Monday, March 14, 2022

O δεύτερος γύρος της κλιμακουμένης συρράξεως θα αφορά τις Βαλτικές και τις Σκανδιναβικές χώρες


Από την στιγμή που ο Πούτιν δεν περιόρισε την στρατιωτική επιχείρηση στα όρια των δύο ρωσσόφωνων αποσχισθεισών περιοχών και καταλαμβάνει το Κίεβο, ο δεύτερος γύρος της κλιμακουμένης συρράξεως θα αφορά τις Βαλτικές και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Σε ελάχιστο διάστημα μπορεί να υπάρξει ανάφλεξη και σε αυτές τις χώρες με τα ίδια επιχειρήματα εκατέρωθεν. Ήτοι από την Δύση ότι θέλουν να εξασφαλίσουν την δημοκρατία κλπ, από την Ρωσσία ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ σε αυτές τις χώρες είναι απαράδεκτη.

Ο τρίτος γύρος θα είναι η Ταϊβάν. Αυτή την στιγμή η Κίνα σφυγμομετρεί προσεκτικώς τις αντιδράσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αν διαπιστώσει αδυναμία και παράλυση, θα προσπαθήσει να μιμηθεί την ρωσσική επιτυχία στην Ουκρανία.

Διαφαίνεται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα προξενήσει γεωπολιτικές ανακατατάξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Eνώ οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μέχρι στιγμής περιορίζονται στο ουκρανικό έδαφος, οι μη-στρατιωτικές πολεμικές επιχειρήσεις διαρκώς επεκτείνονται σε πολλαπλές διαστάσεις.

Πολεμική επιχείρηση μπορεί να είναι και μία μη-στρατιωτική ενέργεια.

Μία σειρά χωρών απαγορεύει τις πτήσεις στον εναέριο χώρο τους από ρωσσικές αεροπορικές εταιρείες, και αντιστοίχως η Ρωσσία απαγορεύει πτήσεις αεροπορικών εταιρειών από τις χώρες που της επιβάλλουν κυρώσεις.
Ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα αναδύεται στην Ευρώπη.

No comments:

Post a Comment