύ στην θρησκεία.
Αρκετοί Έλληνες επειδή δεν έχουν Ελληνική θρησκευτική και πολιτική παιδεία, νομίζουν ότι θρησκεία=παπαδαριό, ή ότι θρησκεία=παραμύθια για θεούσες γιαγιάδες. Οπότε καταλήγουν στο ανόητο συμπέρασμα «Τί ασχολείσαι με αυτά τα ζητήματα Ιφικράτη; έχουμε άλλα σοβαρότερα προβλήματα».
Για να κατανοήσουμε πόσο γελοίο είναι το συμπέρασμά τους, τους απαντώ ως εξής. Αν ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι μουσουλμάνος, μας ενδιαφέρει ή όχι το θρήσκευμά του; Το θρήσκευμα ενός μουσουλμάνου πρωθυπουργού της Ελλάδος θα έχει επιπτώσεις στην γενική πολιτική που θα ακολουθήσει ή όχι;
Η απάντηση είναι προφανής. Οι θρησκείες ως κοινωνικο-φιλοσοφικά συστήματα επηρεάζουν όλες τις σφαίρες της δημόσιας ζωής.
Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός της Ελλάδος το πρώτο πράγμα που θα έκανα στην παιδεία θα ήταν η επανεισαγωγή της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, και ο εξοβελισμός του ιουδαιοχριστιανισμού από τα σχολικά βιβλία.
Αν όμως ήμουν μουσουλμάνος, και με έλεγαν Μωχάμετ Αμυρά, το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν η εισαγωγή του Κορανίου σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.
Ας σταματήσουν λοιπόν οι ανόητες ερωτήσεις του τύπου «γιατί εμμένετε στο ζήτημα της θρησκείας».
Η θρησκεία επηρεάζει την εξωτερική πολιτική. Άλλη εξωτερική πολιτική θα ακολουθούσε ένας Έλλην στο θρήσκευμα(αν ήμουν εγώ, θα προσέγγιζα την Ινδία), άλλη ένας μουσουλμάνος, και άλλη ένας χριστιανός. Αυτό το είδαμε προσφάτως στην Μέση Ανατολή, όπου η αναρρίχηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητος στην Τουρκία και στην Αίγυπτο, άλλαξε τον γεωπολιτικό τους προσανατολισμό. Η βιαία αλλαγή κυβερνήσεως στο Ιράκ, έφερε θρησκευτική αλλαγή, τώρα κυριαρχούν οι σιίτες αντί των σουνιτών. Και αυτό έχει αλλάξει τον προσανατολισμό της χώρας, η οποία βλέπει πολύ φιλικά το Ιράν.
Η θρησκεία επηρεάζει την αντίληψη περί γάμου, περί φυλής, και περί του δημογραφικού ζητήματος. Άλλη άποψη θα έχει ένας χριστιανός για ζητήματα φυλής, γάμου, και μεταναστεύσεως και άλλη ένας Έλλην στο θρήσκευμα.
Η θρησκεία επηρεάζει την στρατιωτική άμυνα της χώρας. Άλλες στρατιωτικές συμμαχίες θα σύναπτε ένας μουσουλμάνος πρωθυπουργός της Ελλάδος, άλλες ένας χριστιανός, και άλλες ένας Έλλην στο θρήσκευμα, διότι θα είχαν διαφορετικές προτιμήσεις και διαφορετικούς στόχους.
Η θρησκεία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την συγγραφή της επίσημης ιστορίας. Επειδή η Ελλάδα τελεί υπό χριστιανική κατοχή, το βυζάντιο δεν θεωρείται κατακτητής της Ελλάδος. Αν η Ελλάδα τελούσε υπό μουσουλμανική κατοχή, η οθωμανική αυτοκρατορία θα εθεωρείτο συνέχεια του Ελληνισμού, και θα εορτάζαμε τους σουλτάνους ως σωτήρες του Ελληνισμού.
