Thursday, March 17, 2022

Οι οριζόντιες ιδεολογικές συμμαχίες είναι κακός σύμβουλος για την χάραξη Ελληνικής Στρατηγικής


Όπως υπάρχουν εθνικιστές που έχουν ταχθεί με την Ρωσσία, υπάρχουν εθνικιστές που έχουν ταχθεί με την Ουκρανία. Όσοι εθνικιστές στην Ελλάδα έχουν ταχθεί αναφανδόν με το μέρος της Ουκρανίας, λόγω συντάγματος Αζόφ και αντιρωσσικών αισθημάτων, δεν μαθαίνουν τίποτε από την ρωσσο-ουκρανική κρίση. Κάνουν μία επιφανειακή, οριζόντια ιδεολογική σύνδεση με αυτό που τους εκφράζει την δεδομένη στιγμή, χωρίς να σκέπτωνται μελλοντικά σενάρια.

Αν υποθέσουμε ότι συνέβαινε στην χώρα μας το Grexit, και μετά σκοπεύαμε να επιβιώσουμε ως ανεξάρτητος γεωπολιτικός πόλος και ως κυρίαρχο έθνος, όλες οι χώρες των Βαλκανίων που επιθυμούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν απειλές από την Ελλάδα προκειμένου να παραμείνουν ουδέτερες.

Αν η Ελλάδα ήταν εκτός ΝΑΤΟ/ΕΕ, και τα Σκόπια, η Αλβανία, το Κόσοβο, η Σερβία ξεκινήσουν τις διαδικασίες εντάξεως στον δυτικό πολιτικο-στρατιωτικό συνασπισμό, αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν ως στρατιωτικές βάσεις εναντίον της Ελλάδος.

Η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Τουρκία είναι ήδη μέλη του ΝΑΤΟ. Αν ενταχθούν και άλλες χώρες που μας περιβάλλουν, θα σήμαινε περικύκλωση της Ελλάδος.

Στο συγκεκριμένο σενάριο, η Ελλάδα, προφανώς υπό άλλο καθεστώς και υπό άλλη ηγεσία, θα χρησιμοποιούσε κάθε μέσον, της βίας συμπεριλαμβανομένης, προκειμένου να εξουδετερώσει προληπτικώς την επέκταση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην σφαίρα επιρροής της.

Σε μία τέτοια περίπτωση λοιπόν, θα πρέπει να ανοιχτούν και να μελετηθούν επισταμένως τα ρωσσικά αυτοκρατορικά εγχειρίδια υποσκάψεως της εθνικής συνειδήσεως των αντιπάλων... Ιδίως από τους ελληνόφωνους εθνικιστές και εθνικίζοντες.

No comments:

Post a Comment