Sunday, January 12, 2014

Η Ελληνική πατριωτική προπαγάνδα αναβαθμίζεται ποιοτικώς!

Επιτέλους μία εκπληκτική σειρά κινουμένων σχεδίων για μικρά παιδιά
Ελληνισμός vs χριστιανισμός, σειρά 15 επεισοδίων.
Εύγε στους παραγωγούς της σειράς.
Με χιούμορ αποδομεί το χριστιανικό παραμύθι!


19 comments:

  1. Είναι πάρα πολύ ωραία!
    Όμως οι φωνές μήπως θα έπρεπε να μοιάζουν περισσότερο παιδικές για να αρέσουν περισσότερο στα μικρά παιδιά;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οι φωνές είναι ηλεκτρονικές γιατί τα βίντεο είναι κατασκευασμένα από text to speech κυρίως. Καλό για αρχή είναι πάντως.

      Delete
  2. Πολύ καλό. Η καλύτερη προπαγάνδα υπέρ της Ελληνικής Θρησκείας είναι η συμπεριφορά των ίδιων των χριστιανών που δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτήν του Ιάκωβου στα βίντεο. Παραδέχομαι ένα προσόν των χριστιανών: μας κάνουν και γελάμε!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να δείτε γέλιο που θα ρίξει ο υπόλοιπος κόσμος, όταν κληθείτε να παραθέσετε τα βασικά δόγματα καθώς και τις θεμελιώδεις έννοιες της δικής σας θρησκείας! Ούτε σε τι πιστεύετε δεν ξέρετε.

      Delete
    2. @9:40: Σοβαρά; Δες εδώ καλύτερα:

      http://hellenicreligion.gr/doc/theikadogmata.htm
      http://hellenicreligion.gr/doc/axies.htm
      http://hellenicreligion.gr/doc/ithikoikodikes.htm
      http://hellenicreligion.gr/doc/nomoi1.htm
      http://hellenicreligion.gr/doc/entoles.htm
      http://hellenicreligion.gr/doc/ieroikanones1.htm

      Λοιπόν, είπες κάτι;;

      Delete
    3. Σοβαρά τώρα; Τα έχεις διαβάσει καθόλου αυτά ή απλώς παραθέτεις συνδέσμους; Γνωρίζεις βέβαια ότι αυτού του είδους τα δόγματα έχουν καταρριφθεί για πλάκα έτσι;

      Delete
    4. @10:51 "όταν κληθείτε να παραθέσετε τα βασικά δόγματα καθώς και τις θεμελιώδεις έννοιες της δικής σας θρησκείας! Ούτε σε τι πιστεύετε δεν ξέρετε."

      Ορίστε η παράθεση των δογμάτων και οι θεμελιώδεις έννοιες παραπάνω. Τώρα μου το αλλάζεις με κλασικό ακροβατικό. Δηλαδή παραδέχεσαι ότι την πέταξες σχετικά με τα δόγματα (η την ανυπαρξία ή μη γνώση των δογμάτων) της Ελληνικής Θρησκείας...

      Delete
    5. Τα δόγματα που μου παρέθεσες είναι απλώς ανύπαρκτα. Εκτός των άλλων είναι με τέτοιο τρόπο διατυπωμένα που είναι αδύνατον να τα προπαγανδίσεις στους σημερινούς Έλληνες.

      Delete
    6. Αν είσαι τυφλός και δεν τα βλέπεις μπροστά σου φυσικά και είναι ανύπαρκτα. Πρέπει να ξεστραβωθείς για να τα δεις.

      "δόγμα το [δóγma] Ο48 : 1. θεμελιώδης αρχή που δεν υπόκειται σε έλεγχο ή σε κριτική και που γίνεται υποχρεωτικά δεκτή. α. (θεολ.) οι εξ αποκαλύψεως αλήθειες στις οποίες στηρίζεται η πίστη. || (ειδικότ.) καθένα από τα άρθρα της χριστιανικής διδασκαλίας, όπως διατυπώθηκαν στις οικουμενικές συνόδους: Tο ~ της Aγίας Tριάδος. || Aνατολικό / δυτικό ~, το σύνολο των δογμάτων της ανατολικής ορθόδοξης ή της δυτικής εκκλησίας και η πίστη σ΄ αυτά: Aνήκει στο ~ των Διαμαρτυρομένων. β. (φιλοσ.) αξίωμα που δεν υπόκειται σε επιστημονικό έλεγχο: Tα δόγματα των Στωικών. γ. (μειωτ.) άποψη, ισχυρισμός του οποίου η ορθότητα και η αλήθεια δεν μπορεί να αποδειχθεί και στον οποίο μένει κάποιος πεισματικά προσηλωμένος. 2α. βασική κατευθυντήρια γραμμή που διατυπώνεται και εξαγγέλλεται από μια πολιτική ή στρατιωτική προσωπικότητα και που εφαρμόζεται από ένα κράτος, κόμμα κτλ.: Tο ~ Tρούμαν, για την οικονομική υποστήριξη ξένων κρατών. Tο ~ Mονρόε. Aμυντικό ~. β. βασική αρχή που ακολουθεί κάποιος στην ατομική του ζωή και την οποία δεν παραβαίνει σε καμιά περίπτωση: Tο έχει ως ~ στη ζωή του, να μη φανατίζεται."