Η θρησκεία επηρεάζει την συμπεριφορά μας προς τα ζώα και την φύση. Άλλη συμπεριφορά έχει ένας Έλλην στο θρήσκευμα προς την φύση και τα ζώα και άλλη ένας μονοθεϊστής.
Η θρησκεία επηρεάζει τις αντιλήψεις μας για την γυναίκα. Άλλη στάση τηρεί ο μονοθεϊσμός προς τις γυναίκες και άλλη στάση τηρεί η Ελληνική Θρησκεία. Στην Ελληνική Θρησκεία οι γυναίκες κατέχουν δημόσιο αξίωμα Ιέρειας. Στον μονοθεϊσμό τέτοιο πράγμα είναι αδιανόητο.
Η θρησκεία επηρεάζει τους νόμους και τον ποινικό κώδικα. Στην Ελλάδα το σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο εμπεριέχει πολλές διατάξεις υπέρ της Ορθοδοξίας, και πολλές διατάξεις εις βάρος των άλλων θρησκειών. Σε πολλές ισλαμικές χώρες ισχύει η Σαρία. Άλλη ποινική και συνταγματική νομοθεσία θα ίσχυε στην Ελλάδα, αν επίσημη θρησκεία του κράτους ήταν η Ελληνική Θρησκεία.
Η θρησκεία καθορίζει την αντίληψή μας περί Προγόνων και Απογόνων. Οι χριστιανοί θεωρούν προγόνους τον Αβραάμ και την Σάρα. Οι Έλληνες τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα.
Η θρησκεία επηρεάζει την αντίληψή μας περί Πατρίδος. Οι εβραίοι, οι χριστιανοί, και μουσουλμάνοι θεωρούν ιερό και θεοβάδιστο τόπο την Ιερουσαλήμ. Οι Έλληνες θεωρούν ιερό και θεοβάδιστο τόπο τους Δελφούς.
Η θρησκεία επηρεάζει την αντίληψή μας περί έθνους. Μουσουλμάνοι και χριστιανοί, μιλάνε για μουσουλμανικό έθνος(Ummah), και χριστιανικό έθνος, εννοώντας υπερεθνικές πολυφυλετικές κρατικές υποδομές. Οι Έλληνες μιλάνε για εθνοφυλετικό κράτος.
Η θρησκεία επηρεάζει την τέχνη και την αισθητική. Άλλη αντίληψη περί τέχνης έχουν οι μονοθεϊστές και άλλη αντίληψη οι Έλληνες. Αυτό φαίνεται στην μουσική, στον χορό, στην ζωγραφική, στην γλυπτική(σε μεγάλο βαθμό απαγορεύεται η απεικόνιση θείων στον μονοθεϊσμό), στο θέατρο, στην αγγειοπλαστική, στην ενδυμασία, κλπ.
Η θρησκεία επηρεάζει την ιατρική και τις επιστήμες. Η Ελληνική φυσική ιατρική δεν έχει σχέση με την αντίληψη των μονοθεϊστών περί σώματος και υγείας. Επιπλέον τα μαθηματικά και οι επιστήμες είχαν απαγορευθεί επί αιώνες από τους μονοθεϊστές.
Η θρησκεία επηρεάζει τον αθλητισμό. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες απαγορευμένοι επί αιώνες από τον χριστιανισμό, αποτελούσαν κορυφαίο θρησκευτικό γεγονός για τους Αρχαίους Έλληνες.
Η θρησκεία επηρεάζει την φιλοσοφία. Ουδεμία σχέση υφίσταται μεταξύ του χριστιανού απολογητού Τερτυλλιανού, και του Ίωνος φιλοσόφου Αναξαγόρου.
