Monday, March 14, 2022

Από εδώ και πέρα θα αλλάζουν σύνορα και καθεστώτα, χωρίς την άδεια των δυτικών συμμάχων


Όσο και αν φωνασκεί η ρωσσική κυβέρνηση ότι θέλει την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, είναι φανερό ότι θέλει να την αφανίσει πλήρως από τον χάρτη, θεωρώντας ότι δεν έχει εθνική ιστορία και εθνική υπόσταση.

Όσο και αν φωνασκούν οι δυτικοί σύμμαχοι ότι η Ρωσσία είναι εισβολέας και ο αποκλειστικός υπαίτιος, το μόνο που κάνει η Ρωσσία είναι να αντιγράφει το κοσοβάρικο πρόσχημα: εισβολή του ΝΑΤΟ για την προστασία μίας μειονότητος από επικείμενη γενοκτονία.

Όπως η Δύση ανέτρεψε τον Μιλόσεβιτς στην Σερβία, έτσι και η Ρωσσία θέλει να ανατρέψει τον Ζελένσκυ.

ΝΑΤΟ και ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για τις μειονότητες. Ενδιαφέρονται για το ότι η Ρωσσία έσπασε το μονοπώλιο αλλαγής συνόρων και αλλαγής καθεστώτων που επί τρεις δεκαετίες διέθετε η Δύση.

Από εδώ και πέρα θα αλλάζουν σύνορα και καθεστώτα, χωρίς την άδεια των δυτικών συμμάχων.

Η ρωσσική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την μειονότητα στην ανατολική Ουκρανία. Αυτό που την ενδιαφέρει κυρίως είναι η αλλαγή όλης της καθεστηκυίας τάξεως στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη, και η ανατροπή του δυτικοκεντρικού συσχετισμού δυνάμεων σε διεθνείς οργανισμούς.

Όπως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ υποκινούσαν και χρηματοδοτούσαν αποσχιστικές τάσεις ισλαμιστών κατά της Ρωσσίας, έτσι και η Ρωσσία έστειλε ρωσσόφιλους ισλαμιστές Τσετσένους εις βάρος της Ουκρανίας. Αν ο Πούτιν διαπιστώσει ισχυρότερη αντίσταση, θα στείλει και μισθοφόρους ιδιωτικών εταιρειών, όπως έκαναν οι δυτικοί στην Συρία.

No comments:

Post a Comment