Monday, March 14, 2022

Σταδιακή απορωσσοποίηση και η επανεθνικοποίηση των χωρών που συνορεύουν με την Ρωσσία


Ο γνωστός ευρασιανιστής Alexandr Dugin μας "ενημερώνει" ότι οι δυτικοί αναλυτές κάνουν λάθος να θεωρούν ότι η Ρωσσία δεν θα χρησιμοποιήσει προληπτικό πυρηνικό κτύπημα.

Λέει για τις ΗΠΑ η Ουκρανία είναι σημαντική αλλά όχι υπαρξιακή απειλή, ενώ για την Ρωσσία είναι ζήτημα υπαρξιακής απειλής, εννοώντας ότι η επιλογή του προληπτικού πυρηνικού πλήγματος πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε περίπτωση συμμετοχής χωρών του ΝΑΤΟ στην σύγκρουση, επειδή για αυτόν Ουκρανία=Ρωσσία.

Ο Dugin αρκετές φορές αρέσκεται να δηλώνει σύμβουλος του Πούτιν, κάτι που δεν ισχύει. Αλλά είναι αλήθεια ότι αρκετές από τις ευρασιανικές ιδέες του έχουν υιοθετηθεί από το ρωσσικό πολιτικό κατεστημένο. Ίσως η ανάλυσή του να είναι σωστή, ίσως να μπλοφάρει.

Η καλύτερη λύση για την αποφυγή εμπλοκή της Ρωσσίας σε χώρες που συνορεύουν μαζί της, είναι η σταδιακή απορωσσοποίηση και η επανεθνικοποίησή τους.

Η Ρωσσία χρησιμοποιεί το δόγμα του Ρωσσικού Κόσμου (Russian World), και του Εγγύς Ρωσσικό Εξωτερικό (near abroad) ως ερείσματα για την εμπέδωση ενός ρωσσικού επεκτατικού πολιτισμού.

Έχει συστήσει στο εξωτερικό πολλά ιδρύματα που προωθούν την ρωσσική κουλτούρα, την ρωσσική γλώσσα, και την ορθοδοξία, με αποτέλεσμα όταν δημιουργείται μία κρίσιμη μάζα οπαδών, η Ρωσσία να δηλώνει είτε προστάτης αυτών των "ρωσσικών" μειονοτήτων, είτε να δηλώνει ότι αυτά τα εδάφη της ανήκαν αιώνες πριν.

Αντί της θερμής εμπλοκής, πρέπει να συσταθούν πολλαπλά ιδρύματα στις χώρες που κινδυνεύουν από ρωσσική εισβολή οι οποίες εγκαίρως θα εξουδετερώσουν τον πολιτισμικό επεκτατισμό της Ρωσσίας.

Τα εθνοκεντρικά πολιτιστικά ιδρύματα πρέπει να ενσωματώσουν την έννοια του παρατεταμένου πολιτισμικού πολέμου, ο οποίος μπορεί να διαρκέσει δεκαετίες ή και αιώνες.

Οι πυρηνικές απειλές του οιουδήποτε Dugin δεν θα είχαν βάση εάν φρόντιζαν οι χώρες που κινδυνεύουν να επανεθνικοποιήσουν την κουλτούρα τους διαγράφοντας μία για πάντα από την ιστορία και τον πολιτισμό τους κάθε ρωσσική αξίωση.

Πριν φτάσουμε στις πυρηνικές απειλές του Dugin, o πόλεμος έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τις βιβλιοθήκες και τα βιβλία ιστορίας, εθνολογίας, γεωγραφίας, θρησκείας, πολιτισμού, γλώσσης.

Alexandr Dugin:

There is a little misunderstanding in US analysis of possible Russian answer to eventual direct participation of NATO in conflict - through Poland or elsewhere. US most clever experts exclude preventive nuclear strike being sure that Russia uses this ultimate weapon only in the response to previous nuclear strike of the West. They are wrong in that. We are already in different stage of conflict. For Russia it means to be or not to be. For the US certainly it is highly important but not existential. So be not so sure. We’ve crossed the border.

I remind: I am (almost) always right in my analysis. Don’t try to find how. You’ll never know.


Προς αποφυγήν σχολίων περί αντιρωσσικού μένους λόγω της προηγουμένης αναρτήσεως, τα ίδια έχω υποστηρίξει πολλάκις στο παρελθόν για τον ισλαμικό, χριστιανικό, και δυτικό ιμπεριαλισμό.

Η αποϊσλαμοποίηση, η αποευρωποίηση, και η αποχριστιανοποίηση, πρέπει να αποτελούν βασικά στοιχεία ενός εθνικού Ελληνικού κράτους. Το οποίο με την σειρά του πρέπει σε βάθος χρόνου να αποκτήσει αλυτρωτικές και επεκτατικές βλέψεις σε υπόδουλα ιστορικά εδάφη και υπόδουλους ελληνογενείς πληθυσμούς.

Η σύγκρουση πρέπει να είναι διαρκής σε όλες τις διαστάσεις, ιστορική, εθνολογική, θρησκευτική, γλωσσική, οικονομική, κλπ. Από την μία μεριά πρέπει να αποτρέπουμε την πολιτισμική επέκταση των αντιπάλων, από την άλλη πρέπει να επεκτείνουμε τον Ελληνισμό.

Αν πρόκειται μία μέρα να επανακτήσουμε τα εδάφη και τους πληθυσμούς του Ευξείνου Πόντου, πρέπει να διδαχτούμε και από τα λάθη, και από τις σωστές επιλογές των σημερινών αντιμαχομένων πλευρών στην περιοχή των ρωσσο-ουκρανικών συνόρων.

Ο Ελληνισμός θα έχει να αντιμετωπίσει τρεις τουλάχιστον αντιπάλους ταυτοχρόνως, την ρωσσική ομοσπονδία, το δυτικό ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο-ΕΕ, και την νεο-οθωμανική αυτοκρατορία. Και οι τρεις αντίπαλοι ενδιαφέρονται για αυτές τις περιοχές.

Οι μόνοι που δεν ενδιαφέρονται μέχρι στιγμής είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες. Αυτό μπορεί να αλλάξει από γενιά σε γενιά. Ο παρατεταμένος πολιτισμικός και εθνολογικός πόλεμος θα φέρει αποτελέσματα μετά από αιώνες, αλλά αρχίζει τώρα, μέσα από βιβλία, συνέδρια, άρθρα, συνεντεύξεις, πολιτιστικούς συλλόγους.

Η περιοχή όπου σήμερα συγκρούονται Ρωσσία και Ουκρανία κάποτε είχε Ελληνικούς πληθυσμούς, και πριν αρκετούς αιώνες Ελληνικές αποικίες.

Σκοπός μας δεν είναι να ταχθούμε με τον έναν ή τον άλλον. Σκοπός μας πρέπει να είναι να επιβιώσουν οι Ελληνικές παροικίες και μία μέρα να αποσπάσουμε ό,τι ανήκει ιστορικώς στον Ελληνισμό.

Δεν έχουμε κανένα συμφέρον αν επεκταθεί η ΕΕ προς ανατολάς. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον αν κατέλθει η Ρωσσία στην Μεσόγειο. Θέλουμε να ανέλθει και να επεκταθεί ο Ελληνισμός προς Βορράν.

No comments:

Post a Comment