Η θρησκεία επηρεάζει την ηθική. Άλλο αξιακό κώδικα έχει ο χριστιανός, άλλο ο εβραίος, άλλο ο μουσουλμάνος, άλλο ο Έλλην. Οι αντιλήψεις περί θανάτου, περί αρετής, περί κακίας, περί φιλίας, περί εγκλήματος, περί ευδαιμονίας, περί ψυχής, απέχουν παρασάγγας εξ αιτίας των διαφορετικών θρησκευτικών αντιλήψεων.
Η θρησκεία επηρεάζει την πολιτειολογία. Ο μονοθεϊσμός δημιούργησε τις ελέω θεού τυραννίες, υποστηρίζων ότι ο μονάρχης είναι εκπρόσωπος του θεού επί της γής.
Η θρησκεία επηρεάζει την γνωσιολογία. Το πώς αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, το πώς ερμηνεύουμε, το πώς φιλτράρουμε και πώς εξωτερικεύουμε πληροφορίες, επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από την θρησκεία. Ένας μονοθεϊστής ισχυρίζεται ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε εκ του μηδενός από έναν εξωκοσμικό θεό, ότι υπάρχει ανάσταση εκ νεκρών, ότι υπάρχει σατανάς και κόλαση.
Εν κατακλείδι για να χαρακτηριστεί ένα σύστημα πεποιθήσεων ως θρησκεία απαιτείται να αποσαφηνίζει την φύσιν του Όντος-Θεών, να έχει εξήγηση για την δημιουργία του Κόσμου, να έχει σύστημα ηθικών αξιών, να έχει τελετουργικά, να εντοπίζει την πηγή της γνώσεως, και τον τελικό σκοπό της ζωής. Δηλαδή απαιτείται θεογονία, κοσμολογία, ηθική, τελετουργικό, επιστημολογία, τελολογία.
Καλά θα κάνουν όσοι αγνοούν στοιχειώδη θρησκευτικά ζητήματα να μην συμπεριφέρωνται όπως οι άθεοι υλιστές οι οποίοι ζούν μόνον για το παρόν.
Η Ελληνική Θρησκεία προάγει μια εντελώς διαφορετική κοσμοαντίληψη απ’ αυτήν των αβρααμικών μονοθεϊστικών αιρέσεων.
Η φράση «Ιφικράτη γιατί ασχολείσαι τόσο πολύ με την θρησκεία; έχουμε σοβαρά προβλήματα να επιλύσουμε», ισοδυναμεί με το «είμαστε παντελώς άσχετοι με τον Ελληνισμό και την Ελληνική Κοσμοαντίληψη, και δεν μας ενδιαφέρει να μάθουμε τίποτε για τους Προγόνους μας».
Υπάρχουν ένα σωρό κινήματα όπως το «Δεν Πληρώνω» τα οποία παράγουν αξιοθαύμαστο έργο. Οι ηγέτες του, δαπανούν χρόνο, χρήμα, και ενέργεια, για να ανακουφίσουν τον Λαό μας. Όμως δεν παράγουν ιδεολογία, ούτε είναι ιδεολογικό κίνημα.
Η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ, χωρίς να υποτιμά τις υλικές ανάγκες του Λαού μας, δεν είναι κίνημα διαμαρτυρομένων πολιτών. Ούτε κοινοβουλευτικό κόμμα. Είναι κόμμα θρησκευτικής ταυτότητος, που προάγει την Ελληνική Κοσμοαντίληψη.
Επομένως η ερώτηση «γιατί ασχολείστε με την θρησκεία;», ισοδυναμεί με την ανόητη ερώτηση «γιατί ασχολείστε με τον Ελληνισμό;». Απάντηση: Διότι αλλιώς δεν θα είχαμε το δικαίωμα να αποκαλούμαστε Έλληνες.
Όσοι αμόρφωτοι συνεχίζουν να μιλούν απαξιωτικώς για το ζήτημα της Ελληνικής Θρησκείας, σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται να έχουν Έλληνες Απογόνους, παρά μόνον ελληνόφωνους ραγιάδες που θα αγωνίζονται ακόμη για τον 13ο και τον 14ο μισθό.