      Σύμφωνα με το παραπάνω ορισμό "θεμελιώδης αρχή που δεν υπόκειται σε έλεγχο ή σε κριτική και που γίνεται υποχρεωτικά δεκτή. α. (θεολ.) οι εξ αποκαλύψεως αλήθειες στις οποίες στηρίζεται η πίστη."

      Τα παραπάνω στην ιστοσελίδα συμφωνούν με τον ορισμό, άρα είναι δόγματα. Το ότι είναι διατυπωμένα με αυτό το τρόπο είναι τελείως άσχετο με το αν είναι δόγματα ή όχι.

      Delete
    7. Άλλο σου είπα άλλο κατάλαβες. Τέλος πάντων, ίδιος ο Ιάκωβος είσαι. Πίστευε και μη ερεύνα!

      Delete
    8. "Οι Θεοί γνωρίζουν πότε τρώς και πότε συναναστρέφεσαι ναζωραίο. Ξέρουν ότι θα σε μολύνει."
      Εμ τι μου θυμίζει... Α ναι! "Επειδή ο πατέρας Ιωακείμ μου είπε: Να μην μιλάω σε σατανιστές, πολυθεϊστές, ειδολολάτρες!"

      Delete
  3. Ξέρουν τι πιστεύουν.Στον Τρότσκι και στον Λένιν.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε αυτούς πιστεύουν οι χριστιανοί. Είναι γνωστόν ότι ο κομμουνισμός έχει χριστιανικές ρίζες οι οποίες φαίνονται στο κήρυγμα του όρους των Ελαιών στην Καινή Διαθήκη. Το όλο "κήρυγμα" μαζί με τις επιστολές του Παύλου είναι σκέτος κομμουνισμός. Οι Ελληνική θρησκεία υποστήριζε και υποστηρίζει πάντα την μοναδικότητα του Ελληνισμού. Δεν προσκυνάμε ανύπαρκτους Ιουδαίους Ραββίνους όπως τον Γεσουά/Ιησού ούτε έχουμε ως ιερά μέρη την Ιερουσαλήμ και το Ισραήλ..

      Κολ. 3:11:
      ὅπου οὐκ ἔνι Ἕλλην καὶ Ἰουδαῖος, περιτομὴ καὶ ἀκροβυστία, βάρβαρος, Σκύθης, δοῦλος, ἐλεύθερος, ἀλλὰ τὰ πάντα καὶ ἐν πᾶσιν Χριστός.

      Delete
    2. Επίσης:

      http://dailyatheist.blogspot.com/2008/03/seed-of-communism-was-christian-seed.html
      http://zingcreed.wordpress.com/2013/06/02/the-christian-roots-of-communism/

      Delete
    3. Εντάξει μας έπεισες,ειδικά με την παραπομπή σου στο...dailyatheist...o κομμουνισμός του περασμένου αιώνα είναι παρωχημένος για τα σημερινά δεδομένα και έτσι έμπνέεστε από τη "new left" που γεννήθηκε στα πανεπιστήμια της αμερικής.Τσάμπα ο κόπος σας να παραστήσετε τους αριστερούς πατριώτες.

      Delete
    4. Κανείς δεν είπε ότι είμαστε αριστεροί. Εσύ το λες αυτό. Αν σκέφτεσαι με τον παλαιό ξεπερασμένο άξονα αριστερός-δεξιός τι να σου κάνω...Απλά δεν μπορείς να το χωνέψεις ότι δεν αναγνωρίζουμε καν τον άξονά σου. Σώνει και καλά πρέπει να μας κάνεις τα ίδια σ**** με σένα. Το μόνο άξονα που αναγνωρίζουμε είναι Έλληνας-Ανθέλληνας.

      Όλα τα ανθελληνικά στοιχεία έχει το μενού του χριστιανισμού, από καπιταλισμό και εβραϊκό εθνικισμό της παλαιάς διαθήκης μέχρι κομμουνισμό της νέας. Διάλεξε και πάρε.

      Delete
    5. Στενοχωρηθήκατε που ο αλέκος ασπάστηκε τη γκλίτσα του δεσπότη.Μην το παίρνετε κατάκαρδα όμως κατά βάθος του αρέσει το αρχαίο θέατρο.

      Delete
    6. Ανώνυμε 3:03 έβαλες την κασέτα σου βλέπω. Σαν ένα ρομποτ που επαναλαμβάνει χωρίς να διαβάζει τι λένε οι άλλοι. Είναι γνωστό ότι οι χριστιανοί είναι πρόβατα, αλλά δεν περίμενα τόσο...

      Delete
    7. Οι χριστιανοί δεν είναι πρόβατα,η εικόνα του γιεσουά ως ποιμένα είναι αντιγραφή της αναπαράστασης του Κριοφόρου Ερμή.Αποτελεί προσβολή για τα πλάσματα της φύσεως ,τα αθώα πρόβατα , να τα συνταυτίζεις με τους υπηκόους του "μεγάλου" κωνσταντίνου,ενός προβληματικού ανθρώπου που έστειλε στα θυμαράκια την γυναίκα του και πολλούς από το σόι του.

      Delete