Wednesday, March 16, 2022

Δεν θέλουμε να επιλέξουμε ποιός από τους δύο θα μας κατασπαράξει, οι δυτικές ή οι ανατολικές αυτοκρατορίες




H ρωσσική διαπραγματευτική ομάδα στις ρωσσο-ουκρανικές συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός απαιτεί ειδική προστασία των δικαιωμάτων των ρωσσοφώνων εντός της Ουκρανίας.

Προσοχή, δεν απαιτεί δικαιώματα προστασίας όσων είναι ρωσσικής εθνικότητος, αλλά όσων μιλούν την ρωσσική γλώσσα. Σχεδόν οι μισοί Ουκρανοί μιλούν την ρωσσική γλώσσα επειδή τους την είχε επιβάλλει η Μόσχα.

Η ρωσσική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ρωσσική γλώσσα ως στοιχείο εθνικής ταυτότητος, την στιγμή που η ρωσσική γλώσσα είχε επιβληθεί βιαίως στις εθνότητες της Τσαρικής και Σοβιετικής Ρωσσίας ως επίσημη και μοναδική γλώσσα.

Μετά τόσα χρόνια Τσαρικής και Σοβιετικής Ρωσσίας το ποσοστό των αμιγώς Ρώσσων οι οποίοι τηρούν την ενδογαμία είναι μικρό. Οι περισσότεροι είναι μεικτής καταγωγής. Βασίζονται στην γλώσσα, στην ορθοδοξία, και στην αυτοκρατορική ιδέα για την κατασκευή μίας κατ' επίφασιν "εθνικότητος".

Είναι σαν να ισχυρίζονται ότι όποιος ήταν Ρωμαίος πολίτης και μιλούσε λατινικά τον 2ο χριστιανικό αιώνα, ήταν ρωμαϊκής/ιταλικής εθνοτικής καταγωγής.

Στα χρόνια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ελάχιστοι κάτοικοι και πολίτες είχαν την παλιά ρωμαϊκή καταγωγή. Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία είχε κατακτήσει πολλές εθνότητες και προσπαθούσε να τις εκρωμαΐσει. Είναι αδιανόητο να ταυτίζεται η αυτοκρατορική υπηκοότητα με την εθνοτική καταγωγή.

Οι εθνότητες που ζούν εντός και εκτός ρωσσικών συνόρων πρέπει να αγωνιστούν για την απορωσσοποίηση των σχολικών και ιστορικών τους βιβλίων, και για την αποϊμπεριαλοποίηση της Ρωσσίας.

Όταν ο Στάλιν και οι Τσάροι ήθελαν να πλήξουν μία εθνότητα επειδή σκόπευαν να την αφομοιώσουν, κατηγορούσαν την ηγεσία της για φασισμό, για καπιταλισμό, για αντιρωσσισμό, για εξτρεμισμό.

Τα επιχειρήματα ποικίλλουν, αλλά η φιλοσοφία είναι η ίδια. Να υποσκάψουν την εθνική συνείδηση του λαού-στόχου, και να τον αφομοιώσουν στην ρωσσική αυτοκρατορική ιδέα.

Οι εθνότητες εντός και εκτός ρωσσικών συνόρων πρέπει να απαντούν με αγώνες και αιτήματα απο-αυτοκρατοροποιήσεως της Ρωσσίας.

Αν τα σύνορα της σημερινής ρωσσικής αυτοκρατορίας επιστρέψουν πίσω, στα όρια που είχαν το 1500 μαχχ, τα έθνη της Κεντρικής Ασίας και Ανατολικής Ευρώπης θα έχουν την ευκαιρία να εξελίξουν τους δικούς τους πολιτισμούς, και να αναπτύξουν την εθνική τους συνείδηση. Ενώ τώρα φυτοζωούν αναμένοντας τον σταδιακό αφανισμό τους δια της αφομοιώσεως στην ρωσσική αυτοκρατορία.

Το ίδιο ισχύει για τους Έλληνες. Αν δεν φροντίσουν να διαλύσουν την σημερινή γαλλο-γερμανική αυτοκρατορία (=ΕΕ), ο σταδιακός αφανισμός της Ελληνικής εθνότητος δια της αφομοιώσεως στο γαλλο-γερμανικό ομοσπονδιακό κράτος, θα γίνει ο νέος εφιάλτης του Ελληνισμού.

Η επιβολή του ευρωπαϊκού νομίσματος, της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, του ευρωπαϊκού στρατού, του ευρωπαϊκού συντάγματος, της ευρωπαϊκής "εθνικότητος", του ευρωπαϊκού "εθνικού" ύμνου, είναι αυτοκρατορικές πολιτικές. Η διαφορά με την αυτοκρατορική Ρωσσία είναι ότι προς το παρόν η αφομοίωση γίνεται με λιγώτερη βία. Η ευρωπαϊκή αυτοκρατορική βία δεν είναι ωμή, είναι συγκεκαλυμμένη.

Πότε θα το καταλάβουν, άν το καταλάβουν οι απλοί Έλληνες ότι πρόκειται για αυτοκρατορία; Όταν σε λίγα χρόνια, με διάφορα προσχήματα, η ΕΕ ανακοινώσει ότι οι επίσημες γλώσσες της ΕΕ θα είναι δύο, γαλλικά και γερμανικά, και όλες οι άλλες εθνικές γλώσσες θα διδάσκωνται στα σχολεία ως δεύτερη και προαιρετική γλώσσα.

Η διάλυση της ΕΕ για τον Ελληνισμό είναι υπαρξιακό ζήτημα. Αν δεν διαλυθεί η ΕΕ, θα καταστραφεί ό,τι έχει απομείνει από τον σύγχρονο Ελληνισμό.

Μαζί με την απορωσσοποίηση των μη-ρωσσικών εθνοτήτων, πρέπει να διεξαχθεί σκληρός αγών για την απο-ευρωποίηση των Ελλήνων και όσων λαών δεν θέλουν να υποταχθούν στην γαλλογερμανική αυτοκρατορία που φέρει τον παραπλανητικό τίτλο Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για ένωση Ρωσσίας-Ουκρανίας μιλά η ρωσσική κυβέρνηση, αλλά όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για προσάρτηση. Το ίδιο γίνεται στην χώρα μας, μπροστά στα μάτια μας, χωρίς να έχει πέσει μία τουφεκιά. Προσάρτηση της Ελλάδος με το πρόσχημα της ενώσεως.

Πρέπει να γκρεμιστεί η αυτοκρατορική ΕΕ όσο είναι καιρός. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να υποστηριχθεί η αυτοκρατορική ΕΕ ως αντίβαρο στην ρωσσική αυτοκρατορία. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να υποστηριχθεί η ρωσσική αυτοκρατορία ως αντίβαρο στην αυτοκρατορική ΕΕ.

Δεν θέλουμε να επιλέξουμε ποιός από τους δύο θα μας κατασπαράξει, οι δυτικές ή οι ανατολικές αυτοκρατορίες. Θέλουμε την διάλυσή τους.

No comments:

Post a Comment