17 comments:

  1. Καλά όλα αυτά που λες Ιφικράτη, αλλά οι αρχαίοι Έλληνες δεν αποδέχονταν στην πλειοψηφία τους την παγανιστική θρησκεία, και επίσης κάθε πόλη σε διαφορετικές εποχές είχε και διαφορετικές δοξασίες. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο η "Ελληνική Θρησκεία".

    Επίσης οι Αρχαίοι Έλληνες επέλεξαν ελεύθερα να ασπαστούν τον Χριστιανισμό. Και όχι "Ιουδαιοχριστιανισμό" όπως εντελώς ανιστόρητα αποκαλείς. Οι Ιουδαίοι καταδίωξαν τους Χριστιανούς...

    Σέβομαι το δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις, αλλά δεν ανέχομαι να θεωρείς πως Έλληνες και απόγονοι των Αρχαίων είναι μόνο οι νεοπαγανιστές...

    Η ιστορία μας δε τελείωσε το 0 και ξαναξεκίνησε το 1821... Υπήρχαν αιώνες ενδιάμεσα... Και ήταν Χριστιανικοί. Αν σε ενοχλεί, δε μπορούμε να κάνουμε κάτι...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οι ναζωραίοι ουδέποτε ήταν ούτε θα γίνουν Έλληνες. Ούτε ανήκαν ποτέ στο Ελληνικό Έθνος. Όμως μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αν δεν προσηλυτιστούν στην Ελληνική Θρησκεία, θα πάρουμε συναινετικό οριστικό διαζύγιο. Θα εξοστρακιστούν από τα Ελληνικά εδάφη και θα χωρίσουν οι δρόμοι μας με τους ναζωραίους δια παντός.

      Delete
    2. Αυτό είναι. Να αναπτύσσεις τις απόψεις σου με γνώση και λογική και να έρχονται οι άλλοι και να αραδιάζουν ότι τους έμαθε ο κάθε αγράμματος παπάς.

      Delete
  2. ''Οι δεύτεροι είτε ενδιαφέρονται για την διατήρηση του θρησκευτικού μονοπωλίου από τον χριστιανισμό, είτε ως υλιστές ενδιαφέρονται κυρίως για την οικονομική παράμετρο της κρίσεως που ζούμε. Όλα τα άλλα τα προβλήματα τα θεωρούν άσχετα ή δευτερεύοντα.''

    Εδώ σταμάτησα να διαβάζω, γιατί κατάλαβα ότι το κείμενο στηρίζεται σε μια ψευδή (και όχι εσφαλμένη) ιδέα.

    ''Εμείς οι κακοπροαίρετοι'' δεν ενδιαφερόμαστε ούτε για το χριστιανικό μονοπώλιο, ούτε για την οικονομική παράμετρο της κρίσεως. Ενδιαφερόμαστε πρωτίστως για την επιβίωση του Έθνους και της Φυλής, μια επιβίωση που δεν δύναται να υπάρξει αν αποξενωθεί η πολυπληθής Χριστιανική κοινότητα.
    Το θρησκευτικό ζήτημα μπορεί ναμ ας απασχολήσει μόνον εφόσον υπάρξει κοινωνικοπολιτική σταθερότητα, μια κατάσταση απ' την οποία απέχουμε πολύ.

    Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι είτε εσύ σκεπτόμενος *καλοπροαίρετα* υποκινείσαι από το αντιχριστιανικό σου μένος παραγκωνίζοντας τη λογική και την πολιτκή στρατηγική, είτε σκεπτόμενος *κακοπροαίρετα*... ας το αφήσουμε μετέωρο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαβάζεις παρακάτω χριστιανέ. Το ξέρουμε ότι ενδιαφέρεσαι μόνον για την φυλή και το έθνος του Ισραήλ. Το αποδείξατε προσφάτως στην εορτή της Χανουκά-Φώτων που συμμετείχατε όλα τα χριστιανικά πρόβατα.

      Delete
    2. Δεν δύναμαι να κάνω διάλογο με ανόητους

      Delete
    3. Δεν δύνασαι να κάνεις διάλογο γενικώς, λόγω πνευματικής ανεπάρκειας.

      Delete
  3. "δεν αποδέχονταν στην πλειοψηφία τους την παγανιστική θρησκεία"

    Δεν υπάρχει "παγανιστική θρησκεία", είναι μια λέξη που την επινόησαν οι χριστιανοί. Και ναι αποδέχονταν κατά την πλειοψηφία τους την Ελληνική θρησκεία η οποία είχε το ίδιο σκελετό παρά τις όποιες τοπικές διαφορές υπήρχαν.

    "Επίσης οι Αρχαίοι Έλληνες επέλεξαν ελεύθερα να ασπαστούν τον Χριστιανισμό."

