Monday, January 6, 2014

Για να ανατραπεί το κατοχικό καθεστώς πρέπει να αμφισβητούμε ευθέως την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία παρουσιάζοντας εναλλακτικές προτάσεις


Ένας από τους βασικούς λόγους που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η ανατροπή του καθεστώτος, είναι διότι ενώ τουλάχιστον το 50% των πολιτών δεν αποδέχεται την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, εν τούτοις οι εκπρόσωποί των πολιτικών και κοινωνικών τους φορέων δεν θέτουν ευθέως πολιτειακό ζήτημα. Άρα δεν καταθέτουν εναλλακτικές προτάσεις. Οι περισσότερες πολιτειακές προτάσεις που ακούγονται κινούνται μέσα στα πλαίσια του υπάρχοντος συστήματος. Εξού και η απαίτηση κάποιων πολιτικών φορέων και κινημάτων για «αποκατάσταση της δημοκρατίας».
Ίσως διότι φοβούνται μήπως τους αποκαλέσει «φασίστες» η καθεστωτική χούντα. Έτσι όμως επιτρέπουν να αναπαράγεται μία αρρωστημένη κατάσταση.
Ας δούμε ποιές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις απορρίπτουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οι αριστοκράτες, οι αμεσοδημοκράτες, οι αναρχικοί, οι κομμουνιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι βασιλικοί, τα θρησκευτικά κόμματα. Έκαστος για δικούς του ιδεολογικούς λόγους.
Αν αθροιστούν τα ποσοστά των πολιτών που υποστηρίζουν τον κομμουνισμό, τον αναρχισμό, την αριστοκρατία, την βασιλεία, τον εθνικισμό/εθνικοσοσιαλισμό, τον ισλαμισμό, τον φασισμό, σήμερα φθάνουν ή ξεπερνούν το 50% στην Ελλάδα.

Για να ανατρέψουμε το κατοχικό καθεστώς πρέπει να αμφισβητούμε ευθέως όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Σε κάθε δημόσια εμφάνιση πρέπει να θέτουμε αξίες και ιδανικά πάνω από τον κοινοβουλευτισμό. Αναλόγως τί πρεσβεύει έκαστος εξ ημών. Άλλος πρεσβεύει το έθνος ως υπερτάτη αξία, άλλος την θρησκεία, άλλος τον κομμουνισμό, άλλος την αναρχία, άλλος την μοναρχία, κ.ο.κ.
Πρέπει να απονομιμοποιήσουμε τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς. Και αυτό δεν γίνεται με πραξικοπήματα και τεθωρακισμένα στους δρόμους, όπως ονειρεύονται κάποιοι αδαείς περί την πολιτική επιστήμη. Απαιτείται να διοργανώνουμε ελεύθερες συζητήσεις με τους πολίτες σε ανοικτές ημερίδες, ώστε να εκπαιδεύσουμε πολιτικώς τον Λαό.
Όσοι εξ ημών προτάσσουμε την Εθνοφυλετική Αριστοκρατία ως αντίπαλο δέος στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, οφείλουμε να ενημερώνουμε τον Λαό για τον τρόπο επιλογής και αναδείξεως ηγετών, ο οποίος γίνεται μέσω δοκιμασιών και ουχί μέσω εκλογών.
Υποχρεούμαστε να ενημερώνουμε τον Λαό για την διαφορά μεταξύ της αναλογικής ισότητος, δηλαδή της ισονομίας μεταξύ πολιτών που έχουν το ίδιο επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων, και της ισοπεδωτικής κοινοβουλευτικής ψηφοθηρικής ισότητος, όπου απάτριδες και πατριώτες, βλάκες και έξυπνοι, εξισώνονται προς τα κάτω, με μία ψήφο έκαστος.
Θα επανέλθουμε στο ζήτημα. Η ιδεολογική αποδόμηση της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δυστυχώς δεν έγινε από κανένα αντισυστημικό κόμμα. Ακούμε μόνον άναρθρες κραυγές του τύπου «πού είναι ένας Παπαδόπουλος;».
Έτσι δεν αποδομείται, τουναντίον ισχυροποιείται η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Όσα ιδεολογικά ρεύματα αμφισβητούν τον αστικό κοινοβουλευτισμό, πρέπει να το προπαγανδίζουν ευθέως. Όταν τους ρωτούν οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι «μα είστε κατά του πολιτεύματος;», να απαντούν ΝΑΙ, με θάρρος. Είμαστε κατά του κοινοβουλευτισμού και υπέρ του τάδε ή δείνα πολιτεύματος.
Χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις αλλαγής του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, και χωρίς να το διαδίδουμε ευθαρσώς, δεν πρόκειται να ανατραπεί το κατοχικό καθεστώς.  

1 comment:

  1. Εγώ απορρίπτω ολα τα ξενόφερτα πολιτεύματα. Δέχομαι μόνο τα πολιτεύματα που είχαν οι Έλληνες. .

    ReplyDelete