    Εδώ γελάμε. Μπορείς να μου πεις αν επέλεξαν να "ασπαστούν ελεύθερα" τον ιουδαιοχριστιανισμό τι ρόλο βαρούσε ο Ιουστινιάνειος Κώδικας που θεσπίστικε το 500κάτι και ήταν κατά της ελληνικής θρησκείας;Αν τον ασπάζονταν ελεύθερα δεν θα υπήρχαν οι ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ διωγμοί βυζαντινών κατά ελλήνων και οι διάφοροι νόμοι κατά των εθνικών θρησκειών. Μέχρι και ο όρος Έλληνας στο Βυζάντιο σήμαινε "ειδωλολάτρης" και γι'αυτό χρησιμοποιούσαν το "Ρωμιός".

    "Και όχι "Ιουδαιοχριστιανισμό" όπως εντελώς ανιστόρητα αποκαλείς. Οι Ιουδαίοι καταδίωξαν τους Χριστιανούς..."

    Ανιστόρητη είναι η μη παραδοχή του αυτονόητου, το ότι ο χριστιανισμός κατάγεται από το ιουδαϊσμό και είναι παιδί του και όλοι οι χαρακτήρες, θεοί κ.τ.λ. σε αυτόν είναι Εβραίοι. Αν "καταδίωξαν" όπως λες είναι το ίδιο σαν να καταδιώκουν οι Καθολικοί τους Ορθόδοξους. Το ίδιο σαν να λες "οι καθολικοί καταδίωξαν τους ορθόδοξους, άρα δεν είναι χριστιανοί". Ηλίθια ναζωραϊκή λογική δλδ.

    "αλλά δεν ανέχομαι να θεωρείς πως Έλληνες και απόγονοι των Αρχαίων είναι μόνο οι νεοπαγανιστές..."

    Ο Ιφικράτης δεν είπε ποτέ ότι οι εκχριστιανισμένοι δεν είναι απόγονοι των αρχαίων. Θες να μας πεις ότι αν κάποιος ασπαστεί κάποια Ιουδαϊκή αίρεση, όχι μόνο τον εβραιοχριστιανισμό αλλά και το Ισλάμ σημαίνει ότι είναι Έλληνας; Ο όρος Έλληνας βάζει και την θρησκεία μέσα, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο. Όχι μόνο την φυλή.

    "Η ιστορία μας δε τελείωσε το 0 και ξαναξεκίνησε το 1821... Υπήρχαν αιώνες ενδιάμεσα... Και ήταν Χριστιανικοί."

    1)Είσαι ανιστόρητος διότι από το -146 οι Έλληνες ήταν κάτω από τον Ρωμαϊκό ζυγό και δεν απελευθερώθηκαν ποτέ. Δεν υπήρξε καμμία απελευθέρωση ή εθνική επανάσταση μέχρι το 1821.

    2)Με την ίδια λογική μπορώ να πω ότι η ιστορία δεν τέλειωσε το 1941 και άρχισε το 1944, υπήρχαν χρόνια Ναζιστικά. Άρα αν είσαι Ναζί είσαι και έλληνας. Προσκύνα τον Χίτλερ μαζί. Η μεταξύ 1453 και 1821 υπήρξε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπήρξαν ισλαμικοί αιώνες. Γιατί δεν ασπάζεσαι και το Ισλάμ; Τι είδους ηλίθια λογική είναι αυτή που λέει ότι αν κάποιοι μας σφάζαν και βιάζαν για χρόνια σημαίνει ότι πρέπει να τους αποδεχτούμε;

    ReplyDelete
  4. Εγώ προσπάθησα να πιστέψω στην ελληνική θρησκεία όμως δεν τα κατάφερα ίσως γιατί η μου πολύ καιρό άθεος. Όσοι έχουν την ανάγκη να πιστέψουν σε θρησκεία θα προτιμούσα να είναι μόνο η ελληνική και ίσως όταν γεράσω να αποκτήσω και εγώ την ανάγκη της πίστης να πιστέψω στην ελληνική θρησκεία.
    Λατρεύω τους προγόνους μου, τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία μας τον τόπο μας δεν θεωρώ οτι ζω για το παρόν και δεν θεωρώ ότι το πρόβλημα μας ήταν οικονομικό.
    Δεν "αγωνίζομαι" για το μισθό μου ή το πορτοφόλι μου θέλω να αγωνιστώ όμως ώστε να πέσει η κυνοβουλευτική δικτατορία και για μια Ελλάδα με Έλληνες.
    Ο αγώνας εναντίον της χριστιανικής θρησκείας μπορεί να είναι πολύ σημαντικός για εσένα κ. Ιφικράτη όμως μιλάμε για μια χούφτα χιλιάδων Ελλήνων εναντίον εκατομμυρίων χριστιανών και ο αγώνας κατά της κυνοβουλευτικής δικτατορίας θα παει πάρα πολύ μακριά.

    Αναγνώστης

    Υ.Γ. Σε είχα ρωτήσει σε προηγούμενο άρθρο για ποιους αναρχο-ελληνιστές μιλας κ.Ιφικράτη.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Το άρθρο μου αναφέρεται σε μία αιρετική τάση μέσα στον Ελληνισμό και είναι ξεκάθαρο στον καθορισμό αυτής της τάσεως:

      "Χαρακτηρίζω έτσι όσους ελληνίζοντες πιστεύουν σε έναν αντιεξουσιαστικό Ελληνισμό. Σε έναν Ελληνισμό ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, δεν πρέπει να έχει εξουσιαστικές τάσεις, ούτε να συγκρουστεί βιαίως με τους ιδεολογικούς εχθρούς του, διότι τάχα έτσι θα εξομοιωθεί με τους εχθρούς του. Μας λένε ότι δεν πρέπει να συγκρουστούμε με όσους ελληνόφωνους έχουν ανθελληνικές απόψεις, τάχα για να μην διχαστούμε".

      Αν το ερώτημα αφορά συγκεκριμένα ονόματα, έχω κατονομάσει σε προηγούμενα άρθρα μου έναν εξ αυτών, τον Π. Μαρίνη. Υπάρχουν και άλλα πρόσωπα και ομάδες με παρόμοιες αντιλήψεις.

      Ιφικράτης

      Delete
    2. Πιστεύει ο ίδιος νομίζεις...

      Delete
  5. Με όλο το σεβασμό Ιφικράτη, πιστεύω ότι οι απόψεις που έχεις στο θέμα της θρησκείας διαφέρουν ελάχιστα από αυτά που λένε οι χριστιανοί, όπου χρησιμοποιούν την θρησκεία ως μέσο πολιτικής εξουσίας. Της Πατρώας Θρησκείας είμαι και εγώ, αλλά την βλέπω ως κάτι πιο προσωπικό και συμβολικό και όχι κάτι που πρέπει να επεμβαίνει στην πολιτική. Αυτή η φονταμενταλιστική αντίληψη που έχεις πιστεύω ότι καταστρέφει το πραγματικό νόημά της.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εμείς δεν βλέπουμε την Πατρώα Ελληνική Θρησκεία ως κάτι προσωπικό και συμβολικό και την βλέπουμε ως ένα σημαντικότατο κομμάτι της Ελληνικής Πολιτικής.

      Εσύ, ανώνυμε, κράτα τα πιστεύω σου για τον εαυτό σου και μην πολυ-ανακατεύεσαι μαζί μας. Θα κτυπήσεις.

      Αθήναιος Αλέξανδρος Άμβραξ

      Delete
    2. Χαιρετώ το τραμπούκο συνΈλληνα που το πρόβλημά του είναι οι ομοεθνείς του.

      Αλήθεια εν το πανμέγιστο Δία αδερφέ τι έχεις να πεις για τους βάρβαρούς (μη Έλληνες) που συμμετάσχουν στις λατρευτικές τελετές σας;

      Και τέλος δε σε προβληματίζει το ότι οι ιουδαιοχριστιανοί κατέστρεψαν σχεδόν όλα τα λατρευτικά κείμενα των προγόνων μας και τώρα βασίζεσαι πάνω σε κείμενα που έχουν γράψει άλλοι μεταγενέστεροι;

      Καλό είναι να κρίνετε και τα κακώς κείμενα των δικών σας τώρα που είναι σε νηπιακή φάση γιατί αργότερα θα είναι αργά...

      Ένας προβληματισμένος άθεος

      Delete
  6. Οι επισημάνσεις που κάνεις Ιφικράτη είναι σωστές αλλά ξεχνάς,εντέχνως,οτι βρισκόμαστε σε μια χώρα που το θρησκευτικό ζήτημα είναι σαφώς υποβαθμισμένο σε σύγκριση με άλλες χώρες. Προφανώς ο θρησκευτικός αυτοπροσδιορισμός σε χώρες της Μέσης ανατολής και στην πρώην Γιουγκοσλαβία ενδεχομένως να είναι στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων αλλά ποτέ αυτές οι συγκρούσεις δεν φτάνουν το επίπεδο του α' και β' παγκοσμίου πολέμου και ποτέ δεν έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις διάφορες μετατροπές των πολιτικοοικονομικών συστημάτων (βλέπε Γαλλική και Ρώσικη επανάσταση).
    Η θρησκεία αφορά κυρίως το φαντασιακό των δυτικών εθνών και δεν μπορεί να οικοδομήσει,δεν μπορεί να φτιάξει τα θεμέλια για ένα σύστημα.Παραμένει λοιπόν φενάκη που το κάθε οικονομικό σύστημα θα το επαναδιαπραγματευτεί προς όφελος του.
    Η ίδια η σύγχρονη ιστορία έχει δείξει αυτήν την τάση και έχει βάλει το θέμα της θρησκείας σε αυτήν τη θέση κυρίως στις χώρες της δύσης(η Ελλάδα είναι μέσα σε αυτήν) που κινούν αυτήν τη στιγμή τα νήματα της.Στα έθνη που έγραψα στην αρχή πράγματι η θρησκεία ρυθμίζει τον τρόπο ζωής καθώς εκεί είναι βαθιά χαραγμένη στο συλλογικό ασυνείδητο και ο ρόλος της είναι διαφορετικός.
    Γενικά η θεωρία σου στηρίζεται στο οτι μόνο οι ιδέες(πλατωνικά) μπορούν να επιφέρουν ή να αποτρέψουν μια σημαντική αλλαγή και σε αυτό είναι κάτι που συμφωνώ.
    Επειδή όμως η θρησκεία στην Ελλάδα του σήμερα δεν παίζει πρωτεύοντα ρόλο(π.χ στους νέους/ες αποτελεί κάτι το αδιάφορο) αυτό αυτόματα ανατρέπει με την ιδέα σου οτι η θρησκεία μπορεί να είναι η κινητήριος δύναμη της όποιας αλλαγής .Διότι αντιλαμβανόμαστε και συνδεόμαστε με τον υπάρχοντα κόσμο μέσα από ένα μίγμα αξιών,αντιλήψεων και συμπεριφορών και μέσα σε όλα αυτά η θρησκεία δεν κατέχει την θέση που εσύ την βάζεις.
    Παρόλα αυτά σέβομαι οτι δεν επιθυμείς τίποτα άλλο πέρα από τα να οργανώσεις,να εμπνεύσεις τους όμοιούς σου καθώς και να κάνεις γνωστή την Ελληνική Πατρώα Θρησκεία σε μεγαλύτερη κλίμακα.
    Βρίσκω πάντως τις τοποθετήσεις σου ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες,ανεξάρτητα αν διαφωνώ με αρκετές , και με βοηθούν να δω τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία.
    Καλή συνέχεια στην προσπάθεια σου.

    ΥΓ Χωρίς παρεξήγηση δεν έχω γνώση πάνω στην Πατρώα Ελληνική Θρησκεία και σε παρακολουθώ κυρίως για τις απόψεις σου πάνω στα κοινωνικά θέματα.Αλλά αυτό δεν αναιρεί τα λεγόμενα μου καθώς η άποψη μου για τις θρησκείες και στον ρόλο που παίζουν είναι συγκεκριμένες.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ερμηνεύεις τα ιστορικά γεγονότα με βάση την άθεη αντίληψή σου. Η θρησκεία έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στην Γαλλική και στην Ρωσσική επανάσταση. Το αντιχριστιανικό μένος των Ιακωβίνων και των Μπολσεβίκων εστηρίζετο σε συγκεκριμένα φιλοσοφικά δόγματα. Ειδικώς στην Γαλλική επανάσταση ο καθολικισμός δέχτηκε θανατηφόρα πλήγματα διότι οι επαναστάτες θεώρησαν ότι το νέο καθεστώς πρέπει να απελευθερωθεί από το Βατικανό και τον χριστιανισμό για λόγους εθνικής ταυτότητος.

      Επιπλέον από την δεκαετία του 1990 και το έργο του Σαμουήλ Χάντιγκτον οι πόλεμοι διεθνώς είναι πόλεμοι ταυτοτήτων. Και δεν περιορίζονται μόνον στην Μέση Ανατολή, επεκτείνονται στον Καύκασο, στην Αφρική(ίδε Νιγηρία, Σομαλία, Σουδάν) επεκτείνονται και στις ΗΠΑ(ίδε stealth jihad).

      Η Ελλάδα δεν είναι δυτικό κράτος - μόνος του ο πρεσβύτερος Καραμανλής την κατέταξε ως δυτική χώρα, χωρίς να μας ρωτήσει. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε αυτή την ανθελληνική ξενόφερτη κουλτούρα-συλλογική ταυτότητα.

      Ιφικράτης

      Delete
  7. Όπως τα λές είναι αγαπητέ γιατί έτσι φαίνονται. Σε προκαλώ να βάλεις στον συλλογισμό σου πως αυτό που ονομάζεις αδιαφορία των νέων αυτη η υλιστική στάση ζωής που χαρακτηρίζεις πρωτεύουσα και τη χριστιανική θρησκεία στην Δύση που χαρακτηρίζεις δευτερεύουσα είναι απότοκος και παράγωγη συμπεριφορά αυτής ακριβώς της παιδείας που παραξε ο χριστιανισμός επι 17 αιώνες. Χαρακτηρίζεται λοιπόν ο χριστιανισμός δευτερεύουσα γιατί ο βίος και η πολιτεία του έδειξε την αξία του. Αξιολογήθηκε δηλαδή ως μη σημαντική μετά τον Διαφωτισμό και ειδικά με την εξέλιξη της ζωής στον 20ο αιώνα. Ομως η αδιαφορία των νεων στην Ελληνική θρησκεία είναι αποτέλεσμα της σπίλωσης του χριστιανισμού πρός στον ανταγωνιστή και αιώνιο εχθρό του τον Ελληνισμό. Συνεπώς δεν αποτελεί για εμάς μέτρο και δείκτη η σύγχρονη στάση και συμπεριφορά. Επειδή είναι καποιος βαρύς και νωχελικός δεν θα τρέξουμε εμείς; επειδή είναι καποιος ασθενής, κλινήρης θα παύσουμε να αθλούμαστε ή θα του χορηγήσουμε υπνωτικά για να μην του ταράξουμε τον ύπνο; Aντιθέτως θα του προσφέρουμε τονωτικά διεγερτικά φάρμακα. Για εσέ η νεολαία είναι λογική για εμάς ναρκωμένη ως αποτέλεσμα βαριάς νοητικής ασθένειας που επέφερε μια αντιφυσική ιδεολογία που επιβλήθηκε στους λαούς καθολικά βιαίως. Είναι πράγματι βαρύ το σκέπασμα. Κατανόησε μόνο τούτο αν ο χριστιανισμός είναι θρησκεία τότε ο Ελληνισμός ο φυσικός εθνισμός θα ηταν αντιθρησκεία. Αν η Ελληνική είναι θρησκεία ως εξορισμού τότε αυτό που εσύ αποκαλείς θρησκεία δεν έχει ουδεμία σχέση πρόκειται γιακαθαρή πράξη αντιποίηση αρχής. Δεν θα απεμπολίσουμε τον όρο θρησκεία επειδή στους νοήμονες ο χριστιανισμός αποκάλυψε την φύση του, θα απεμπολίσουμε την δοξασία τους.

    ReplyDelete